De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Dijk stond met hun Theaterconcert in De Tamboer
  • muziek

De Dijk - Biografie

Naam
De Dijk
Leden
Huub van der Lubbe, Antonie Broek, Nico Arzbach, Hans van der Lubbe, Pim Kops, Jelle Broek
Opgericht
1981
Awards
Edison Oeuvreprijs, Popprijs 2008
Website
dedijk.nl

De Dijk in De Tamboer

Theaterconcert

De Dijk heeft zijn sporen ruimschoots achtergelaten in het Nederlandse muzieklandschap. In popzalen, feesttenten en op festivals, maar ook in de theaters. Op vrijdag 15 november 2019 kwamen ze terug met een nieuw, fijn theaterconcert. Waarbij iedereen lekker kon genieten van bekende en minder bekende nummers in de sfeervolle ambiance van het theater.

Groef

Op 2 mei 2017 stond De Dijk met Groef in De Tamboer. Dansen, dat komt wel weer. En hard hoeft het ook niet, als het maar grooved. In dit theaterconcert draaide het om die andere muzikale aanpak van deze topband die al meer dan 35 jaar in het rockcircuit meedraait. Een zitconcert met bekende en minder bekende nummers van De Dijk, speciaal gekozen en opnieuw gearrangeerd voor het theater.

Biografie van De Dijk

Een bijzondere band, dat is De Dijk. De band is opgericht in 1981 en vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk. Als een hechte vriendenclub houden zanger Huub van der Lubbe, bassist Hans van der Lubbe, toetsenist en gitarist Pim Kops, gitarist Nico Arzbach en drummer Antonie Broek al decennia lang stand.

Ze hebben hun geheel eigens sound ontwikkeld. Een unieke combinatie van Nederlandstalige teksten en muzikale invloeden uit vele windstreken: van Amerikaanse rock, rhythm-‘n-blues en soul tot Franse chansons. in 1982 brachten ze hun gelijknamige eerste album De Dijk uit en in 1987 ontvingen ze de Zilveren Harp, de prijs voor veelbelovende Nederlande artiesten. De Dijk vestigde zich echt met het album Niemand in de Stad met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. 

De jaren die erop volgen zijn succesvol voor de band. Ze ontvangen de Gouden Harp in 1993 en de cd's Live en Blauwe Schuit beha;en platina. In 2005 worden ze zelfs onderscheiden met de Edison Oeuvre Prijs, de hoogst haalbare muzikale onderscheiding binnen Nederland. Het jaar daarop vieren ze hun vijfentwintigjarig bestaan met een cd, een dvd, een optreden in Ahoy Rotterdam en deen verrassingsoptreden in Paradiso. 

In de jaren die volgen blijven ze mooie albums uitbrengen en in 2017 besluiten ze om een intiemere setting op te zoeken met hun theatershow Groef. De Dijk is één van de weinige Nederlandse bands die sinds de oprichting al die tijd actief is gebleven, zowel op het podium als in de studio. De formule voor het succes? Altijd bevlogen shows, de constant hoge kwaliteit van albums en de oprechtheid die de band uitstraalt.

Foto: Bob Bronshoff

Anderen bekeken ook

Danny Vera - Biografie

Racoon - Biografie

Her Majesty - Biografie

Waylon - Biografie