De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Vette pech met Paul de Leeuw
  • cabaret
  • muziek

Paul de Leeuw - Biografie

Naam
Paul Henri de Leeuw
Geboortedatum
26 maart 1962
Geboorteplaats
Rotterdam
Awards
Zilveren Nipkowschijf, Zilveren Televizier-ster, Gouden Televizier-Ring (Mooi weer de Leeuw)
Website
pauldeleeuw.nl

Paul de Leeuw in De Tamboer

Paul de Leeuw stond op 11 april 2019 in De Tamboer met zijn voorstelling Vette pech!

Vette pech!

Geboren worden in Rotterdam, maar je kinderen zijn Ajax-supporters. Je vader koopt Ruud Gullit, maar leent jou geen geld voor een eerste autootje? Poliepen in de blaas en het verlies van een dierbare vriend? Het is allemaal een vorm van vette pech, maar gaat gepaard met regenhumor. Humor waar je ook een beetje om moet huilen. Net als Annie de Rooij.

Na de jubileumvoorstelling voor het 100-jarige Luxortheater, kreeg Paul weer ontzettend veel zin om het land in te gaan. Zijn show Vette pech! was daar het gevolg van. Het was een show vol hilarische, ontroerende verhalen, muzikale improvisaties en kleine liedjes.

Biografie van Paul de Leeuw

Paul Henri de Leeuw werd geboren in Rotterdam op 26 maart 1962. Hij groeide op in een protestants gezin. Na zijn havo volgde hij de lerarenopleiding in Delft, waar hij zijn artistieke talenten ontdekte. Daarom meldde hij zich aan voor de Toneelacademie in Maastricht, maar hij kwam niet door de selectie.

In 1983 deed hij mee met Cameretten in Delft, waarbij hij de persoonlijkheidsprijs kreeg. Een jaar later presenteerde hij het festival en een jaar daarna zong hij tijdens de pauze het nummer Vlieg met me mee tijdens het Open Bak Gala in het Koninkllijk Theater Carré. Door de enthousiaste reacties van het publiek kreeg Paul de Leeuw een uitnodiging voor een optreden in het programma van Sonja Barend. En zo geschiedde...

Inmiddels is Paul de Leeuw niet meer weg te denken uit het medialandschap. Hij is televisiepresentator, komiek, cabaretier, programmamaker, acteur en zanger. Zijn televisieprogramma's en muziek zijn ook veelvuldig bekroond. Hij is regelmatig uitgeroepen tot populairste televisiepersoonlijkheid in Nederland én Vlaanderen. Op 2 maart 2013 won hij zelfs de Vlaamse Televisie Ster.

Anderen bekeken ook

Koefnoen - Biografie

Veldhuis & Kemper - Biografie

Marc-Marie Huijbregts - Biografie

Van der Laan en Woe - Biografie