Hoe maak je een fijne, vrolijke voorstelling over een jaar dat begon met stormen, bosbranden, een wereldwijd virus en het verdwijnen van het dagelijkse “aan tafel!”? Met een storm aan grappen, poëzie en improvisatie geeft Dolf een niet-te-weerleggen beeld van 2020.
  • cabaret

Dolf Jansen - Biografie

Naam
Dolf Jansen
Geboortedatum
25 juni 1963
Geboorteplaats
Amsterdam
Awards
Publieksprijs en juryprijs Leids Cabaret Festival 1989

Binnenkort in De Tamboer

vr 19 april 2024 20:15
Bestel

Dolf Jansen in De Tamboer

Dolf Jansen zou op 13 november 2020 naar De Tamboer komen met zijn Oudejaarsconference. Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten, de voorstelling werd geannuleerd. Vrijdag 19 april 2024 is Dolf Jansen samen met Jitske Kramer te zien in De Tamboer met de voorstelling All inclusive. 

All inclusive 

Wat betekent het om samen mens te zijn? Hoe ga je om met macht, in- en uitsluiting en privileges? Wat betekenen woorden als woke en inclusie eigenlijk? Antropoloog Jitske vertelt haar persoonlijke verhaal en deelt haar inzichten over de dynamiek van verschil. Samen met gastspreker Dolf presenteert ze een heldere theorie over zware thema’s. Maar ook licht, lucht en lach door spoken word, live muziek en comedy.

Biografie van Dolf Jansen

Dolf Jansen is bekend van radio en televisie. Naast cabaretier is hij schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Zo schrijft hij regelmatig columns voor verschillende publicaties. Hij begon zijn carrière als cabaretier samen met Hans Sibbel in het cabaretduo Lebbis en Jansen. Zij wonnen in 1989 op het Leids Cabaret Festival zowel de publieksprijs als de juryprijs en maakten daarna meerdere succesvolle cabaretprogramma’s. De twee gingen steeds meer hun eigen weg en Dolf Jansen heeft nu al heel wat soloprogramma’s op zijn naam staan. In het begin verzorgde hij samen met Hans Sibbel oudejaarsvoorstellingen. Ook dit doet hij tegenwoordig solo, waarbij hij zijn ongezouten mening geeft over de actualiteit.

Zijn oudejaarsconference van 2014 kreeg vier sterren van de Theaterkrant: “Hij componeert het geheel zorgvuldig; grappige onderwerpen stuwt hij op, of gebruikt hij om pijnlijkere onderwerpen te verlichten. Behendig dirigeert hij het publiek van lachsalvo naar aandachtige stilte.”

Anderen bekeken ook

Lebbis - Biografie

Guido Weijers - Biografie

Mark van de Veerdonk - Biografie

Tape Face - Biografie