In 2015 bundelde Peter Howarth zijn krachten met Mick Wilson en Pete Lincoln, drie charmante Engelse muzikanten en samen vormen zij Frontm3n. De mannen werden bekend als zangers van The Hollies, 10cc en The Sweet. In de jaren 90 leerden de drie uitzonderlijke muzikanten elkaar kennen tijdens hun eerste samenwerking in de band Sir Cliff Richard.
  • muziek

Frontm3n

Naam
Frontm3n
Leden
Peter Howarth, Mick Wilson en Pete Lincoln
Opgericht
1980
Website
frontm3n.com

Over Frontm3n 

In 2015 bundelde Peter Howarth zijn krachten met Mick Wilson en Pete Lincoln, drie charmante Engelse muzikanten en samen vormen zij Frontm3n. De mannen werden bekend als zangers van The Hollies, 10cc en The Sweet. In de jaren 90 leerden de drie uitzonderlijke muzikanten elkaar kennen tijdens hun eerste samenwerking in de band Sir Cliff Richard. 

Steve Howarth is na zijn vervanging van Carl Wayne in 2005 momenteel nog steeds zanger van The Hollies, Lincoln is de stem van The Sweet en Wilson leende zijn stem 20 jaar voor 10cc. Inmiddels treedt het trio al meer dan twee jaar op als Frontm3n, wat logisch is. "Dat doet het helemaal niet op papier", lacht Mick Wilson, "The Sweet zijn duidelijk anders dan The Hollies, die op hun beurt niet zo veel lijken op 10cc. Het respectievelijke songmateriaal is ook compleet anders. Als je echter akoestisch speelt en vriendschap, enthousiasme en liefde voor muziek toevoegt, klinkt het resultaat alsof alles op dezelfde plek is ontstaan. Er zijn drie gitaren en drie stemmen. Samen klinkt het als twee uur met een van deze radiostations uit de Gouden Eeuw''.

Peter Howarth, Mick Wilson en Pete Lincoln werkten samen met artiesten als Lionel Ritchie, Kylie Minogue, Gary Barlow, Cher, Ellie Goulding en Tina Turner en staan ​​nu na 24 jaar weer op het podium voor speciale concerten.

Hun concert in Hamburg in januari 2018 was binnen 24 uur volledig uitverkocht. Hun dvd Live in Berlin belandde op nummer 1 op Amazon en bleef 8 weken in de muziek-dvd-hitlijsten staan. Twaalf van de vijftien concerten in Duitsland waren tijdens de vorige januar-tour uitverkocht en veel tickets voor de komende tour zijn al niet meer op voorraad.

Fans kunnen van Frontm3n hits verwachten als The Air That I Breathe, He Ain't Heavy en He's My Brother van The Hollies, Love is Like Oxygen en Ballroom Blitz van The Sweet en I'm Not In Love, Dreadlock Holiday van 10cc. Maar ook liedjes van Cliff Richard (Carrie, Devils Woman), Roy Orbinson (Pretty Woman, You Got It) en Sailor (Girls Girls Girls, Glass of Champagne).

Peter Howarth

Muzikant Peter Howarth is geboren in Blackpool, Engeland op 3 mei 1960. Sinds oktober 2004 is hij de zanger van de Engelse band The Hollies en tevens heeft hij een carrière als soloartiest opgebouwd. In 2012 nam Howarth samen met Michael J. Mullins, met wie hij samenwerkte als achtergrondzanger voor Cliff Richard, Last goodbye op.

Peter Howarth heeft met veel artiesten gewerkt als tour- en sessiemuzikant, waaronder met Cliff Richard en The Who, Daarbij heeft hij gespeeld als Roy Orbison in de musical Only The Lonely in het Piccadilly en Whitehall Theater in Londen. Later werkte hij samen met een band genaamd Reflections of a Rock and Roll Tour, gevormd door Moody Blues-drummer Gordy Marshall en Moody Blues/Hollies-toetsenist Paul Bliss. 

Naast dat hij de hoofdzang levert voor de klassieke hits van The Hollies tijdens hun live shows, staat Howarth bekend om zijn akoestische versies van Here I Go Again. In 2014 bracht hij het album Evermore uit met zijn akoestische versie van He Ain't Heavy - He's My Brother. Voor dit album schreef en/of arrangeerde hij acht nummers zelf. Ook schreef en speelde hij in dat jaar samen met actrice Jenny Seagrove een duet genaamd The Main Chance, als onderdeel van een doel voor de Mane Chance Sanctuary die Seagrove oprichtte.

In 2015 bundelde Peter Howarth zijn krachten samen met Mick Wilson, voormalig frontman van 10CC, en Pete Lincoln, frontman van The Sweet tot mei 2019, en samen werden ze FRONTM3N. Het album All For One van FRONTM3N werd in 2019 op cd en vinyl uitgebracht.

Mick Wilson

Muzikant Mick Wilson is geboren op 30 november 1962. Zijn liefde voor muziek begon toen zijn ouders hem in 1969 voor Kerst een gitaar gaven. Verre van verwacht begon Mick aan zijn levenslange passie voor popmuziek, die vandaag de dag nog net zo sterk is als toen. Mick is nog altijd in het bezit van die allereerste gitaar, welke tevens op de achterkant staat van het cd-boekje van zijn album So The Story Goes.

Later wende Mick zich tot de basgitaar, welke ook nog steeds in zijn bezit is. Samen met zijn oudere broer Dave vormde hij de band Flame en speelden ze in hun geboortestad Barking in Essex. Dit leidde uiteindelijk tot de ontmoeting met Alan Blakely van The Tremeloes. Mick had zijn eerste echte studio ervaring op zijn 14e, toen hij de lead opnam voor de eerste single van de band: Teenager In Love, een cover van Frankie Lyman.

In de jaren die volgden bracht de band meer door Blakely geproduceerde muziek uit, wat live en op televisie verscheen in zowel de UK als Europa. Dit resulteerde in een platencontract bij EMI, het opnemen van een single in de beroemde Abbey Road Studio en een tour door Europa als support act van The Rubettes.

Hierna besloot Mick zich te focussen op school, maar toen hij gevraagd werd om in Duitsland mee te gaan op tour als bassist besloot hij dat zijn hart toch echt bij muziek ligt. In de jaren ’80 speelde Mick in en rond Londen in verschillende bands, maar uiteindelijk legde hij zijn basgitaar aan de kant en ging hij zich focussen op alleen zang. Zijn liefde voor het schrijven en produceren van muziek leverde hem in 1986 een deal op met Jobete Music en in 1987 werd hij benaderd om een deal te sluiten met Virgin Music in Los Angeles.

Sindsdien heeft Mick opgetreden en samen gewerkt met artiesten als: Lionel Ritchie, Alice Cooper, Kylie Minogue, Alison Moyet, Chris Rea, Donny Osmond, Robin Gibb, Westlife, Cliff Richard, Cher, Lulu en de KLF. Hij is tevens lid van The SAS Band die over de hele wereld spelen met gastartiesten waaronder: Brian May, Roger Taylor, Roger Daltrey, Paul Young, Kiki Dee en Tony Hadley.

Sinds hij meer dan 10 jaar geleden samen met Graham Gouldman een akoestische set speelde in de Green Room in Café Royal in Londen, is Mick een vaste waarde geworden in de laatste incarnatie van 10cc, waarbij hij de leadzang op zich neemt en percussie, gitaar en keyboards speelt. 

Pete Lincoln 

De Britse muzikant Pete Lincoln is geboren op 15 maart 1956 in Newcastle. Van kinds af aan speelde Pete al gitaar en was hij erg muzikaal. Hij kan zich niet anders herinneren dan dat muziek topprioriteit was.

Hij is 10 jaar lang frontmen geweest van Sailor, een wereldwijd succesvolle band met hits als Girls, Girls Girls en Glass Of Champagne. In 2006 werd hij aangenomen als leadzanger en bassist voor The Sweet en maakte hij nummers als Ballroom Blitz en Fox On The Run.  

'Hij is een uitzonderlijke muzikant en verdient alle succes', zeggen zijn collega's. In de loop van zijn carrière, met meer dan 3500 concerten, werkte hij samen met grootheden als Sir Clif Richard, Tina Turner, Shakin ́ Stevens, Danii Minouge of S Club 7.

Anderen bekeken ook

Racoon - Biografie

Nationaal Theaterweekend - Geschiedenis

Nick Schilder - Biografie

Katinka Polderman - Biografie