Na twintig jaar samen op het podium denken Veldhuis & Kemper dat ze alles tegen elkaar kunnen zeggen. Maar is dat wel zo? Het leidt tot confronterend grappige situaties, met ontroering als onverwachte bonus.
  • cabaret
  • muziek

Veldhuis & Kemper - Biografie

Naam
Veldhuis & Kemper
Leden
Remco Veldhuis en Richard Kemper
Opgericht
1997
Awards
Edison Music Award

Binnenkort in De Tamboer

do 06 maart 2025 20:00
Bestel

Veldhuis en Kemper in De Tamboer

Veldhuis en Kemper komen regelmatig naar De Tamboer in Hoogeveen met hun muzikale cabaretprogramma's. 

Geloof ons nou maar 

Op 10 november 2017 waren de mannen te zien in De Tamboer met hun voorstelling Geloof ons nou maar. Je moet zelf nadenken, kritisch blijven en niet alles geloven wat ze zeggen. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Simpel, overzichtelijk, betrouwbaar. Zodat jij eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie je wel en wie je niet moet geloven. Waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen bijvoorbeeld! Veldhuis & Kemper namen een sabbatical van het duo, doken het leven in en kwamen met een frisse blik op grote en kleine zaken weer bij elkaar.

Of de gladiolen

Op 12 november 2015 stonden Veldhuis en Kemper in Hoogeveen met hun show Of de gladiolen. Er zijn momenten in je leven dat het er op aankomt: hobbel je verder over het veilige pad of neem je een onverwachte afslag? Veldhuis & Kemper waren bij dat keuzemoment aanbeland, maar trokken in Of de gladiolen totaal verschillende conclusies. Over één ding waren ze het wel eens: als je iets fout doet, doe het dan goed!

Biografie

Veldhuis & Kemper is een Nederlands muziek- en cabaretduo. In 1997 werden Remco Veldhuis en Richard Kemper aan elkaar voorgesteld door een wederzijdse vriend. Ze begonnen in de kroeg en in 1999 boekten ze de kleine zaal van het Concertgebouw in Haarlem waar ze voor vrienden en bekenden hun eerste voorstelling geven. In hetzelfde jaar doen ze mee aan Cameretten waar ze op de tweede plaats eindigen.

In 2002 maken ze hun eerste avondvullende cabaret-programma Half zo Echt. Finalenummer van dit programma is het lied Ik Wou Dat Ik Jou Was. In 2003 zit iemand van platenmaatschappij EMI in de schouwburg en deze stelt voor om het nummer uit te brengen op single, waarna het de nummer 2 positie haalt in alle charts. In 2003 wordt het zelfs het meest gedraaide Nederlandstalige nummer en verkozen tot 4e ‘Beste Nederlandstalig nummer aller Tijden' (verkiezing Telegraaf /Sky Radio). In juni 2003 verschijnt het debuutalbum Half zo Echt met nog 11 liedjes. Dit album wordt Goud en krijgt een Edison Music Award.

Eind 2003 brengt Veldhuis & Kemper hun tweede avondvullende cabaretprogramma De Geur Van. Ook dit programma wordt goed ontvangen door de pers. Ondertussen werkt Veldhuis & Kemper door aan liedjes voor hun tweede album Als het gaat Waaien dat in oktober 2004 verschijnt. 

In 2004 staat Veldhuis & Kemper zes keer in het voorprogramma van Marco Borsato in een uitverkochte Kuip en treden ze diverse keren op als onderdeel van een groter muzikaal programma in Ahoy. Als Veldhuis & Kemper in 2004 zelfs worden genomineerd als 'Beste Popgroep Nationaal' bij de TMF Awards, is dat volgens het duo echter hun beste grap tot dan toe, aangezien ze zichzelf vooral zien als theatermensen.

In november 2006 gaat het vierde programma van Veldhuis & Kemper in première: Tijd heelt alle zonden. Deze voorstelling speelde 2 seizoenen door heel Nederland waaronder wederom in Koninklijk Theater Carré.

De CD van hun zesde show Dan maar niet gelukkig komt op nummer 4 binnen in de Album Top 100 en is daarmee meteen de hoogst binnenkomende CD van Veldhuis & Kemper. Na ruim 2 jaar Dan maar niet gelukkig gespeeld te hebben is het tijd voor heel wat anders. In 2013 vieren ze hun tienjarig jubileum met een liedjesprogramma met een dwarsdoorsnede van hun muzikale werk van de afgelopen 10 jaar. 

In oktober reikt Brigitte Kaandorp het eerste exemplaar uit van het boekje Met de groeten van Veldhuis & Kemper. Het is een selectie van columns die Veldhuis & Kemper de jaren ervoor wekelijks om-en-om schrijven in de HDC Dagbladen (o.a. Noord Hollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- & Eemlander, Haarlems Dagblad). 

Foto: Mart Boudestein

Anderen bekeken ook

Niet Uit Het Raam (NUHR) - Biografie

Pé Daalemmer & Rooie Rinus - Biografie

Van der Laan en Woe - Biografie

Het Groot Niet Te Vermijden - Biografie