Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer
Tamboerzaal tijdens het Irish Festival
Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer
In de Parkfoyer zijn tijdens de festivals van De Tamboer  vaak intieme optredens.
De Tamboer kan niet zonder haar vele partners, zoals Gemeente Hoogeveen De Wolden en Provincie Drenthe, maar ook de culturele instellingen van Hoogeveen: Bibliotheek Verhalenwerf, Scala Centrum voor de Kunsten.

Muziek

in De Tamboer

Muziek is het meest populaire en bezochte genre in De Tamboer. De Passagezaal, Tamboerzaal, maar ook Forumfoyer zijn allemaal geschikt voor een intiem concert of theaterconcert. In De Tamboerzaal kan zelfs een grote vlakke vloer worden gecreëerd, ideaal voor een groot sta concert. Omdat De Tamboer steeds meer op basis van de vraag van het publiek programmeert, is het daarom geen verrassing dat een groot deel van het programma-aanbod bestaat uit concerten.

Het muziekprogramma bestaat uit een enorm aantal en diverse theaterconcerten, muziektheatervoorstellingen, concerten en festivals in de meest uiteenlopende genres. Van blues tot pop, van country tot rock, van singer-songwriter tot Ierse muziek, van wereldmuziek tot tributeshows, het is allemaal te zien in De Tamboer.

Muziek in De Tamboer

Zomaar een greep uit de concerten van de afgelopen jaren: Waylon, Ilse DeLange, Def Americans, Jacqueline Govaert, Johan Derksen, De Kast, The Dutch Eagles, Danny Vera, Elske DeWall, Fernando Verla, Stef Bos, Rowwen Hèze, Rapalje, Trinity, Edwin Evers Band, Tangarine, Her Majesty, Daniël Lohues, Miss Montreal, De Dijk, Nits, Niels Geusebroek, Nick & Simon. En we kunnen nog wel even doorgaan!

Muziekfestivals

De Tamboer produceert ieder jaar een aantal indoor theaterfestivals.

Bluesfestival Hoogeveen

Het Bluesfestival biedt een combinatie van regionale acts en imposante, internationale acts die soms speciaal naar Nederland worden overgevlogen. Hiermee trekt het festival bezoekers uit het hele land. De veertiende editie op 16 november 2019 was met 1500 bezoekers uitverkocht! 

Irish Festival

In 2017 vierde het Irish Festival haar tienjarig jubileum. Ook voor dit festival worden Ierse bands vanuit Ierland overgevlogen naar Hoogeveen. De combinatie van enthousiast vakmanschap van de rasartiesten, Ierse klassieke meezingers, een glaasje Guinness of Murphy’s Red, maar ook nieuwe Ierse talenten zorgt ieder jaar weer voor een geslaagd feest. Oude rotten in het vak en publieksfavorieten Keltic Kats en Dubh Linn waren bijna iedere editie van de partij.

Singer-songwriter Festival

In 2019 zag de zevende editie van het Singer-songwriter Festival het licht. Dit intieme en kleinschalige festival vindt afwisselend in de Forumfoyer en Passagezaal plaats, waarbij het publiek kennis maakt met nieuwe en gevestigde singer-songwriters van Nederlandse bodem. Een heerlijke luisteravond. De achtste editie in 2020 kon vanwege het corona-virus helaas niet doorgaan, maar werd als livestream op Youtube aangeboden. Op 27 februari 2021 staat deze editie met Lucky Fonz III, YORI, Christof van der Ven en Hannah Mae alsnog gepland. 

TamboerPop

Het nieuwe popfestival TamboerPop kende in 2015 een vliegende start met het vastleggen van Kensington, de Nederlandse popband die op dat moment enorm in de lift zat. Het resulteerde in een uitverkochte eerste editie, met onder meer Nederlandse topbands als The Deaf, Orange Skyline, Dudettes en Palio Superspeed Donkey. Op het affiche van de tweede editie in 2017 stonden onder andere The Kik, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, The Brahms, Canshaker Pi en The Great Communicators.

Anderen keken ook naar

Bijgestaan door een zeskoppige band vertolkt Berget Lewis op weergaloze wijze het stemgeluid, de energieke optredens en de fantastische hits van the queen of rock-‘n-roll: Tina Turner.

Berget Lewis - Biografie

Niels Geusebroek speelde Wildfire in De Tamboer

Niels Geusebroek - Biografie

Lavinia Meijer en Michiel Borstlap speelden samen de tournee Ghosts.

Michiel Borstlap - Biografie

Persfoto Waylon

Waylon - Biografie