De topmuzikanten van Her Majesty duiken dit keer in de countryrock. De mannen spelen het werk van pioniers als Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark, van countryhelden als The Band, CCR, Grateful Dead en muziek van eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks. Een mooie zoektocht naar de tumultueuze relatie tussen country en rock.
  • muziek

Her Majesty - Biografie

Naam
Her Majesty
Leden
Bertolf Lentink, Jelle Paulsma, Diederik Nomden, Dirk Schreuders, Bauke Bakker
Opgericht
2014
Website
hermajesty.nl

Binnenkort in De Tamboer

do 18 maart 2021 19:30
Bestel
do 18 maart 2021 21:30
Bestel
vr 19 maart 2021 19:30
Uitverkocht
vr 19 maart 2021 21:30
Bestel

Her Majesty in De Tamboer

Her Majesty zorgt er op 19 maart 2021 voor dat country en rock samenkomen, tijdens hun voorstelling in De Tamboer in Hoogeveen.

Are you ready for the country?

Are you ready for the country wordt een avond waarop Her Majesty op zoek gaat naar de relatie tussen country en rock. Ze spelen onder andere het werk van grootmachten als Bob Dylan, CCR en The Jayhawks. 

Al eerder speelde Her Majesty de Grote Zaal van De Tamboer plat met hun voorstelling Déjà Vu. Een avond dat volledig draaide om de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young. Naast een puntgaaf eerbetoon, werd er tijdens deze avond ook verteld over de jaren zeventig en de achtergronden van de vier legendarische muzikanten. Het resultaat? Een laaiend enthousiast publiek!

Over Her Majesty

Her Majesty bestaat uit: Bertolf Lentink (gitaar en zang), Jelle Paulsma (gitaar en zang), Diederik Nomden (gitaar, toetsen en zang), Dirk Schreuders (bas) en Bauke Bakker (drums en zang).

Allemaal behaalden ze individueel al successen in de muziekwereld. Zo speelde Bertolf Lentink enige tijd in de band van Ilse DeLange en ontving hij voor zijn album Snakes & Ladders een Zilveren Harp. Jelle Paulusma verwierf faam in de jaren '90 met zijn band Daryll-Ann. Na zes studioalbums en zelfs een (inter)nationale tour, ging hij z'n eigen weg. Hij maakte vervolgens meerdere soloalbums die door critici positief werden ontvangen. Neil Young is zijn grootste leermeester en het is dan ook niet zo gek dat hij zich heeft aangesloten bij Her Majesty. Ook Diederik Nomden was onder andere actief in de band Daryll-Ann. Hij speelde op festivals als Pinkpop, Lowlands en tourde (inter)nationaal. Daarnaast heeft hij gewerkt met namen als: Ellen ten Damme, Jelka van Houten, Douwe Bob, Lucas Hamming en Yorick van Norden. Bauke Bakker is sinds zijn afstuderen aan het conservatorium ontzettend succesvol met drummen. Naast successen in binnen- en buitenland, speelde hij ook in begeleidingsband van artiesten als Krystl, Loïs Lane en Jeroen van der Boom. Last but not least: Dirk Schreuders. Hij is al jaren actief in de muziekwereld en is actief als (contra)bassist, banjoïst en zanger. Hij werkt samen met name als Bertolf, Esther Groenenberg, Doe Maar Na, Erwin Nyhoff en natuurlijk Her Majesty!

Anderen bekeken ook

Paul de Munnik

Paul de Munnik

In 2019 stond Esther Groenenberg samen met haar band op het podium van De Tamboer

Esther Groenenberg

Nationaal Theaterweekend in 2020.

Nationaal Theaterweekend

Legendary Albums Live kwam tijdens het theaterseizoen 2018 - 2019 met een twee uur durend rocktheaterspektakel!

Legendary Albums Live