Rundfunk Todesangstschrei
  • cabaret

Rundfunk - Biografie

Naam
Rundfunk
Leden
Yannick van de Velde, Tom van Kalmthout
Opgericht
2015
Awards
Neerlands Hoop
Website
rundfunk.sexy

Rundfunk in De Tamboer

Op donderdag 27 februari 2020 stonden de mannen van Rundfunk in De Tamboer met hun nieuwste cabaretvoorstelling Todesangstschrei.

Todesangstschrei

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de dood.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat ie elke seconde dichterbij komt.

Wachstumsschmerzen

Al eerder stond Rundfunk in De Tamboer. In het theaterseizoen 2018-2019 kwamen ze op bezoek met hun voorstelling Wachstumsschmerzen, over de pijn van het opgroeien. Een voorstelling waarop ze een vloedgolf aan lovende recensies kregen en waardoor ze zelfs de Neerlands Hoop 2018 wonnen!

Over Rundfunk

Rundfunk is een Nederlands televisieprogramma van KRO-NCRV dat werd uitgezonden op NPO 3. Het is een absurde komedie, verdeeld in verschillende sketches, die zich afspelen op een middelbare school. Het verhaal volgt de twee vrienden Tim (Yannick van de Velde) en Erik (Tom van Kalmthout) tijdens het laatste jaar van hun middelbare school.

Na de laatste televisieuitzending werd bekend dat er een Rundfunk theatershow gemaakt werd. En in 2018 was het zover. Ze beleefde een droomdebuut; lovende recensies en zelfs een run op de kaarten. Daarenboven wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Reden genoeg om in het theaterseizoen 2019-2020 terug te komen met een nieuwe voorstelling!

Foto: Mark Engelen

Anderen bekeken ook

Lebbis - Biografie

Stefano Keizers - Biografie

Edo Brunner - Biografie

Niet Uit Het Raam (NUHR) - Biografie