Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelde in 2018 de Gelaarsde Kat.
De Gelaarsde Kat door het Nationaal Jeugd Musical Theater.
Nationaal Jeugd Musical Theater speelde Peter Pan
  • kids
  • musical

Nationaal Jeugd Musical Theater - Biografie

Naam
Nationaal Jeugd Musical Theater
Geboorteplaats
Amsterdam
Website
njmt.nl

Nationaal Jeugd Musical Theater in De Tamboer

Het Nationaal Jeugd Musical Theater stond al meerdere keren in Theater De Tamboer voor een enthousiast publiek. 

Koning van Katoren 

Zaterdag 25 januari 2020 stond de familiemusical Koning van Katoren in Theater De Tamboer tijdens het eerste lustrum van het Nationaal Theaterweekend. Het beroemde boek van Jan Terlouw werd omgetoverd tot spannend avontuur op de planken.  

Het land Katoren heeft al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed, wordt het land bestuurd door zes zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Dan verschijnt de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzinnen dat hij zich moet bewijzen met een aantal onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden en het land weer gelukkig te maken.

Kruistocht in Spijkerbroek 

Het Nationaal Jeugd Musical Theater presenteerde op 20 april 2019 het tijdloze avontuur Kruistocht in Spijkerbroek, naar het beroemde boek van Thea Beckman. De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt pardoes in de Middeleeuwen. Hij komt midden in een kinderkruistocht terecht. Achtduizend kinderen maken de lange, zware en gevaarlijke reis naar Jeruzalem. Te voet! De kinderen moeten hoge bergen, ziektes en rovende ridders trotseren. Gelukkig kan Dolf zijn moderne kennis gebruiken om de kinderen te helpen. Maar Dolf ontdekt dat het echte gevaar niet achter de volgende bergtop wacht, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

Brief voor de Koning

Tijdens het Nationaal Theaterweekend 2019 speelde het Nationaal Jeugd Musical Theater het bekroonde boek van Tonke Dragt: Brief voor de Koning. 

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar...

De Gelaarsde Kat

Op 27 januari 2018 was er een bijzondere voorstelling van het Nationaal Jeugd Musical Theater: in De Gelaarsde Kat mochten namelijk 20 kinderen tussen de 6 en 12 jaar vanuit Hoogeveen meedoen.

Het verhaal: in de Efteling sprookjeswereld komt een kat terecht bij een arme molenaarszoon. Ze raken bevriend. De kat belooft de jongen alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige dat hij daarvoor in ruil wil, zijn mooie kleren en leren laarzen. Maar komt de kat zijn belofte wel na? Wat is hij van plan? Krijgt dit verhaal een heel ander staartje…? Een swingende voorstelling boordevol kattenkwaad voor de hele familie! 

Peter Pan

Op 21 januari 2017 presenteerde het Nationaal Jeugd Musical Theater tijdens Nationaal Theaterweekend de familiemusical Peter Pan. 

In het oude Londen woont de familie Darling. Iedere avond leest de oudste dochter Wendy haar twee broertjes voor over het eiland der fantasieën Nimmerland. Op een avond vliegen Peter Pan en het elfje Tinkerbel de kamer binnen en nemen de kinderen mee naar het eiland van piraten, zeemeerminnen, indianen en de Verloren Jongens.

Over Nationaal Jeugd Musical Theater

Het Nationaal Jeugd Musical Theater produceert theatervoorstellingen voor en door jongeren waarbij ze zich richten op het opleiden van jongeren. Jongeren van 4 tot 23 jaar worden opgeleid in de genres dans, drama en zang. Bij het Nationaal Jeugd Muscial Theater worden regelmatig nieuwe producties gemaakt die vaak door jong en oud zelf geschreven en gecomponeerd worden. Met een team van top docenten weten ze jaarlijks groepen te begeleiden en de mooiste voorstellingen op de planken te brengen. Het Nationaal Jeugd Muscial Theater is de enige school die jaarlijks een nationale theatertour presenteert. Daarnaast maken zij jaarlijks kleinschalige producties die laagdrempeliger zijn.

Voor de jongeren is het een unieke kans om deel te nemen aan de theaterproducties. Het is een manier om te kunnen ervaren wat het is om het hele land door te reizen met een grote theaterproductie en naast professionele acteurs op het toneel te staan. Jonge spelers worden gecast uit eigen opleiding en vanaf buiten af door middel van auditierondes. Naast dat ze professionele begeleiding krijgen wordt er ook veel aandacht besteed aan het sociaal functioneren van de jongeren.

Anderen bekeken ook

Van Hoorne Sprookjesmusical - Geschiedenis

Meneer Monster - Biografie

Langhout Theaterproducties - Biografie

Theater Terra - Biografie