Arie Koomen stond samen met Edo Brunner in De Tamboer met hun voorstelling Pompen

Edo Brunner - Biografie

Naam
Edo Brunner
Geboortedatum
11 oktober 1970
Geboorteplaats
Dordrecht
Opleiding
Toneelschool Utrecht
Awards
Jury- en publieksprijs Leids Cabaretfestival 2001

Arie en Edo klussen in De Tamboer

Op 13 januari 2018 waren Arie & Edo te zien in De Tamboer. Met alweer hun derde programma Klussen. In deze voorstelling werden de mannen als "klussers" ingehuurd om uit te zoeken waar bewoners geld verstopten.

 

Biografie

Edo Brunner studeerde aan de Toneelschool in Utrecht, waar hij in 1995 zijn diploma haalde. Hierna was hij als acteur werkzaam bij enkele (jeugd)theatergezelschappen.

Ook was hij te zien op televisie in verschillende programa's van de VPRO, bijvoorbeeld Villa Achterwerk. Later speelde hij in televisieseries als Baantjer, Grijpstra & De Gier, Sinterklaasjournaal en Spangas. In 2008 won hij bovendien met het programma Wie is de mol? een bedrag van €20.375,-.

In 2001 won Edo op het Leids Cabaretfestival zowel de jury- als de publieksprijs. Hierna ging hij op tournee met de cabaretvoorstelling Gehakt. In 2009 en 2012 maakte hij samen met Arie Koomen een cabaretvoorstelling, en ook in seizoen 2017/2018 gaat hij met Arie op tournee met een nieuwe voorstelling.

Edo Brunner is een echte autoliefhebber. Hij schreef drie jaar lang columns en reviews voor de Nederlandse versie van het maandblad Top Gear. Ook schreef hij voor Youngtimer magazine en maakt hij video's voor de website van Autoweek.