Moya Brennan
  • muziek

Moya Brennan - Biografie

Naam
Máire Philomena Ní Bhraonáin
Geboortedatum
4 augustus 1952
Geboorteplaats
Gaoth Dobhair
Website
moyabrennan.com

Moya Brennan in De Tamboer

Kasteel- en kloosterruïnes rijzen op uit de nevelflarden. Kabbelende beekjes murmelen oude Keltische verhalen. Het mysterie lonkt uit de majestueuze landschappen. Niemand kan deze Ierse sfeer zo mooi in muziek vangen als Moya Brennan. De zangeres uit Donegal is voor velen nog altijd bekend als The Voice of Clannad

Moya zingt het liefst in het Gaelic. Met het legendarische themanummer voor de film Harry’s Theme, dat Moya in 1985 zong in duet met Bono van U2, werd de Ierse taal plotseling internationaal bekend. Het nummer werd een wereldsucces. Ook haar soloalbums worden gesierd door prachtige songs in Gaelic. In 2017 verscheen haar elfde soloalbum Canvas. Ook op dit album combineert ze het doorbreken van muzikale grenzen met de traditionele Clannad sound. Moya Brennan is de ziel van de Keltische muziek, waarvan het publiek heeft genoten in 2019 in De Tamboer.

Biografie van Moya Brennan

Vanaf 1970 schitterde Moya samen met haar zus Enya als de leadzangeres van de legendarische Brennan familieband. Haar engelachtige stem leverde haar de titel op van The First Lady of Celtic Music. Moya Brennan tilde de traditionele Ierse muziek naar wereldniveau en verkeert al vijf decennia op rij in de top van het genre. 

Anderen bekeken ook

The Dubliners - Biografie

Irish Festival - Geschiedenis