Nationaal Theaterweekend

Voor maar € 10,- naar fantastische voorstellingen!

Naam: Nationaal Theaterweekend
Opgericht: 2016
Edities: 2016, 2017, 2018, 2019
Line up: Leer van Fred Live, De Brief voor de Koning, Tommie Christiaan, Peuterfestijn
Website: nationaaltheaterweekend.nl

Weet jij eigenlijk wel hoe leuk, bijzonder, verrassend, ontroerend en fantastisch De Tamboer is? Dat ontdek je allemaal tijdens het Nationaal Theaterweekend in januari. Met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds gooien theaters in heel Nederland dan hun deuren open met een gevarieerd programma voor een heel aantrekkelijke prijs. Je kunt in De Tamboer dan prachtige voorstellingen bezoeken voor maar € 10,- per voorstelling én er zijn leuke randactiviteiten. Waar wacht je nog op?

Geschiedenis van het Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door de BankGiro Loterij. In 2016 werd het Theaterweekend voor het eerst georganiseerd, ook De Tamboer deed hier aan mee. Ieder jaar stijgt het aantal bezoekers en het aantal deelnemende theaters. In ieder theater bezoek je niet alleen voor een voordelige prijs mooie voorstellingen, maar zijn er ook leuke randactiviteiten. Zo organiseerde De Tamboer in het eerste jaar en het vierde jaar de Kleedkamer Sessies/Backstage Tours, waarbij bezoekers voorafgaand aan de voorstelling een backstage rondleiding kregen en er in elke kleedkamer live muziek was.

Blind Date

Het programma van het Theaterweekend wordt pas eind december bekendgemaakt. Maar voor de echte avonturiers, bestaat er vanaf oktober al de mogelijkheid tot het kopen van Blind Date kaarten. Wie of wat je achter het rode gordijn treft, is dan dus nog even een verrassing... 

Programma 2019

Op 25, 26 en 27 januari 2019 was het Nationaal Theaterweekend 2019. Tijdens deze editie mochten we genieten van: 

Leer van Fred Live

Stylist Fred van Leer trapte het Nationaal Theaterweekend 2019 af met zijn eigen theatervoorstelling Leer van Fred Live. Tijdens deze uitverkochte voorstelling gaf hij het publiek live tips en tricks over de do's and dont's op het gebied van kleding, vertelde hij leuke - zoals hij het zelf noemde: "annekedotes" en betrok hij het publiek bij zijn voorstelling. Een hilarische, inspirerende en zelfs ontroerende show voor vrouwen (maar ook zeker voor mannen). Rondom deze voorstelling vond er een gezellige Ladies Night plaats met beauty, fashion, food & more. De avond werd muzikaal afgesloten door DJ Joep.

De Brief voor de Koning 8+ 

De familiemusical De Brief voor de Koning 8+ speelde hun laatste voorstelling in De Tamboer tijdens het Nationaal Theaterweekend. Het verhaal gaat over Yoeri. Hij moet van z’n moeder naar de bibliotheek, maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars... Voorafgaande van deze musical vond er een Middeleeuwse Maaltijd plaats in de Foyer. Zo'n 150 bezoekers genoten van een heerlijke maaltijd.

Tommie Christiaan - In Een Ander Licht 

Zanger, acteur en musicalster Tommie Christiaan is geen vreemde in het theater. Toch had hij nooit eerder 'alleen' in het theater gestaan. Met zijn solovoorstelling In Een Ander Licht bracht hij daar verandering in. Tijdens het Nationaal Theaterweekend stond hij met deze voorstelling in De Tamboer. Tevens was hij ambassadeur van het Nationaal Theaterweekend 2019. Na afloop van de voorstelling vond er een muzikale, interactieve Pubquiz plaats in de Foyer. Zo'n 30 teams streden om een plek in de top 3. 

Peuterfestijn 2+

Dora & Diego, Fien & Teun, Peppa Pig, Paw Patrol en De Sprookjesverteller... Allemaal kwamen ze op zondag 27 januari naar De Tamboer tijdens het uitverkochte Peuterfestijn. Dit festijn voor jong (en stiekem ook voor oud) was de afsluiter van het Nationaal Theaterweekend 2019 in De Tamboer. Een gezellige, drukke bedoening met interactieve minishows en meet & greets. Een zeer geslaagde afsluiter!

Gerelateerde artiesten


Deel via