Van Dik Hout
  • muziek

Van Dik Hout - Biografie

Naam
Van Dik Hout
Leden
Martin Buitenhuis, Benjamin Kribben, Dave Rensmaag, Sandro Assorgia
Opgericht
1985
Plaats
Den Helder
Website
vandikhout.nl

Van Dik Hout in De Tamboer

Tuinconcert

Op 24 juli 2021 speelde Van Dik Hout een uitverkocht tuinconcert in de tuin van De Tamboer. Het concert was onderdeel van een reeks tuinconcerten die gezamenlijk georganiseerd werd door Het Podium en De Tamboer.

25 jaar Van Dik Hout

7 februari 2020 stond de band Van Dik Hout in De Tamboer met hun theatertour ter ere van het 25 jaar bestaan van de band. Tijdens deze avond nam Van Dik Hout een greep uit hun indrukwekkende oeuvre met klassiekers als Stil in mij, Alles of niets, Mijn houten hart en Zij maakt het verschil. Ze brachten de liedjes in een intieme, akoestische setting en het was een geweldig jubileumfeest.

Over Van Dik Hout

Van Dik Hout is een van de meest toonaangevende bands van de Nederpop. In 1994 braken ze door met Stil in mij. Later scoorde ze nog meer hits, waaronder met Alles of niets en Tot jij mijn liefde voelt. In de afgelopen jaren hebben ze op verschillende festivals gestaan zoals Pinkpop, Lowlands en Concert at Sea. In 2002 speelden ze bovendien op het huwelijksfeest van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de Amsterdam Arena.

Inmiddels bestaat de band vijfentwintig jaar en viert dat met een nieuwe single en een tournee. De nieuwe single, Eén nacht eeuwigheid, is het eerste nieuwe geluid van de band sinds vijf jaar. Het is de voorbode van meer mateiraal wat dat jaar verwacht wordt.

Foto: Jaap Stolk

Anderen bekeken ook

Ilse DeLange - Biografie

De Kast - Biografie

DI-RECT - Biografie

Racoon - Biografie