Sara Kroos - Verte
  • cabaret

Sara Kroos - Biografie

Naam
Sara Kroos
Geboortedatum
5 april 1981
Geboorteplaats
Wijngaarden
Awards
Zonta Award, Televizierring (De Lama's), VCSD Neerlands Hoop,Cabaret-award (2006)
Website
sarakroos.nl

Sara Kroos in De Tamboer

Op 14 februari 2020 stond Sara Kroos in De Tamboer met haar voorstelling Verte.

Verte

In deze show pakte Sara extra uit met verrassende visuals en een '2.0 muziekstijl' samen met haar topmuzikanten Rutger en Nathaniël. Natuurlijk met de energieke en stoere aanpak die we van Sara Kroos gewend zijn. Maar ook met een nieuwe blik, vrolijk voorbij de zwaarte! Verte ging over vooruitkijken, verder denken. 

Zonder Verdoving

In maart 2019 stond Sara Kroos ook al in De Tamboer met haar achtste voorstelling Zonder Verdoving. Hierin vertelde ze op een gedurfde en originele wijze over haar eigen crisis, toen het leven haar rauw overviel. Wie ben je zonder al je zekerheden en verdovingen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Dat is Kroos. In de regen zonder jas. Dicht op het vuur. Zonder Verdoving gaat pijn doen, maar vooral van het lachen!

Biografie van Sara Kroos

Sara Kroos werd geboren op 5 april 1981 in Wijngaarden. Al twintig jaar staat ze voor bomvolle zalen met haar rauwe comedystijl. In 2000 kreeg ze voet aan de grond in de Nederlandse cabaretwereld toen ze de publieksprijs won op het Leids Cabaret Festival. Mede hierdoor kwam ze onder contract bij het impresariaat van Harry Kies. In 2001 kwam ze met haar eerste avondvullende programma Honger. In 2003 kwam haar tweede show Lam in de theaters. Gevolgd door Zoetgevooisd, waar ze zelfs een Neerlands Hoop voor ontving. 

Vanaf 2005 verwierf ze landelijke bekendheid door haar deelname aan het improvisatieprogramma De Lama's

Vanaf 2007 schrijft Kroos columns voor het tijdschrift Viva. En van september 2010 tot 2 maart 2014 presenteerde ze Sara op Zondag op radio 2.

Inmiddels heeft ze acht theatervoorstellingen op haar naam staan en komt ze in het theaterseizoen 2019-2020 met haar negende voorstelling naar de Nederlandse theaters!

Anderen bekeken ook

Martine Sandifort met Remko Vrijdag

Martine Sandifort - Biografie

Lenette van Dongen won de Poelifinario voor haar show Paradijskleier.

Lenette van Dongen - Biografie

Kom een geweldige avond beleven met Sanne. Geflankeerd door haar geweldige vaste muzikanten neemt ze je mee op een trip door de vlammende verbeelding, langs de rauwe realiteit. Spijkerzoete stand-up comedy en suikerharde muziek. Kom!

Sanne Wallis de Vries - Biografie

Brigitte Kaandorp speelde in 2019 haar voorstelling Eh...

Brigitte Kaandorp - Biografie