Remko Vrijdag en Martine Sandifort
  • cabaret

Vrijdag & Sandifort - Biografie

Leden
Remko Vrijdag en Martine Sandifort
Opgericht
2012
Website
facebook.com

Vrijdag & Sandifort in De Tamboer

Voorlopig voor altijd

Op 29 november 2019 stonden Vrijdag & Sandifort in De Tamboer met hun voorstelling Voorlopig voor altijd. Dit is de vierde voorstelling op rij van Remko Vrijdag & Martine Sandifort en is herkenbaar, schrijnend, komisch en tragisch tegelijk.

Vrijdag vs. Sandifort

Op 3 november 2017 kwamen Vrijdag & Sandifort naar De Tamboer met de voorstelling Vrijdag vs. Sandifort. De typeringen van Vrijdag en Sandifort zijn zo mogelijk nog beroemder dan zijzelf. Beiden beschikken ze over een genadeloos transformatietalent. Want La Sandifort is dus ook Dokter Corrie, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. Hij van Vrijdag is dus ook Mark Rutte, Twan Huys en Marco Borsato. En was Remko niet ook een Vliegende Panter? En Martine was toch die spastische therapeute van Alex Klaasen? Het is een wonder dat ze überhaupt zelf nog weten wie ze zijn! Rauw, razendsnel, scherp, over de top, retemuzikaal en ongenadig grappig.

Biografie Martine Sandifort

Martine Sandifort studeerde aan de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst. Ze brak door met het duo Alex en Martine, samen met Alex Klaassen. Sinds 2012 vormt ze met Remko Vrijdag het duo Vrijdag en Sandifort. Zij maakten samen de voorstellingen Hulphond en Löyly. Martine is daarnaast regelmatig te zien op televisie. Bijvoorbeeld in de Villa Achterwerk-serie Toscane, in Kopspijkers en Koefnoen. Ook is ze al jaren één van de vaste gezichten in Het Klokhuis. Verder is haar stem veel te horen in verschillende commercials en spreekt ze documentaires en televisieprogramma's in. Zo was ze bijvoorbeeld de voice-over in het programma Thuis voor de buis.

Biografie Remko Vrijdag

Remko Vrijdag studeerde cum laude af aan de Academie voor Kleinkunst. Samen met zijn klasgenoten Diederik Ebbinge en Rutger De Bekker richt hij De Vliegende Panters op. In 1995 winnen zij de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. De voorstellingen van De Vliegende Panters zijn doorslaande successen en de laatste drie werden zelfs in Carré gespeeld. In 2001 en 2005 zond de VARA het programma Daar Vliegende Panters met succes uit. In 2012 maakte hij de eerste cabaretvoorstelling samen met Martine Sandifort. Het duo is ook regelmatig op televisie te zijn bij onder andere De Wereld Draait Door. In 2014 spelen ze hun tweede voorstelling samen.

Foto: Bob Bronshoff

Anderen bekeken ook

Erik van Muiswinkel - Biografie

Martine Sandifort - Biografie

Trijntje Oosterhuis - Biografie

Remko Vrijdag - Biografie