Het Avalanche Quartet, bestaande uit Henk Hofstede, Marjolein van der Klauw, Arwen Linnemann en Pim Kops, brengt een nieuw theaterprogramma rondom het werk van de legendarische Leonard Cohen.
Het Avalanche Quartet, bestaande uit Henk Hofstede, Marjolein van der Klauw, Arwen Linnemann en Pim Kops, brengt een nieuw theaterprogramma rondom het werk van de legendarische Leonard Cohen.
  • muziek

Avalanche Quartet - Biografie

Naam
Avalanche Quartet
Leden
Henk Hofstede, Marjolein van der Klauw, Pim Kops, Arwen Linnemann en regelmatige gast: Oli Hartung
Opgericht
2005

Avalanche Quartet in De Tamboer

Het Avalanche Quartet stond gepland in seizoen 2020-2021 in De Tamboer. Helaas kon het concert geen doorgang vinden vanwege de coronapandemie.

Over het Avalanche Quartet

Het Avalanche Quartet legt zich toe op het spelen van het werk van Leonard Cohen. Het Avalanche Quartet wordt gevormd door Henk Hofstede, Marjolein van der Klauw, Pim Kops, Arwen Linnemann en regelmatige gast: Oli Hartung. In 2005 werd Henk Hofstede gevraagd om voor de Nederlandse uitgave van het boek Yesterdays Tomorrow van Marc Hendrickx een cd met liederen van Leonard Cohen op te nemen. Deze cd werd zeer goed ontvangen. Er volgden radio- en tv-optredens en enkele concerten. In 2007 brengt een klein Zwitsers label de cd van Leonard Cohen Songs uit. In 2007 heeft het Avalanche Quartet ook een aantal concerten gegeven in Nederland, Zwitserland en Frankrijk. Sommige van deze optredens werden ondersteunt door gastgitarist Oli Hartung. Met Oli Hartung heeft het kwartet nog meer nummers opgenomen voor de release van het album LEONARD COHEN SONGS. In de jaren die volgen treden ze op voor een groeiend publiek dat dol is op hun voortreffelijke versies van deze prachtige liedjes.

In het najaar van 2013 verschijnt het tweede album Rainy Night House en volgt een uitgebreide concert tour in Nederland. Het bevat een mix van nieuwe studiotracks en live-opnames, gemixt en gemasterd door Darren Hayne.

In de jaren 2012 - 2016 heeft de band ongeveer 100 concerten gegeven in Nederland en enkele in Zwitserland. Gasten tijdens de 2016-tour waren: Divya Boon, Frédérique Spigt, Patrick Leonard, Oli Hartung, Seppo Pietikaïnen en Shirley Grimes.

In de zomer van 2016 trad de band op tijdens het Leonard Cohen Event, dat jaarlijks georganiseerd wordt door Cohen-fans van over de hele wereld en dat jaar was het in Amsterdam.

Naar aanleiding van het overlijden van Leonard in november 2016 gaven ze een paar concerten ter ere van hun inspirator en held, dit gebeurde in maart 2017. Een concert met verschillende artiesten die Cohen-liederen zongen in een Nederlandse vertaling vond plaats in De Kleine Komedie in Amsterdam. Het concert is uitgebracht als dubbelalbum op cd en vinyl.

In februari 2018 gaf de band concerten in Frankrijk, Zwitserland en België.

27 april 2018, op het festival Printemps de Bourges in Frankrijk, heeft het Avalanche Quartet een optreden uitgevoerd in de kathedraal Saint Etienne.

Anderen bekeken ook

Yentl en De Boer - Biografie

René van Kooten - Biografie

Jim van der Zee - Biografie

Paul de Munnik - Biografie