De Tolk van Java

Met Benja Bruijning, Marie Louise Stheins en Martijn Apituley

do 21 november 2019 20:15 Passagezaal toneel

Na schitterende vertolkingen van Max Havelaar, Heren van de Thee en De Stille Kracht sluit producent Hummelinck Stuurman haar vierluik over het koloniale verleden in Nederlands-Indië af met De Tolk van Java. Een schitterende vertolking met Benja Bruijning, Marie Louise Stheins en Martijn Apituley.

Dit verhaal over vaders en zonen, naar de prachtige, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney, laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden.

Alan’s gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen echter zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk?

De toneelvoorstelling De Tolk van Java is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch. Het geeft inzicht in de Nederlandse koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven, dat nog voor ze ligt?

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er om 19.15 uur een inleiding voor Denise Aznam. De inleiding gaat kort in op ons Indisch verleden, vertelt u over de schrijven van Tolk van Java, Alfred Birney en het maakproces van de voorstelling wordt behandeld. Denise Aznam is afgestudeerd aan de acteursopleiding en speelde onder andere bij De Toneelmakerij en MAAStd. Een kaartje voor de inleiding kunt u bestellen via de bestel kaarten button. 

Exclusief in Drenthe!

Deze voorstelling staat in Drenthe exclusief in De Tamboer! Dat betekent dat je deze voorstelling nergens anders in Drenthe kunt bekijken. 

Deze voorstelling maakt ook onderdeel uit van een passe-partout:

Theater Trio - Bestel snel

Speeldata

do 21 november 2019 20:15 Passagezaal toneel


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 27,50
CJP € 25,50

Deel via