Nits spelen al jarenlang voor volle theaterzalen.
  • muziek

Nits - Biografie

Naam
Nits
Leden
Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips
Opgericht
1974
Awards
Edison; BV Popprijs; Gouden Harp
Website
nits.nl

Nits in De Tamboer

In 2017 waren de Nits weer terug in het theater, en gelukkig ook in De Tamboer. Ze hadden dat jaar niet stil gezeten. Ze brachten samen met het Scapino Ballet de bijzondere samenwerking TING!. Ook trokken ze met de BRNO tour langs poppodia. Vol inspiratie stond de band te popelen om de theaters in te duiken. Met nieuwe muziek en visuals was het een onverslaanbaar goede avond!

Biografie Nits

Nits is een Nederlandse popgroep, opgericht in 1974. Ze waren vooral populair in de jaren '80 en hadden toen grote hits als Nescio en In The Dutch Mountains. De kern van de groep bestaat uit Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips.

In 1977 brachten ze hun eerste single uit. Hiermee kwamen ze in Toppop, maar omdat de single bijna niet verkrijgbaar was kregen ze geen top 40 notering. Hun eerste hitsingle werd Tutti Ragazzi in 1979.

Sinds midden jaren '80 huurt de band een voormalig gymzaaltje van de gemeente Amsterdam. In eerste instantie was dit een oefenruimte, maar later werd er (eigen) opnameapparatuur geïnstalleerd en werden bijna alle albums sindsdien opgenomen in deze Werf-studio. De Werf is een klein gebouw met een kleine hal, een ruime vloer waar kan worden geoefend en opgenomen kan worden en waar podiaconstructies kunnen worden gebouwd en getest. 

In The Dutch Mountains werd live opgenomen in 1987 in hun studio in Amsterdam. Het titelnummer werd een hit en het album werd het tweede Top 10 album van de band. Ook in het buitenland deed het album het goed. Inmiddels zijn er meer dan 30 albums verschenen van Nits.

Foto: Jan Willem Bullee 

Anderen bekeken ook

Maartje en Kine - Biografie

Van Dik Hout - Biografie

Edwin Evers Band - Biografie

Paskal Jakobsen - Biografie