Nationaal Theaterweekend in 2020.
  • cabaret
  • dans
  • kids
  • musical
  • muziek
  • show
  • toneel

Nationaal Theaterweekend - Geschiedenis

Naam
Nationaal Theaterweekend
Opgericht
2016
Edities
2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2023, 2024
Line up
2024: Javier Guzman, Jasper van der Veen, Tis hier geen hotel 2, The Bluebettes, e.a.

Weet jij eigenlijk wel hoe leuk, bijzonder, verrassend, ontroerend en fantastisch De Tamboer is? Dat ontdek je allemaal tijdens het jaarlijks terugkerende Nationaal Theaterweekend in januari. Tijdens dit weekend gooien theaters in heel Nederland hun deuren open met een gevarieerd programma voor een heel aantrekkelijke prijs. Je kunt in De Tamboer dan prachtige voorstellingen bezoeken voor maar 10,- per voorstelling én er zijn leuke randactiviteiten. Waar wacht je nog op?

Geschiedenis van het Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door de BankGiro Loterij. In 2016 werd het Theaterweekend voor het eerst georganiseerd, ook De Tamboer deed hier aan mee. Ieder jaar stijgt het aantal bezoekers en het aantal deelnemende theaters. In ieder theater bezoek je niet alleen voor een voordelige prijs mooie voorstellingen, maar zijn er ook leuke randactiviteiten. Zo organiseerde De Tamboer in het eerste jaar en het vierde jaar de Kleedkamer Sessies/Backstage Tours, waarbij bezoekers voorafgaand aan de voorstelling een backstage rondleiding kregen en er in elke kleedkamer live muziek was.

Blind Date

Wanneer ons nieuwe theaterseizoen bekend wordt gemaakt, zijn de voorstellingen uit het Theaterweekend nog een geheim. Maar voor de echte avonturiers, bestaat er vanaf oktober al de mogelijkheid tot het kopen van Blind Date kaarten. Wie of wat je achter het rode gordijn treft, is dan dus nog even een verrassing... 

Nationaal Theaterweekend 2024

Van vrijdag 26 januari t/m zondag 28 januari 2024 vond het Nationaal Theaterweekend plaats.

Anderen bekeken ook

Nationaal Jeugd Musical Theater - Biografie

U!TdagenD Hoogeveen - Start cultureel seizoen

Fred van Leer - Biografie

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis