Hoe maak je een fijne, vrolijke voorstelling over een jaar dat begon met stormen, bosbranden, een wereldwijd virus en het verdwijnen van het dagelijkse “aan tafel!”? Met een storm aan grappen, poëzie en improvisatie geeft Dolf een niet-te-weerleggen beeld van 2020.
  • cabaret

Dolf Jansen - Biografie

Naam
Dolf Jansen
Geboortedatum
25 juni 1963
Geboorteplaats
Amsterdam
Awards
Publieksprijs en juryprijs Leids Cabaret Festival 1989

Dolf Jansen in De Tamboer

Biografie van Dolf Jansen

Dolf Jansen is bekend van radio en televisie. Naast cabaretier is hij schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Zo schrijft hij regelmatig columns voor verschillende publicaties. Hij begon zijn carrière als cabaretier samen met Hans Sibbel in het cabaretduo Lebbis en Jansen. Zij wonnen in 1989 op het Leids Cabaret Festival zowel de publieksprijs als de juryprijs en maakten daarna meerdere succesvolle cabaretprogramma’s. De twee gingen steeds meer hun eigen weg en Dolf Jansen heeft nu al heel wat soloprogramma’s op zijn naam staan. In het begin verzorgde hij samen met Hans Sibbel oudejaarsvoorstellingen. Ook dit doet hij tegenwoordig solo, waarbij hij zijn ongezouten mening geeft over de actualiteit.

Zijn oudejaarsconference van 2014 kreeg vier sterren van de Theaterkrant: “Hij componeert het geheel zorgvuldig; grappige onderwerpen stuwt hij op, of gebruikt hij om pijnlijkere onderwerpen te verlichten. Behendig dirigeert hij het publiek van lachsalvo naar aandachtige stilte.”

Anderen bekeken ook

Jon van Eerd staat in 2021 in De Tamboer met zijn voorstelling Herrie in de keuken

Jon van Eerd

Marc-Marie Huijbregts speelde in 2014 zijn show Florissant in De Tamboer.

Marc-Marie Huijbregts

Mark van de Veerdonk speelde in 2017 Kaaskleum in De Tamboer.

Mark van de Veerdonk

Hans Dorrestijn neemt je in zijn laatste voorstelling mee in een gezellige mix van grote en kleine rampspoed: de aftakeling, digitale vervreemding en het menselijk teveel. Ook de hond en de paus worden niet gespaard.

Hans Dorrestijn