Her Majesty - San Francisco City Trip - 2023 in De Tamboer
  • muziek

Her Majesty - Biografie

Naam
Her Majesty
Leden
Bertolf Lentink, Jelle Paulsma, Diederik Nomden, Dirk Schreuders, Bauke Bakker
Opgericht
2014
Website
hermajesty.nl

Her Majesty in De Tamboer

Her Majesty bracht 17 februari 2022 country en rock samen tijdens de voorstelling Are you ready for the country? in De Tamboer in Hoogeveen. Op vrijdag 3 september 2021 speelde Her Majesty het CSNY meesterwerk Déja Vu tijdens een tuinconcert, georganiseerd door Het Podium en De Tamboer. En op zaterdag 9 december 2023 was Her Majesty terug in De Tamboer met de voorstelling San Fancisco City Trip. 

San Francisco City Trip

Ga mee op city trip naar ‘Frisco: eind jaren ’60, begin jaren ‘70. De stad met een magnetische aantrekkingskracht op muzikanten als Grateful Dead, Jefferson Airplane, CCR, Steve Miller, David Crosby en vele anderen. Geniet van hun heerlijke muziek door deze topband!

Are you ready for the country?

Are you ready for the country? was een avond waarop Her Majesty op zoek ging naar de relatie tussen country en rock. Ze speelden onder andere het werk van grootmachten als Bob Dylan, CCR en The Jayhawks. 

Al eerder speelde Her Majesty de Grote Zaal van De Tamboer plat met hun voorstelling Déjà Vu. Een avond dat volledig draaide om de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young. Naast een puntgaaf eerbetoon, werd er tijdens deze avond ook verteld over de jaren zeventig en de achtergronden van de vier legendarische muzikanten. Het resultaat? Een laaiend enthousiast publiek!

Over Her Majesty

  • Gitaar en zang: Jelle Paulusma & Theo Sieben
  • Gitaar, toetsen en zang: Paul Bond
  • Bas en zang: Dirk Schreuders
  • Drums en zang: Bauke Bakker

Jelle Paulusma 

Jelle Paulusma, een getalenteerde liedjesschrijver, zanger en multi-instrumentalist, verwierf bekendheid in de jaren 90 als lid van de band Daryll-Ann (1988-2004). Met Daryll-Ann nam hij zes studio-albums op en toerde nationaal en internationaal, waarbij hij het podium deelde met bands als de Smashing Pumpkins, The Verve, Pavement, Counting Crows en Van Morrison. Na het ontbinden van Daryll-Ann begon Paulusma aan zijn solocarrière en bracht vijf solo-albums uit. Naast zijn eigen muzikale werk componeert hij ook muziek voor reclames en documentaires, en was hij de muzikale leider van het musicaltheater Hanna van Hendrik. Het is niet verrassend dat Paulusma sinds 2015 deel uitmaakt van de bezetting van Her Majesty, aangezien hij Neil Young als zijn grote inspiratiebron beschouwt en bekend staat om zijn vermogen om te klinken als Young.

Theo Sieben 

Theo Sieben is een veelzijdig muzikaal talent. Hij volgde zijn opleiding aan het Conservatorium, verhuisde van Brabant naar Amsterdam, waar hij begon te spelen bij De Raggende Manne. Deze indrukwekkende gitarist, zoals beschreven in het Oor muziek magazine, heeft getourd met artiesten zoals Ellen ten Damme, Henny Vrienten, Douwe Bob, zowel nationaal als internationaal in Canada en de VS. Daarnaast componeert Theo muziek voor films, documentaires, televisie (zoals voor Feuten), toneel en moderne dans (waaronder Introdans). Theo heeft tevens een succesvolle solocarrière als singer-songwriter en bluesmuzikant, met specialisatie in akoestische blues en folk. Hij heeft opgetreden op festivals zoals Into The Great Wide Open en Naked Song en heeft internationaal getourd. Als solo-artiest heeft hij vijf albums uitgebracht onder zijn eigen naam, waarvan het meest recente album, "Join The Crowned!", in 2022 verscheen (OOR: Ouderwets vakmanschap uit eigen land). Sinds 2021 maakt hij deel uit van Her Majesty en heeft hij gezongen en diverse snaarinstrumenten bespeeld, waaronder gitaar, mandoline, banjo, lapsteel en pedalsteel.

Dirk Schreuders 

In 2004 behaalde Dirk Schreuders zijn diploma aan het Artez Conservatorium in Zwolle, waar hij zich specialiseerde in basgitaar en contrabas. De afgelopen jaren heeft hij uitgebreid getoerd in theaters, waaronder optredens met Her Majesty, Bertolf, Erwin Nyhoff en Esther Groenenberg. Bovendien speelde hij een belangrijke rol als bassist en componist in de zeer succesvolle theatershows 'Hanna van Hendrik' en 'De Vergeten Twentse Lente'. Dirk heeft in verschillende formaties regelmatig op nationale radiozenders opgetreden en heeft ook meerdere keren deelgenomen aan Nederlandse televisieprogramma's zoals DWDD en M. Naast zijn muzikale carrière heeft Dirk zich de afgelopen jaren ook toegelegd op fotografie.

P.J.M. Bond 

P.J.M. Bond bracht met zijn band Dandelion twee albums uit: "Everest" (2016) en "Laika, Belka, Strelka" (2019). Daarnaast speelt Bond al jaren als muzikant bij VanWyck, Yorick van Norden en Strange Brew (Barry Hay, Jeangu Macrooy, Paul de Munnik, Frank Lammers, e.a.). In 2021 debuteerde hij met een solo-EP getiteld "Sunset Blues" (via Concerto Records). Americana UK noemde de muziek hierop "guitar and vocal folk perfection". In oktober 2023 volgt zijn debuutalbum: "In Our Time," gebaseerd op Ernest Hemingway's gelijknamige verhalenbundel, gepubliceerd in 1925. Naast zijn liefde voor de muziek van de Amerikaanse West Coast uit de 70's, heeft Bond een ongeëvenaarde liefde voor Amerikaanse literatuur. In 2018 behaalde hij zelfs een onderzoeksmaster aan de Universiteit van Amsterdam.

Anderen bekeken ook

Ancora - Biografie

Naturally 7 - Biografie

Rowwen Hèze - Biografie

Stef Ekkel - Biografie