Leo Blokhuis & Strange Brew - 2024 - Sanne Groot
  • muziek

Leo Blokhuis & Strange Brew - Biografie

Naam
Leo Blokhuis & Strange Brew
Leden
Leo Blokhuis, Anne Soldaat, Yorick van Norden, Reyer Zwart, Jeroen Kleijn en Paul Bond

Leo Blokhuis & Strange Brew in De Tamboer

Leo Blokhuis & Strange Brew zijn in theaterseizoen 2023-2024 te zien in De Tamboer als onderdeel van het Nationaal Theaterweekend. Op woensdag 7 februari komen zij naar Hoogeveen met de voorstelling A Love Letter To 1974.

A Love Letter To 1974

Leo Blokhuis en zijn muzikale vrienden van Strange Brew nemen je mee terug naar 1974. Hoe zag de wereld er vijftig jaar geleden uit? Wat zien en horen we daar nu nog van terug? Een avond vol wereldnieuws, persoonlijke verhalen en vooral heel veel muziek. 

1974
Het regent elke dag in oktober. Het Nederlands elftal bereikt de finale tegen Duitsland. Richard Nixon treedt af om het Watergate-schandaal. Alie bokst tegen Foreman in The Rumble in the Jungle. Voor het eerst op tv: De film van Ome Willem. De winnaar van het Eurovisie Songfestival is ABBA met Waterloo. En 1974 is het muzikale jaar van Jesus Christ Superstar, Robert Long, The Cats, David Bowie en Paul McCartney. 

The Beach Boys: Pet Sounds & Holland

Op zaterdag 4 februari 2023 waren Leo Blokhuis & Strange Brew te zien in De Tamboer met de voorstelling The Beach Boys: Pet Sounds & Holland

The Beach Boys werden bekend met hun surfsound, maar namen in 1972 een onverwachte wending met de plaat Holland. Onder de rook van Amsterdam, in Baambrugge, namen ze het album op in een tot studio omgebouwde schuur. Het album verscheen in 1973 en bleek hun laatste, echte artistieke wapenfeit.

Strange Brew, Leo Blokhuis en een aantal muzikale gasten blikken vijftig jaar later terug op deze tijd. Laat het maar aan pop-autoriteit don Leo over om te vertellen waarom the Beach Boys de glamour van LA verruilden voor een Nederlands dorpje. Strange Brew speelt Holland integraal.

Biografie van Leo Blokhuis & Strange Brew

Leo Blokhuis
‘Don Leo’ is al jarenlang dé Nederlandse autoriteit op het gebied van popmuziek. Met prachtige documentaires, boeken en op Radio 2 deelt hij zijn kennis over pop. Hij is ook het gezicht van Nederlands grootste jaarlijkse muziekspektakel: de Top 2000.

Strange Brew
De Nederlandse topmuzikanten Yorick van Norden, Anne Soldaat, Jeroen Kleijn, Reyer Zwart en Henk Hulzebosch vormen Strange Brew. Samengekomen vanuit hun liefde voor muziek en bijzondere verhalen. De band viert de belangrijkste en mooiste gebeurtenissen uit de rijke popmuziekgeschiedenis. Eerder maakte Strange Brew al programma’s over Woodstock, Elvis Presley, The Beach Boys en Paul McCartney. 

Anderen bekeken ook

Orkest van het Oosten - Geschiedenis

Harrie Jekkers - Biografie

Edwin Evers Band - Biografie

Soweto Gospel Choir - Biografie