De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Donderdag 30 november 2017 stond Daniël Arends in De Tamboer met zijn voorstelling De Afterparty.
  • cabaret

Daniël Arends - Biografie

Naam
Daniël Arends
Geboortedatum
15 oktober 1979
Geboorteplaats
Jakarta
Opleiding
Academie voor Kleinkunst
Awards
Jury- en publieksprijs Cameretten 2006
Website
danielarends.nl

Daniël Arends in De Tamboer

Daniël Arends kwam tweemaal naar Theater De Tamboer, hij stond beide keren voor een uitverkochte zaal! Donderdag 30 november 2017 stond Daniël Arends in De Tamboer met zijn voorstelling De Afterparty

Carte Blanche

Woensdag 30 maart 2016 maakte Daniël zijn debuut in Hoogeveen. Hij werd kort daarvoor al beschouwd als de grote belofte. Inmiddels vond Theo Maassen hem ‘de spannendste cabaretier van het moment’. Arends gaf zichzelf Carte Blanche. Een schone lei. Tabula rasa. Om los te gaan en rauw te zijn. Alle luiken in het hoofd gaan open, alle krochten in de geest werden verkend. Geen kaders, geen beperkingen, het podium als vrijplaats voor schurende eerlijkheid en verbale agressie.

De pers was laaiend enthousiast en overlaadde de show met vier sterren.

Biografie

Daniël Arends werd geboren in Jakarta (Indonesië). Hij werd geadopteerd en groeide op in Bussum. Op veertienjarige leeftijd kreeg Daniël Arends een bijzonder bijbaantje als pianist in een hotel. Een aantal jaar later beseft hij zich dat hij iets anders wil en besluit hij om naar de Academie voor Kleinkunst te gaan. Hier ontwikkelt hij zich tot cabaretier, en tijdens zijn studie zit hij in de cabaretgroep “Vier gasten”.

In 2003 begint Daniël Arends bij Comedytrain, waar talenten de kans krijgen om voor een publiek te spelen. In 2006 reisde hij voor een dubbelprogramma samen met Jan Jaap van der Wal langs de theaters en inmiddels heeft hij een mooie solocarrière. In datzelfde jaar won hij het Cabaretfestival Cameretten en hij heeft tevens twee nominaties op zijn naam staan voor Neerlands Hoop, een prestigieuze cabaretprijs, voor zijn voorstellingen Geen Excuses en Blessuretijd.

Zijn vorige voorstelling Carte Blanche werd beoordeeld met vier sterren door Het Parool en de Volkskrant. Het NRC schreef: “Arends beschikt over het vermogen in elke hoek van een verhaal of een zin een verrassende wending te vinden.” Dit theaterseizoen gaat hij het land door met De Afterparty.

Foto: Mike Bink & Roland Feith

Anderen bekeken ook

Fabian Franciscus - Biografie

Arie Koomen - Biografie

Tineke Schouten - Biografie

Harm & Roelof - Biografie