Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelde in 2018 de Gelaarsde Kat.
Via de formule Stadsprogrammering van Theater De Tamboer is het podium voor iedereen. Van solo en duo acts tot groepen, van het Kerst Musical Concert van Scala tot het School Musical Festival.
Titus en Fien toveren Prins Dinand tijdens zijn zoektocht naar een koningin om tot een lelijk beest. Tijdens één van haar avonturen komt de mooie en slimme Belle hem tegen. Zal de prins zijn ware liefde vinden in deze magische familiemusical?
Titus en Fien toveren Prins Dinand tijdens zijn zoektocht naar een koningin om tot een lelijk beest. Tijdens één van haar avonturen komt de mooie en slimme Belle hem tegen. Zal de prins zijn ware liefde vinden in deze magische familiemusical?

Musical

in De Tamboer

Ieder jaar kun je in De Tamboer genieten van prachtige musicals. Van nieuwe bewerkingen van bekende, grote musicalproducties als Love Story en My Fair Lady tot de sprookjes familiemusicals van Van Hoorne Entertainment, zoals Roodkapje, Rapunzel en Hans & Grietje. De sprookjesmusicals zijn al jarenlang een gegarandeerd succes met heerlijke meezingliedjes, hilarische taferelen en een leuke Afterparty met Meet & Greet. Ieder jaar programmeert De Tamboer een sprookjesmusical in de kerstvakantie.

Musical in De Tamboer

Het genre musical omvat een bonte verzameling aan muzikale shows in De Tamboer. Ze gaan over allerlei verschillende onderwerpen, van kerst tot sprookjes tot gebeurtenissen uit de geschiedenis. Bij elke voorstelling kun je zo wel een nieuw thema en verhaal ontdekken. Onder wat voor thema het verhaal ook valt, voorstellingen onder het genre musical worden altijd in een ontroerende muzikale vorm gebracht. Het verhaal van de musical wordt levendig in beeld gebracht door de leukste toneelspelers. Je kijkt elke keer weer je ogen uit.

Voorstellingen in het genre musical houden de kijkers op een unieke manier geboeid. Je hoeft je geen seconde te vervelen. Opgewekte theatervoorstellingen vol muziek en liedjes: musicals zijn een heerlijke combinatie van toneel en zang. Als je van beide houdt, is musical hét genre voor jou.

Liefhebbers van het genre musical komen zeker aan hun trekken bij De Tamboer met zowel bekende titels als meer recent gemaakte uitvoeringen. Van klassiekers als The Rocky Horror Show tot nieuwere musicals als Fun Home: je ziet ze allemaal in De Tamboer. Er is dus voor iedereen wel iets dat in de smaak valt!

Binnen het genre musical vind je in De Tamboer bovendien voorstellingen voor alle leeftijdsgroepen. We hebben musicals voor (jonge) kinderen en voor volwassenen. Daarbij zorgen we ervoor dat het verhaal en de voorstelling gepast zijn voor de leeftijdsgroep van het publiek. Musicals in De Tamboer betekenen dus een avond genieten voor jong en oud! Kom daarom snel naar één van onze prachtige musicals.

Regionale producties

Ook regionale musicalproducties vinden hun weg naar het Tamboertoneel. Zo voert de Scala Musicalgroep jaarlijks een eigen productie uit en vinden ook basisscholen steeds meer de weg naar het theater voor de jaarlijkse eindmusical van groep acht. Ook vond in juni al meerdere malen het School Musical Festival plaats, waarbij achtstegroepers een nummer uit hun schoolmusical presenteren voor een jury.

Tijdens het Hartje Winter Festival van 2019 werd er voor het eerst een gezamenlijke theaterproductie gepresenteerd: Scrooge. 

Anderen keken ook naar

Brigitte Heitzer - Biografie

Nationaal Jeugd Musical Theater - Biografie

Nationaal Theaterweekend - Geschiedenis

Sita Vermeulen - Biografie