Arie Koomen stond samen met Edo Brunner in De Tamboer met hun voorstelling Pompen
  • cabaret

Arie Koomen - Biografie

Naam
Arie Koomen
Geboortedatum
3 mei 1968
Geboorteplaats
IJmuiden
Awards
Beste Cabaretformatie (2005 en 2006)
Website
ariekoomen.nl

Arie Koomen in De Tamboer

Comedytunes Comedynight

Zaterdag 10 april 2021 is de Comedytunes Comedynight in De Tamboer. De avond zou plaatsvinden in Het Podium, maar werd vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar De Tamboer. 

Op deze Comedytunes Comedynight vertellen drie comedians in hoog tempo de meest absurde en hilarische verhalen. De MC vanavond is niemand minder dan Arie Koomen, bekend van Arie&Silvester en de Lama`s. De laatste jaren speelt Arie door heel Nederland in comedycafe`s, schouwburgen en op Lowlands. Arie brengt je in een hilarische maffe wereld. Deze topper is in staat om kiwi`s en schaamlippen om te smeden tot een mooi rond verhaal.

Arie & Silvester - WIE?!

Ze werden jarenlang door het gegoede cabaret gevreesd, maar op zaterdag 6 april 2019 in De Tamboer terug van weggeweest! Wie? Arie en Silvester! Nog éénmaal een best-of show. Alle onvergetelijke acts werden afgestoft en voorzien van een nieuw jasje door je strot geduwd. De heren gingen als vanouds tekeer. ‘Inhoud’ werd vakkundig platgestampt, ‘theaterwetten’ werden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ werd keihard de grond in getrapt. Alsof het nooit anders was geweest. Kortom: oude wijn door oude zakken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Arie & Edo - Klussen

Op 13 januari 2018 waren Arie & Edo te zien in De Tamboer. Met alweer hun derde programma Klussen. In deze voorstelling werden de mannen als "klussers" ingehuurd om uit te zoeken waar bewoners geld verstopten. De vakmannen bouwden in één avond een 100% topshow die op tijd klaar zou zijn, zonder onverwachte kosten achteraf.

Arie & Edo - Pompen

Arie en Edo bewezen op 30 oktober 2015 in De Tamboer dat er wel degelijk plaats was voor nog een succesvol duo in het door solisten gedomineerde cabaretland. Niet verzuipen, maar Pompen dus. Plaats van handeling is een benzinestation, dat voldoende ruimte biedt voor talloze grappen, absurdistische crosstalks, stand-up, visuele humor en misschien wel een gevoelig lied. Als de benzinedampen opgetrokken zijn zal tanken nooit meer hetzelfde zijn.

Biografie

Arie Koomen is een stand-upcomedian en grafisch vormgever. Aanvankelijk vormde hij met Silverster Zwaneveld het duo Arie & Silvester dat zich voornamelijk richtte op improvisatie. Op Cameretten in 1996 eindigden ze op de tweede plaats. In totaal maakten ze zeven cabaretprogramma's, en in 2007 besloot het duo om uit elkaar te gaan.

Voor verschillende theaterprogramma's werkte Arie samen met Edo Brunner. Ook in seizoen 2017/2018 spelen ze samen een cabaretvoorstelling.

Vanaf 2004 was Arie te zien in het televisieprogramma De Lama's, waarbij improvisatie ook weer een belangrijk element was. De Lama's won in 2006 de Gouden Televizier-Ring. Vanaf 2007 was hij te zien in de popquiz Doe Maar Normaal.

Ook op de radio was Arie te horen. Hij had in 2009 een wekelijkse column bij Domien is wakker van Domien Verschuuren.

Anderen bekeken ook

Peter Heerschop - Biografie

Alex Ploeg - Biografie

Edo Brunner - Biografie

Sanne Wallis de Vries - Biografie