In 2018 was de muzikale cabaretvoorstelling Vreemde Vogels van Enge Buren te zien in De Tamboer.

Enge Buren - Biografie

Naam
Enge Buren
Leden
Pyr Tilma, Henk van der Weijden en Michiel Bos

Enge Buren ziet ze vliegen in De Tamboer

Op 6 april 2018 was de muzikale cabaretvoorstelling Vreemde Vogels te zien in De Tamboer. Vreemde Vogels was hun zevende show vol muziek, humor en cabaret. Een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie en de showbizz, maar ook in het dagelijks leven. Via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten zweefde het publiek naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. Een mix tussen muzikale buitenbeentjes en theatrale hoogstandjes, aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts.

Biografie van Enge Buren

De muzikale cabaretgroep Enge Buren bestaat uit de multi-instrumentalisten Pyr Tilma, Henk van der Weijden en Michiel Bos. De groep bestaat inmiddels bijna 25 jaar. Deze mannen kunnen ook nog eens goed zingen en door middel van absurdistische teksten geven ze hun eigen draai aan popnummers. Naast de muziek blinken de mannen ook uit in persiflages en karikaturen. In hun energieke voorstellingen nemen ze het publiek mee op een hilarische reis.

Enge Buren speelt niet alleen in theaters, maar ook op feesten zoals de TT nacht in Assen. En ze hebben zelfs opgetreden op festivals. Zo waren ze met hun verfrissende muzikale act onder andere te zien op Paaspop, Lowlands en Eurosonic.

Foto: Wim Lanser