Nationaal Theaterweekend in 2020.
  • cabaret
  • dans
  • kids
  • musical
  • muziek
  • show
  • toneel

Nationaal Theaterweekend - Geschiedenis

Naam
Nationaal Theaterweekend
Opgericht
2016
Edities
2016, 2017, 2018, 2019, 2020
Line up
Mijn man begrijpt me niet, Koning van Katoren, Een Halfje Purper, Woezel & Pip

Weet jij eigenlijk wel hoe leuk, bijzonder, verrassend, ontroerend en fantastisch De Tamboer is? Dat ontdek je allemaal tijdens het jaarlijks terugkerende Nationaal Theaterweekend in januari. Tijdens dit weekend gooien theaters in heel Nederland hun deuren open met een gevarieerd programma voor een heel aantrekkelijke prijs. Je kunt in De Tamboer dan prachtige voorstellingen bezoeken voor maar € 10,- per voorstelling én er zijn leuke randactiviteiten. Waar wacht je nog op?

Geschiedenis van het Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door de BankGiro Loterij. In 2016 werd het Theaterweekend voor het eerst georganiseerd, ook De Tamboer deed hier aan mee. Ieder jaar stijgt het aantal bezoekers en het aantal deelnemende theaters. In ieder theater bezoek je niet alleen voor een voordelige prijs mooie voorstellingen, maar zijn er ook leuke randactiviteiten. Zo organiseerde De Tamboer in het eerste jaar en het vierde jaar de Kleedkamer Sessies/Backstage Tours, waarbij bezoekers voorafgaand aan de voorstelling een backstage rondleiding kregen en er in elke kleedkamer live muziek was.

Blind Date

Wanneer ons nieuwe theaterseizoen bekend wordt gemaakt, zijn de voorstellingen uit het Theaterweekend nog een geheim. Maar voor de echte avonturiers, bestaat er vanaf oktober al de mogelijkheid tot het kopen van Blind Date kaarten. Wie of wat je achter het rode gordijn treft, is dan dus nog even een verrassing... 

Nationaal Theaterweekend 2020

In 2021 ging het Theaterweekend niet door vanwege het coronavirus, maar in 2020 was het Nationaal Theaterweekend weer een groot succes! Tijdens deze vijfde editie op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 stonden er vier mooie en leuke voorstellingen op het programma, werden er allerlei leuke extra activiteiten georganiseerd en was er natuurlijk de jaarlijkse Open Dag.

Mijn man begrijpt me niet

Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess schitterden in een hilarische vrouwenkomedie vol herkenbare situaties, zwarte humor, ontroering en vriendschap. De drie vrouwen hadden zich ingeschreven voorr een cursus Help, mijn man begrijpt me niet, want ze liepen met nogal wat vragen rond. 
Leef ik wel met de ideale partner? Hoe houd ik de spanning in mijn seksleven? Is het echt nodig dat ik mantelzorg verleen aan mijn vervelende schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Tinder of Second Love gaan? En trek ik nou die tweede fles wijn wel of niet open vanavond? Wat volgde was de identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet te overzien waren.  
Na afloop van deze heerlijke komedie konden de voetjes van de vloer tijdens de afterparty met brassband Agogo. 

Koning van Katoren (8+)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater bracht de avontuurlijke familiemusical Koning van Katoren! Het land Katoren had al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed, werd het land bestuurd door zes zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Maar toen verscheen de jonge Stach. Hij wilde graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzonnen dat hij zich moet bewijzen met een aantal onmogelijke opdrachten. Stach heeft alles op alles gezet om Koning van Katoren te worden en het land weer gelukkig te maken.
Voorafgaand aan de voorstelling kon er lekker gesmuld worden bij de Pannenkoekenparty!

Een Halfje Purper

Purper-voorman en theatermaker Frans Mulder heeft voor bijna de hele Nederlandse theaterwereld teksten geschreven. Maar waar was al dat materiaal gebleven, vroeg Diederick Ensink zich af. Een groot deel bleek op Frans zijn zolder te liggen. Diederick vond een schat aan beeldschone en geestige liedjes en conferences, die Frans onder anderen voor Simone Kleinsma, Karin Bloemen en Adèle Bloemendaal schreef. Ingrediënten in overvloed voor een avond topamusement. Maar eerst moet Frans nog even met zijn hond overleggen.
Na afloop werd er in het Café heerlijk geluisterd naar het optreden van Maurice Mulderij. 

Woezel & Pip (2+)

In deze gezellige familieshow gingen de vrolijke hondjes op een nieuw avontuur! Woezel & Pip waren wel eens benieuwd hoe het is om groot te zijn en ze glipten stiekem de nieuwe tijdmachine van de Wijze Varen binnen. Samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie gingen ze op avontuur. De pret was na de voorstelling nog niet voorbij, want bij de Meet & Greet kon er geknuffeld worden met de levensgrote pluchen Woezel en Pip. 

Open Dag

Tijdens de Open Dag werd er een kijkje achter de schermen gegeven van ons theater! Er kon lekker gedanst worden bij de Silent Disco of genoten van livemuziek in het Café. Voor de jonge theaterbezoekers werd er een leuke poppenvoorstelling gegeven!

Anderen bekeken ook

Fred van Leer stond Live in het theater met zijn heerlijke, hysterische voorstelling

Fred van Leer - Biografie

Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelde in 2018 de Gelaarsde Kat.

Nationaal Jeugd Musical Theater - Biografie

Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis

De Vrienden van De Tamboer leveren jaarlijks een bijdrage aan de programmering van het theater, bijvoorbeeld op het culturele openingsfestival Uitdagend Hoogeveen.

U!TdagenD Hoogeveen - Geschiedenis