Brigitte en René doen het samen in het theater
  • musical
  • muziek
  • toneel

René van Kooten - Biografie

Naam
René van Kooten
Geboortedatum
24 december 1972
Geboorteplaats
Den Haag
Opleiding
Geschiedenis
Awards
John Kraaijkamp Musical Award (2009); Musical Award (2019)

Binnenkort in De Tamboer

do 11 maart 2021 19:30
Bestel

René van Kooten in De Tamboer

René van Kooten staat op donderdag 11 maart 2021 in De Tamboer, samen met Brigitte Heitzer spelen ze de voorstelling Brigitte Heitzer en René van Kooten doen het samen.

Brigitte en René doen het samen

In het theater zoeken Brigitte en René 'in het nieuwe normaal' naar manieren om het publiek en elkaar te leren kennen. Een voorstelling waarin verbinding centraal staat, door middel van muziek en persoonlijke verhalen.

Biografie van René van Kooten

René van Kooten is geboren in Den Haag op 24 december 1972. Na het afronden van zijn vwo aan het Erasmus College in Zoetermeer, studeerde van Kooten geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Voor zijn doorbraak als musicalster was van Kooten dan ook geschiedenisdocent op zijn oude middelbare school.

René volgde danslessen bij Ricardo Sibelo, acteerlessen bij Petra Laseur, Tom de Ket en Henny de Haan, zanglessen bij Edward Hoepelman en Jimmy Hutchinson en een workshop musical-zingen van Joke de Kruijf en Jacqueline Braun. In 1998 startte hij zijn professionele carrière in het ensemble van Miss Saigon. Na deze doorbraak volgden er rollen in onder andere Aida, Beauty and the Beast, de revival van Les Misérables, Evita en Sweeney Todd.

In 2008 ontving René een John Kraaijkamp Musical award voor beste mannelijke hoofdrol in Les Misérables. In 2019 ontving hij opnieuw deze award, voor zijn hoofdrol in Evita.

In 2001 deed van Kooten samen met Céline Purcell mee aan het Nationaal Songfestival, waar ze de zesde plaats behaalden. René heeft een kleine rol in Goede tijden, slechte tijden gespeeld en vertolkte in 2013 de rol van Jezus in The Passion. In 2016 deed hij mee aan De beste zangers van Nederland.

Naast musicalster en acteur is van Kooten de zanger en gitarist van de band Shifting Daylight. Met zijn band heeft hij twee albums uitgebracht en van 2016 tot 2018 langs de theaters getoerd met hun theaterconcert Something so Real.