The Story of Nina Simone

Sabrina Starke & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

vr 12 maart 2021 20:15 Tamboerzaal muziek

Deze voorstelling is vanwege gezondheidsredenen verplaatst. Reeds gekochte kaarten blijven actief, maar de verkoop is op dit moment gesloten. We volgen alle ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend en hopen in november meer duidelijkheid te kunnen geven over de voorstellingen in 2021. Toch alvast een kaartje reserveren? Stuur dan een e-mail naar info@detamboer.nl

Singer-soul-writer Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zoeken de rafelranden op in het wonderschone oeuvre van Nina Simone. Een bijzondere ode aan de persoonlijke liedjes van de jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste, zoals Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me Be Misunderstood, Ain’t Got No – I Got Life en nog veel meer.

Sabrina Starke

Wie is er geschikter om een eerbetoon aan Nina te brengen dan Sabrika Starke? Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Traditionele soul, folk, hiphop en reggae hebben een grote invloed gehad op haar muzikale ontwikkeling. Met haar krachtige, melodische stem raakt Sabrina ieders hart. Ze won al twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards voor haar mooie muziek.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Deze bigbang van absolute wereldklasse heeft een ijzersterke ritmesectie en blazers en speelt wereldwijd met bijzondere programma’s en grote internationale solisten.

Nina Simone

Nina is één van de meest intrigerende artiesten uit de muziekgeschiedenis. Als mainstream ster in de Verenigde Staten zette ze zich steeds meer in voor burgerrechten, maar haar carrière raakte in het slop. In de jaren ’80 verhuisde ze naar Nederland, waar ze haar leven weer op de rit kreeg. Deze nieuwe periode in haar carrière bracht haar grote Europese successen. Ze trad ooit ook op met de Nederlands Boy’s Big Band, onder leiding van de legendarische Boy Edgar.
In 2018 werd de Netflix-documentaire What happened, miss Simone? direct een gigantische hit.

Exclusief in Drenthe!

Deze voorstelling staat in Drenthe exclusief in De Tamboer! Dat betekent dat je deze voorstelling nergens anders in Drenthe kunt bekijken. 

Speeldata

vr 12 maart 2021 20:15 Tamboerzaal muziek


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 27,50
CJP € 25,50
Jongerenprijs € 10,00
Vriendenprijs € 10,00

Meer info

sabrinastarke.nl


Deel via