De topmuzikanten van Her Majesty duiken dit keer in de countryrock. De mannen spelen het werk van pioniers als Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark, van countryhelden als The Band, CCR, Grateful Dead en muziek van eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks. Een mooie zoektocht naar de tumultueuze relatie tussen country en rock.
  • muziek

Her Majesty - Biografie

Naam
Her Majesty
Leden
Bertolf Lentink, Jelle Paulsma, Diederik Nomden, Dirk Schreuders, Bauke Bakker
Opgericht
2014
Website
hermajesty.nl

Binnenkort in De Tamboer

do 17 februari 2022 20:15
Bestel

Her Majesty in De Tamboer

Her Majesty brengt 17 februari 2022 country en rock samen tijdens de voorstelling Are you ready for the country? in De Tamboer in Hoogeveen. Op vrijdag 3 september speelt Her Majesty het CSNY meesterwerk Déja Vu tijdens een tuinconcert, georganiseerd door Het Podium en De Tamboer.

Are you ready for the country?

Are you ready for the country? wordt een avond waarop Her Majesty op zoek gaat naar de relatie tussen country en rock. Ze spelen onder andere het werk van grootmachten als Bob Dylan, CCR en The Jayhawks. 

Al eerder speelde Her Majesty de Grote Zaal van De Tamboer plat met hun voorstelling Déjà Vu. Een avond dat volledig draaide om de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young. Naast een puntgaaf eerbetoon, werd er tijdens deze avond ook verteld over de jaren zeventig en de achtergronden van de vier legendarische muzikanten. Het resultaat? Een laaiend enthousiast publiek!

Over Her Majesty

Her Majesty bestaat uit: Bertolf Lentink (gitaar en zang), Jelle Paulsma (gitaar en zang), Diederik Nomden (gitaar, toetsen en zang), Dirk Schreuders (bas) en Bauke Bakker (drums en zang).

Allemaal behaalden ze individueel al successen in de muziekwereld. Zo speelde Bertolf Lentink enige tijd in de band van Ilse DeLange en ontving hij voor zijn album Snakes & Ladders een Zilveren Harp. Jelle Paulusma verwierf faam in de jaren '90 met zijn band Daryll-Ann. Na zes studioalbums en zelfs een (inter)nationale tour, ging hij z'n eigen weg. Hij maakte vervolgens meerdere soloalbums die door critici positief werden ontvangen. Neil Young is zijn grootste leermeester en het is dan ook niet zo gek dat hij zich heeft aangesloten bij Her Majesty. Ook Diederik Nomden was onder andere actief in de band Daryll-Ann. Hij speelde op festivals als Pinkpop, Lowlands en tourde (inter)nationaal. Daarnaast heeft hij gewerkt met namen als: Ellen ten Damme, Jelka van Houten, Douwe Bob, Lucas Hamming en Yorick van Norden. Bauke Bakker is sinds zijn afstuderen aan het conservatorium ontzettend succesvol met drummen. Naast successen in binnen- en buitenland, speelde hij ook in begeleidingsband van artiesten als Krystl, Loïs Lane en Jeroen van der Boom. Last but not least: Dirk Schreuders. Hij is al jaren actief in de muziekwereld en is actief als (contra)bassist, banjoïst en zanger. Hij werkt samen met name als Bertolf, Esther Groenenberg, Doe Maar Na, Erwin Nyhoff en natuurlijk Her Majesty!

Anderen bekeken ook

25 jaar na zijn eerste theatertournee, bezoekt Frans Bauer opnieuw de mooiste theaters van Nederland waaronder De Tamboer. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, wordt het genieten van een oergezellige avond vol Hollandse hits, spektakel en de gulle lach van Frans!

Frans Bauer - Biografie

Sioen plays Graceland

Sioen - Biografie

Rob de Nijs viert zijn 60-jarig jubileum als artiest

Rob de Nijs - Biografie

De Japanse drummers van Yamato zijn terug in Hoogeveen met een nieuwe show. Met de eeuwenoude taiko-drums zorgen ze voor een golf van energie, originaliteit en innovatie.

Yamato - Biografie