Arie Koomen stond samen met Edo Brunner in De Tamboer met hun voorstelling Pompen
  • cabaret

Edo Brunner - Biografie

Naam
Edo Brunner
Geboortedatum
11 oktober 1970
Geboorteplaats
Dordrecht
Opleiding
Toneelschool Utrecht
Awards
Jury- en publieksprijs Leids Cabaretfestival 2001

Edo Brunner in De Tamboer

Edo Brunner kwam samen met Arie Koomen als cabaretduo Arie & Edo naar De Tamboer met hun programma's Klussen en Pompen

Arie & Edo - Klussen 

Op 13 januari 2018 waren Arie & Edo te zien in De Tamboer met alweer hun derde programma Klussen. In deze voorstelling werden de mannen als "klussers" ingehuurd om uit te zoeken waar bewoners geld verstopten. De vakmannen bouwden in één avond een 100% topshow die op tijd klaar zou zijn, zonder onverwachte kosten achteraf.

Arie & Edo - Pompen

Arie en Edo bewezen op 30 oktober 2015 in De Tamboer dat er wel degelijk plaats was voor nog een succesvol duo in het door solisten gedomineerde cabaretland. Niet verzuipen, maar Pompen dus. Plaats van handeling was een benzinestation, dat voldoende ruimte biedt voor talloze grappen, absurdistische crosstalks, stand-up, visuele humor en misschien wel een gevoelig lied. Toen de benzinedampen opgetrokken waren bleek dat tanken nooit meer hetzelfde zal zijn.

Biografie Edo Brunner

Edo Brunner studeerde aan de Toneelschool in Utrecht, waar hij in 1995 zijn diploma haalde. Hierna was hij als acteur werkzaam bij enkele (jeugd)theatergezelschappen.

Ook was hij te zien op televisie in verschillende programa's van de VPRO, bijvoorbeeld Villa Achterwerk. Later speelde hij in televisieseries als Baantjer, Grijpstra & De Gier, Sinterklaasjournaal en Spangas. In 2008 won hij bovendien met het programma Wie is de mol? een bedrag van €20.375,-.

In 2001 won Edo op het Leids Cabaretfestival zowel de jury- als de publieksprijs. Hierna ging hij op tournee met de cabaretvoorstelling Gehakt. In 2009 en 2012 maakte hij samen met Arie Koomen een cabaretvoorstelling, en ook in seizoen 2017/2018 ging hij met Arie op tournee.

Edo Brunner is een echte autoliefhebber. Hij schreef drie jaar lang columns en reviews voor de Nederlandse versie van het maandblad Top Gear. Ook schreef hij voor Youngtimer magazine en maakt hij video's voor de website van Autoweek.

Anderen bekeken ook

Peter Heerschop - Biografie

Arie Koomen - Biografie

Arie en Silvester - Biografie

Défano Holwijn - Biografie