Donderdag 30 november 2017 stond Daniël Arends in De Tamboer met zijn voorstelling De Afterparty.

Daniël Arends - Biografie

Naam
Daniël Arends
Geboortedatum
15 oktober 1979
Geboorteplaats
Jakarta
Opleiding
Academie voor Kleinkunst
Awards
Jury- en publieksprijs Cameretten 2006

Afterparty Daniël Arends in De Tamboer

Donderdag 30 november 2017 stond Daniël Arends in De Tamboer met zijn voorstelling De Afterparty

 

Biografie

Daniël Arends werd geboren in Jakarta (Indonesië). Hij werd geadopteerd en groeide op in Bussum. Op veertienjarige leeftijd kreeg Daniël Arends een bijzonder bijbaantje als pianist in een hotel. Een aantal jaar later beseft hij zich dat hij iets anders wil en besluit hij om naar de Academie voor Kleinkunst te gaan. Hier ontwikkelt hij zich tot cabaretier, en tijdens zijn studie zit hij in de cabaretgroep “Vier gasten”.

In 2003 begint Daniël Arends bij Comedytrain, waar talenten de kans krijgen om voor een publiek te spelen. In 2006 reisde hij voor een dubbelprogramma samen met Jan Jaap van der Wal langs de theaters en inmiddels heeft hij een mooie solocarrière. In datzelfde jaar won hij het Cabaretfestival Cameretten en hij heeft tevens twee nominaties op zijn naam staan voor Neerlands Hoop, een prestigieuze cabaretprijs, voor zijn voorstellingen Geen Excuses en Blessuretijd.

Zijn vorige voorstelling Carte Blanche werd beoordeeld met vier sterren door Het Parool en de Volkskrant. Het NRC schreef: “Arends beschikt over het vermogen in elke hoek van een verhaal of een zin een verrassende wending te vinden.” Dit theaterseizoen gaat hij het land door met De Afterparty.

Foto: Mike Bink & Roland Feith