Nationaal Theaterweekend in 2020.
  • cabaret
  • dans
  • kids
  • musical
  • muziek
  • show
  • toneel

Nationaal Theaterweekend - Geschiedenis

Naam
Nationaal Theaterweekend
Opgericht
2016
Edities
2016, 2017, 2018, 2019, 2020
Line up
Mijn man begrijpt me niet, Koning van Katoren, Een Halfje Purper, Woezel & Pip

Weet jij eigenlijk wel hoe leuk, bijzonder, verrassend, ontroerend en fantastisch De Tamboer is? Dat ontdek je allemaal tijdens het jaarlijks terugkerende Nationaal Theaterweekend in januari. Tijdens dit weekend gooien theaters in heel Nederland hun deuren open met een gevarieerd programma voor een heel aantrekkelijke prijs. Je kunt in De Tamboer dan prachtige voorstellingen bezoeken voor maar € 10,- per voorstelling én er zijn leuke randactiviteiten. Waar wacht je nog op?

Geschiedenis van het Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door de BankGiro Loterij. In 2016 werd het Theaterweekend voor het eerst georganiseerd, ook De Tamboer deed hier aan mee. Ieder jaar stijgt het aantal bezoekers en het aantal deelnemende theaters. In ieder theater bezoek je niet alleen voor een voordelige prijs mooie voorstellingen, maar zijn er ook leuke randactiviteiten. Zo organiseerde De Tamboer in het eerste jaar en het vierde jaar de Kleedkamer Sessies/Backstage Tours, waarbij bezoekers voorafgaand aan de voorstelling een backstage rondleiding kregen en er in elke kleedkamer live muziek was.

Blind Date

Wanneer ons nieuwe theaterseizoen bekend wordt gemaakt, zijn de voorstellingen uit het Theaterweekend nog een geheim. Maar voor de echte avonturiers, bestaat er vanaf oktober al de mogelijkheid tot het kopen van Blind Date kaarten. Wie of wat je achter het rode gordijn treft, is dan dus nog even een verrassing... 

Nationaal Theaterweekend 2022

Nadat het coronavirus in 2021 roet in het eten gooide, wordt er op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 januari 2022 een nieuw Nationaal Theaterweekend georganiseerd! Bekijk het programma hier.

Anderen bekeken ook

Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis

Fred van Leer stond Live in het theater met zijn heerlijke, hysterische voorstelling

Fred van Leer - Biografie

Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelde in 2018 de Gelaarsde Kat.

Nationaal Jeugd Musical Theater - Biografie

De Vrienden van De Tamboer leveren jaarlijks een bijdrage aan de programmering van het theater, bijvoorbeeld op het culturele openingsfestival Uitdagend Hoogeveen.

U!TdagenD Hoogeveen - Geschiedenis