De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

In 2018 stonden van der Laan en Woe in De Tamboer met hun voorstelling Pesetas
  • cabaret
  • muziek

Van der Laan en Woe

Naam
Niels van der Laan en Jeroen Woe
Opleiding
Academie voor Kleinkunst
Awards
Toneelprijs voor meest veelbelovende jonge makers 2004, Wim Sonneveldprijs 2005, Neerlands Hoop 2011, Poelifinario-nominatie

Van der Laan & Woe in De Tamboer

Vrijdag 15 februari 2019 stonden Van der Laan en Woe in De Tamboer met hun show Pesetas. Eerder kwamen ze al naar Hoogeveen met Buutvrij. 

Pesetas!

Een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts! Wie Niels en Jeroen alleen kende van het satirische tv-programma De Kwis moest direct een kaartje kopen. Want Pesetas was een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je erbij bent geweest.

Biografie Van der Laan en Woe 

Niels van der Laan en Jeroen Woe ontmoetten elkaar op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie, met programma's als De Kwist en het satirische zaterdagavondprogramma Even Tot Hier. 

In 2004 won het duo de Toneelprijs voor meest veelbelovende jonge makers met hun afstudeervoorstelling op het Theater aan Zee-festival in Oostende. Op het Amsterdams Kleinkunstfestival 2005 wonnen de mannen de Wim Sonneveldprijs. Sindsdien maakten ze al zeven theaterprogramma's, waarmee ze onder andere werden bekroond voor de Neerlands Hoop en een nominatie ontvingen voor de Poelifinario. 

Van der Laan en Woe zijn niet alleen populair in de theaters. Ze waren zeven jaar lang te zien in het succesvolle programma De Kwis, samen met Paul de Leeuw, Rob Urgert en Joep van Deudekom. Ook maken ze deel uit van de cabareteske close harmony boyband Stanley en de Menzo's, waarmee ze kerstvoorstellingen maken. Niels en Jeroen schreven en speelden ook mee aan de VARA-Oudejaarsconferences van onder meer Erik van Muiswinkel, Mike & Thomas, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt. Van der Laan en Woe maakten ook acht jaar lang deel uit van het radiocabaret van Spijkers met Koppen. 

Anderen bekeken ook

Dolf Jansen - Biografie

Erik van Muiswinkel - Biografie

Niet Uit Het Raam (NUHR) - Biografie

Paul de Leeuw - Biografie