In 2018 was de muzikale cabaretvoorstelling Vreemde Vogels van Enge Buren te zien in De Tamboer.
  • cabaret
  • muziek

Enge Buren - Biografie

Leden
Pyr Tilma, Henk van der Weijden en Michiel Bos
Opgericht
1995
Website
engeburen.nl

Enge Buren ziet ze vliegen in De Tamboer

Op 6 april 2018 was Enge Buren met de muzikale cabaretvoorstelling Vreemde Vogels: Enge Buren ziet ze vliegen te zien in De Tamboer. Vreemde Vogels was de zevende show vol muziek, humor en cabaret. Een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie en de showbizz, maar ook in het dagelijks leven. Via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten zweefde het publiek naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. Een mix tussen muzikale buitenbeentjes en theatrale hoogstandjes, aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts.

Biografie van Enge Buren

De muzikale cabaretgroep Enge Buren bestaat uit de multi-instrumentalisten Pyr Tilma, Henk van der Weijden en Michiel Bos. De groep bestaat inmiddels bijna 25 jaar. Deze mannen kunnen ook nog eens goed zingen en door middel van absurdistische teksten geven ze hun eigen draai aan popnummers. Naast de muziek blinken de mannen ook uit in persiflages en karikaturen. In hun energieke voorstellingen nemen ze het publiek mee op een hilarische reis.

Enge Buren speelt niet alleen in theaters, maar ook op feesten zoals de TT nacht in Assen. En ze hebben zelfs opgetreden op festivals. Zo waren ze met hun verfrissende muzikale act onder andere te zien op Paaspop, Lowlands en Eurosonic.

In 2020 kondigde Enge Buren aan nog een laatste theatertournee te spelen, voordat het gezelschap ermee stopt: Basta!

Foto: Wim Lanser

Anderen bekeken ook

Maartje & Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown hun huis volledig opruimden, begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners of gingen trainen voor de triatlon, doen ook Maartje & Kine wat zij al veel te lang wilden maar nooit deden: een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nu toe nog niet aandurfden.

Maartje en Kine - Biografie

Remko Vrijdag en Martine Sandifort

Vrijdag & Sandifort - Biografie

Niet Uit Het Raam, draai het eens om.

Niet Uit Het Raam (NUHR) - Biografie

In 2018 stonden van der Laan en Woe in De Tamboer met hun voorstelling Pesetas

Van der Laan en Woe - Biografie