Martine Sandifort met Remko Vrijdag
Remko Vrijdag en Martine Sandifort
  • cabaret

Martine Sandifort - Biografie

Naam
Martine Sandifort
Geboortedatum
17 mei 1970
Geboorteplaats
Delft
Opleiding
Amsterdamse Academie voor Kleinkunst
Awards
Camaretten (2000), Pall Mall Exportprijs

Martine Sandifort in De Tamboer

Op vrijdag 29 november 2019 stond Martine Sandifort samen met Remko Vrijdag in De Tamboer met de voorstelling Voorlopig voor altijd. In 2017 stond het duo in De Tamboer met hun voorstelling Vrijdag vs Sandifort.

Vrijdag & Sandifort - Voorlopig voor altijd

Hun vorige show, Vrijdag vs. Sandifort, werd uitgeroepen tot één van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen. Volgens de jury van één van de grootste cabaretprijzen van het land; de Poelifinario, zijn er maar weinig cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan. En op hun nieuwe voorstelling Voorlopig voor altijd kwamen veel lovende reacties van het publiek en de pers. Een voorstelling met veel tegenstellingen: herkenbaar en schrijnend, komisch en tragisch, hilarisch en kwetsbaar.

Biografie van Martine Sandifort 

Actrice en cabaretière  Martine Sandifort werd geboren op 17 mei 1970 te Delft. Vanaf eind jaren '90 werd zij actief in de toneel- en cabaretwereld. Zo maakte zij in 1997 deel uit van het ensemble van de musical: Heerlijk duurt het langst

Vanaf 2000 vormde ze samen met acteur en cabaretier Alex Klaassen het duo Alex & Martine. Dit bleek meteen een succes, want in 2000 werden ze de winnaars van Cameretten en in 2001 ontvingen ze de Pall Mall Exportprijs.

Intussen vergaarde Martine ook enige bekendheid met het VPRO-jeugdprogramma Toscane, waarin ze de pizzabezorgster Latoya speelde en was ze verslaggeefster van het Sinterklaasjournaal.

In januari 2003 hield het duo Alex & Martine op te bestaan, vanwege mentale gezondsheidsproblemen van Martine. Met haar bijdrage als prinses Margarita in Kopsspijkers maakte ze haar comeback. Vanaf dat moment trad ze regelmatig op in het televisieprogramma. Evenals in het caberatesk programma Koefnoen

In het theaterseizoen 2012-2013 stond Martine voor het eerst op de planken met Remko Vrijdag met hun theaterprogramma Hulphond. Gevolgd door vele andere voorstellingen zoals Löyly en nu Voorlopig voor altijd.

Anderen bekeken ook

Louise Korthals - Biografie

Katinka Polderman - Biografie

Plien & Bianca - Biografie

Youp van 't Hek - Biografie