De Blonde Jongens en Tim stonden in 2018 in De Tamboer met Debjet
  • cabaret

De Blonde Jongens en Tim - Biografie

Leden
Ruud, Youp, Chiel en Tim
Awards
Publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival
Website
debjet.com

De Blonde Jongens en Tim in De Tamboer

Op zaterdag 3 maart 2018 kwamen De Blonde Jongens en Tim (DEBJET) naar De Tamboer. 

Het debuut van De Blonde Jongens en Tim! DEBJET won in 2014 de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. En wie hun avondvullende show zag, begrijp wel waarom. Geïnspireerd door fysieke acts als de Ashton Brothers gaan deze toptalenten verder waar Waardenberg & De Jong ooit ophielden. Fysiek, feestelijk en fantastisch!

Gekleed in spijkerbroekhotpants en strakke, witte T-shirts lieten deze jonge honden een tsunami van visuele grappen, gewelddadige audiocollages en hilarische ongein los op de zaal. De blonde jongens, een soort stuiterende wannabe Chippendales, werden voortduren in de wielen gereden door hun kompaan Tim. Een vadsige sukkel die tegen wil en dank als een vraatzuchtige rode draad door de voorstelling heen banjerde.

Biografie DEBJET

DEBJET is fysiek, feestelijk en fantastisch! Imaginaire goochelacts gaan hand in hand met billenkletsende travestieacts. Kungfuvechters ontregelen heftige Griekse tragedies. Je kunt het zo gek niet bedenken of DEBJET schotelt het je voor. Cabaret voor het publiek van de toekomst, dat wil je toch niet missen?!

De Blonde Jongens en Tim wonnen in 2014 de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Ze maken energieke, acrobatische en muzikale voorstellingen. 

Ruud Smulders is cabaretier, acteur en columnist. In 2014 maakte hij de wekelijkse actualiteitencolumn De minuut van Ruud op Radio 538 en afgelopen zomer was hij te horen als huiscabaretier bij Spijkers met Koppen. Samen met de fysieke cabaretgroep De Blonde Jongens en Tim  toerde hij door het land met een avondvullende voorstelling.

Na zeven jaar kondigde DEBJET aan dat ze stopten: 

"Talloze uren in repetitieruimtes, eindeloos veel witte wasjes draaien, lachen tot we huilden en springen tot we zwart voor ogen zagen. Het mocht. 7 jaar lang, waarvan het laatste jaar met het volste vertrouwen van Kik Productions. Door hen kregen wij een volwaardige tour met een première in een poptempel. En door jullie, het publiek, kregen wij iedere keer opnieuw kneiterveel zin om dit avontuur aan te gaan.
Maar zoals je ziet aan ons cabaret, het is alles of niets. Daar zit niets tussenin. Dus stoppen wij op het moment dat we alles hebben dat ons hartje begeert. Volle zalen, een fantastisch programma, vrienden om het mee uit te voeren en een waardige tour
."

Anderen bekeken ook

Daniël Arends - Biografie

Ashton Brothers - Biografie

Jeroens Clan - Biografie

Rundfunk - Biografie