Bluesfestival Hoogeveen

Editie XIV met Laurence Jones Band, Boo Boo Davis, Erwin Java & Di Reed, Julian Sas en meer!

za 16 november 2019 20:00 Hele gebouw muziek

Ready for some blues? Vanuit de USA, UK én van onze eigen bodem komen fantastische bluesartiesten voor alweer de veertiende editie van ons Bluesfestival naar Hoogeveen. En dat belooft een topeditie te worden met Laurence Jones (UK), Guy Davis (USA), Too Slim and the Taildraggers (USA), Boo Boo Davis (USA), Erwin Java (NL) ft. band & Di Reed (USA), Bintangs (NL), Julian Sas (NL), Doghouse Sam & his Magnatones (BE), Boogie Beasts (BE) en The Hoochies (NL). 

Voorverkoopvoordeel!

Early Bird € 19,50 OP!
Voorverkoop € 24,50 
Op de dag zelf € 29,50

Line up

Laurence Jones Band (UK)

Grootmeester Walter Trout noemde hem een “genie” en een “kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy”. De 27-jarige Laurence Jones begon op zijn zeventiende zijn eigen bluesband, won in 2014, 2015 én 2016 de Young Artist of the Year-award op de British Blues Awards en werd gekozen tot Best European Guitarist in de European Music Awards. Hij was zo’n typische tiener die door de bluesmedia, bluesfans en gitaarhelden geprezen als “iemand die je absoluut niet mag missen”. Hij wordt vaak gezien als de “toekomst van de blues”.
Allemaal niet de minste complimenten om in je zak te kunnen steken. We kunnen ons een mindere start van je carrière voorstellen. En daarom vinden we het hoog tijd dat Laurence kennismaakt met Hoogeveen én andersom.  
Hij komt met vijf albums op zak, met als laatste wapenfeit The Truth, waarop Laurence meer dan ooit zijn eigen unieke, creatieve sound vorm geeft.  “The new album is about the truth,” zegt Laurence. “Everybody is searching for the truth and for answers. Some people never find it and some people can see a clear vision. Then others stop searching just as they’re about to discover the answer.  This concept lead me to write a crossover album reflecting on love, life and the reality of what is happening in today's world.”

Erwin Java (NL) & band ft. Di Reed (USA)

Moeten we gitarist Erwin Java nog wel introduceren? Met zijn bijdrage aan White Honey, Herman Broods Wild Romance en maar liefst 25 jaar Cuby & the Blizzards heeft hij een waanzinnige staat van dienst. En als medeoprichter van King of the World maakte hij (inter)nationaal furore, met vier uitstekend ontvangen albums. Maar omdat er nog zoveel andere uitdagingen zijn, liet Erwin deze band in 2018 achter zich. Op zijn soloalbum Keepin’ it Real laat Erwin zijn licht schijnen op klassiekers uit de soul-, jazz- en blueshistorie. Samen met musici Bas Mulder (keyboard, zang), Guus Strijbosch (bas) en Marcel Wolthof (drum, zang) speelt Erwin Java deze songs tijdens fantastische liveshows.
Op het Bluesfestival wordt Erwin Java vergezeld door de uit Houston, Texas afkomstige zangeres Di Reed. De soul-, blues- en gospelzangeres zong al tijdens diverse wereldtournees als achtergrondzangeres van Rod Steward. Al snel was Rod zo onder de indruk van haar kwaliteiten, dat ze ook nummers als leadzangers vertolkte.
Erwin en Di speelden eenmaal eerder samen, tijdens een zeer geslaagd gelegenheidsoptreden in 2016 in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Naast songs van Keepin’ it Real, zullen we ook andere pareltjes uit de blues, jazz en soul horen. Dat belooft wat!

Boo Boo Davis (USA)

Dit Amerikaanse fenomeen is één van de overleverden die nog behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog baseren op het harde leven in de Mississippi Delta. Met een vader als muzikant kwamen alle blueslegende’s van de jaren ’50 en ’60 bij de familie Davis over de vloer. Ondanks het feit dat Boo Boo analfabeet is, houdt de blues hem staande te houden in de moderne wereld. Samen met zijn twee muzikanten speelde hij al op bijna alle grote Europese jazz en bluespodia, zo ook al eens in De Tamboer. Vanavond komt hij terug naar Hoogeveen!

Too Slim and the Taildraggers (USA)

Tim ‘Too Slim’ Langford is een meester in slide gitaarspel, een fantastische performer en componist. Al sinds de jaren ’80 is hij met zijn trio actief in de bluesrock, hij bracht dan ook al veertien studioalbums uit. Zijn meest recente album High Desert Heat werd lovend ontvangen en bekroond met de Album Of The Year Award tijdens de Blues Music Awards in Memphis. Het trio belooft een topshow in Hoogeveen met strak drukwerk, mooie basloopjes en vlammende gitaarsolo’s.

Guy Davis (USA)

Hij wordt ook wel de Ambassadeur van de Blues genoemd: Guy Davis. Deze Amerikaan is veelzijdig: naast zanger, gitarist en banjospeler, is hij ook acteur en schrijver. Hij treedt al meer dan twintig jaar op en is beïnvloed door artiesten als Blind Willie McTell, Big Bill Broonzy, Lightnin’ Hopkins, Babatunde Olatunji en harmonica-legende Sonny Terry. Hij put uit de akoestische, voetstampende blues. Het is niet voor niets dat Guy de rol van blueslegende Robert Johnson speelt in een toneelstuk over zijn leven. Hier is een rasechte bluesman aan het werk!

Julian Sas (NL)

Julian Sas beweegt zich al bijna 25 jaar lang op geheel eigenzinnige wijze door het muzieklandschap. Het idee achter de band is altijd: geen compromissen sluiten. Het rock-‘n-roll ethos zit diep geworteld in de ziel van de band: eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. Het nieuwe album Stand Your Ground dat verschijnt op 6 april 2019 belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het indrukwekkende oeuvre van deze blues rockers. We gaan dus zeker nieuwe songs horen in Hoogeveen!

Bintangs (NL)

Ook de oudste muziekband van Nederland is van de partij: de Bintangs! Onder leiding van oer-Bintang en oprichter Frank Kraaijeveld keren de mannen terug naar de basis: de rhythm & blues. Ze spelen nummers uit hun rijke verleden, aangevuld met nieuw werk. “Bintangs zoals de Bintangs moeten klinken!” aldus Frank. De nieuwe samenstelling van de Bintangs is opgebouwd uit een aantal vertrouwde mensen en een nieuw gezicht: Frank Kraaijeveld (zang, bas), Burt van de Meij (drums), Dagomar Jansen (zang, gitaar, mondharp) en Marco Nicola (gitaar, slide gitaar). 

The Hoochies (NL)

De spil van deze band wordt gevormd door bluesmannen, die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend in verschillende bands. Richard Koster op zang en harmonica en Roelof Meijeringh op gitaar. Ze speelden al vaak met elkaar in verschillende samenstellingen, daarom werd het tijd om hun gezamenlijke passie voor ongepolijste blues te delen in een band! Ze worden bijgestaan door Lut Luttik op bas en Chiel ten Vaarwerk op drums. Op het menu? Vette blues, overtuigende Chicago-stijl bluesharp, no nonsens rauwe blues en boogie in de traditie van Little Walter, the Red Devils en Sean Costello. Geen band die de neuzen van hun schoenen inspecteert, maar die de blues speelt alsof de duivel hen op de hielen zit!

Boogie Beasts (BE)

Vuile beats, hypnotiserende slide, schreeuwende harmonica riffs en veel fuzz: de mannen van het Belgische Boogie Beasts vormen hun elektrische Deltablues om tot een eigenzinnige sound. Denk aan een mix tussen John Lee Hooker en The Black Keys, Morphine en Little Walter en zelfs RL Burnside en de jonge Rolling Stones. Met een aanstekelijke drive en vette, onweerstaanbare sound staan ze klaar om te boogie-en!

Doghouse Sam (BE)

Doghouse Sam won de Belgian Blues Challenge in 2014, werd tweede op de European Blues Challenge in 2015 en heeft al drie albums op zak. De afgelopen vijf jaar bouwden Doghouse Sam en zijn Magnatones een unieke reputatie op in Europa, met een herkenbare sound waarbij ze de goeie ouwe rhythm & blues vibe een nieuwe dimensie geven. De mannen laten op het podium zien waar ze voor staan: eerlijke, gemeende blues vanuit het hart. Het wordt lastig om hierbij stil te blijven staan.

Speeldata

za 16 november 2019 20:00 Hele gebouw muziek


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 24,50

Deel via