De Tamboer

Nieuwe voorstellingen 2019-2020 - deel 2

1 april 2019

In dit tweede deel vind je het diverse aanbod van november 2019. De verkoop voor deze voorstellingen is vandaag gestart. In de aankomende periode zullen we, in vier nieuwsberichten, de rest van het programma bekendmaken. Wil je graag een melding ontvangen en altijd direct op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via deze link!

Esther Groenenberg & band 

Esther Groenenberg duikt samen met de fantastische ritmesectie van Her Majesty in de allermooiste liedjes van kleurrijke seventies singer-songwriters als Carly Simon, Janis Ian, Joni Mitchell, Karen Carpenter, James Taylor, Jackson Browne en Crosby, Stills & Nash.

Magic of Georgia

The Royal National Ballet Company presenteert Magic of Georgia, dé danssensatie uit de Kaukasus. Georgische folklore en klassieke dans worden met zwaardgevechten en acrobatiek gecombineerd. Een avondvullend dansspektakel waarin het roemruchte verleden van de trotse Georgiërs weer tot leven komt.

ABBA Gold Europe

Fantastische liedjes, geweldige muzikanten met gouden strotten en een feilloos gevoel voor show: ABBA had het allemaal. De muzikanten van ABBA Gold brengen een heerlijke homage met de liedjes die bij iedereen in het geheugen gegrift staan, zoals Dancing Queen en Gimme! Gimme! Gimme!

The Wieners play the Everly Brothers

Een ode aan de koningen van de samenzang. Wake Up Little Susie, Bye Bye Love en Til I Kissed You, alsof Don en Phil vlak voor je staan. Een absoluut waardig eerbetoon aan The Everly Brothers door dé Nederlandse rock-'n-roll tributeband!

Lavinia Meijer & Michiel Borstlap

Twee muzikale grootheden op het podium! Wereldvermaard klassiek harpiste Lavinia en toppianist Michiel vinden elkaar in de muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass, Ludovico Einaudi en Michiel Borstlap zelf. Laat je betoveren door de prachtige klanken van deze topmusici!

Winnaars Prinses Christinia Concours

De jonge winnaars van het Prinses Christina Concours Noord spelen tijdens dit kamermuziekconcert. Geniet van muziektalenten Nynke Dijkstra op klarinet, Welmoed Poelstra op piano, Beatriz Pinto op saxofoon, Loes Mevissen op viool en Irina Osetskaya op piano.

De Dijk

Een bijzondere band, dat is De Dijk. Al bijna veertig jaar actief met altijd bevlogen shows, constant hoge kwaliteit van albums en een oprechte uitstraling. De mannen komen terug naar het theater voor een heerlijk concert met bekende en minder bekende songs.

Bluesfestival

Ready for some blues? Vanuit de USA, UK én van onze eigen bodem komen fantastische bluesartiesten voor alweer de veertiende editie van ons Bluesfestival naar Hoogeveen. En dat belooft een topeditie te worden met Laurence Jones (UK), Too Slim and the Taildraggers (USA), Boo Boo Davis (USA), Julian Sas (NL), Bintangs (NL) en The Hoochies (NL). And more to come…

The Kilkennys vs Scrum

Klaar voor een gezellige Irish folk battle? De mannen van The Kilkennys en Scrum staan te popelen en staan tegenover elkaar op het muzikale strijdtoneel met hun klassiekers en ballades in een modern jasje. Dat belooft een heerlijke avond vol energieke Irish folk, waarbij beide bands tot het uiterste gaan om de hele zaal mee te krijgen.

De Tolk van Java

De toneelvoorstelling De Tolk van Java is een schitterende vertolking over vaders en zonen naar de prachtige autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney. Spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch.

Ellen ten Damme

Ellen en haar superband The Magpie Orchestra starten een nieuwe, zinnenprikkelende muzikale reis van Parijs naar het exotische Casablanca. Een muzikale ode aan chansonniers en entertainers van de vorige eeuw. Francais met een vleugje Arabique, laat dat maar aan Ellen over!

Grand Old Country

The Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne beloven een heerlijke avond vol hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk van de country en rock-‘n-roll: Johnny Cash, Hank Williams, Bill Monroe, Ricky Nelson. Authentieke zang, virtuoze instrumentatie en alles 100% akoestisch.

The Legends we've Lost

De band van topmuzikant Danny Sahupala en Shirma Rouse, Buddy Vedder, Nurlaila Karim en Marlayne Sahupala brengen een eerbetoon aan alle muzikale grootheden die ons in 2016 zijn ontvallen: David Bowie, Prince, George Michael, Mauriche White, Glen Frey, Toots Thielemans en Leonard Cohen. Stuk voor stuk iconische artiesten met een geweldig repertoire!

Seven Drunken Nights

Seven Drunken Nights brengt op zeer authentieke wijze het verhaal en de muziek van Ierlands favoriete zonen The Dubliners tot leven. De show is naast een eerbetoon aan de iconische band ook een mooi saluut aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie.

Vrijdag & Sandifort

Remko en Martine zijn terug met alweer hun vierde voorstelling op rij, die lovend wordt ontvangen door publiek en pers! Sketches met absurde wendingen, over de rafelranden van het huwelijk. Zeer herkenbaar en schrijnend, komisch en tragisch, hilarisch en kwetsbaar.

The Story of Nina Simone

Singer-soul-writer Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een bijzondere ode aan de persoonlijke liedjes van jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste Nina Simone, zoals Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me Be Misunderstood en Ain’t Got No – I Got Life.