Steven Brunswijk
  • cabaret

Steven Brunswijk - Biografie

Naam
Steven Brunswijk
Geboortedatum
1984
Geboorteplaats
Paramaribo

Steven Brunswijk in De Tamboer

Als ik mezelf kon zijn

Op 6 oktober 2017 speelde Steven Brunswijk in De Tamboer zijn voorstelling Als ik mezelf kon zijn. Wanneer ben je nou eigenlijk helemaal jezelf? Dat vroeg Steven, alias de Braboneger, zich af. Als iedereen gewoon kon zeggen wat hij of zij wilde, zonder consequenties of schaamte, dan zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed, maar ze belemmeren ook onze vrijheid. Steven ging dieper in op deze gevoelens en liet mensen hun ware aard zien.

Steven is geboren in Paramaribo, Suriname. Als kleine jongen wilde hij alleen maar met zijn moeder praten, verder met niemand. Eenmaal in Nederland ontwikkelde hij een eigen mening. Hij ontdekte al snel dat dit niet werd getolereerd door zijn ouders, want hun wil was wet. Op zo’n jonge leeftijd al een mening? Dat is onbeschoft en brutaal! Hoewel hij zoveel te vertellen had, kon hij zijn mening niet delen met zijn ouders. Volgens Steven symboliseert dit de Nederlandse maatschappij. Mensen willen wel iets zeggen, maar vaak is het sociaal niet verantwoord en houden ze toch maar hun mond dicht. Maar waarom is dat eigenlijk? 

Biografie van Steven Brunswijk

Cabaretier Steven Brunswijk werd geboren in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Later verhuisde hij met zijn ouders naar Nederland. Zijn filmpjes op Youtube waren voor hem de opmaat naar het podium.

Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken, heeft hij de harten van veel Nederlanders al veroverd. En met zijn Tilburgse dialect staat hij ook wel bekend als de Braboneger.

Zijn filmpje Gewoon betalen werd op GeenStijl meer dan 400.000 keer bekeken. In 2016 maakte hij het televisieprogramma De Braboneger verkaast?! waarin hij typisch Nederlandse dingen ging doen zoals kamperen, schaatsen en naar een Sinterklaasintocht.

Zijn theaterdebuut maakte hij met de oudejaarsconference Vooroordelen. Na het succes van deze eerste show maakte hij de theatervoorstelling Ze Goan D'r Aaaaf. In theaterseizoen 2017/2018 gaat hij langs de theaters met zijn nieuwe voorstelling Als ik mezelf kon zijn.

Anderen bekeken ook

Alex Ploeg - Biografie

Arie Koomen - Biografie

Christel de Laat - Biografie

De Blonde Jongens en Tim - Biografie