De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Peter Heerschop is de zelfbenoemde Minister van Enthousiasme
  • cabaret

Peter Heerschop - Biografie

Naam
Petrus Theodorus (Peter) Heerschop
Geboortedatum
7 september 1960
Geboorteplaats
Bussum
Opleiding
Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Peter Heerschop in De Tamboer

Op vrijdag 11 oktober 2019 stond Peter Heerschop in De Tamboer met zijn voorstelling De Minster van Enthousiasme.

De Minister van Enthousiasme

Peter Heerschop heeft zichzelf benoemd tot Minister van Enthousiasme. Hij trekt het land in om mensen uit te leggen hoe je heel anders kunt kijken naar dingen die je tot nu toe heel zeker hebt geweten. Hij vertelt waarom het enorm leuk is om iets nieuws te leren en dat je het snelst iets leert als je het gevoel hebt dat het ook fout mag gaan en dat je erom mag lachen als het fout gaat. Kortom, wat zwaar is kan licht worden gemaakt en wat licht is vaak overdreven zwaar. "Lol is een serieuze zaak"!

Biografie van Peter Heerschop

Petrus Theodorus (Peter) Heerschop werd geboren in Bussum. Zijn middelbare schoolperiode heeft hij rondgebracht op het Sint-Vituscollege. Als vervolgstudie koos hij voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hoewel zijn intentie dus was om leraar lichamelijke opvoeding te worden, verliep zijn tijd er anders. Hij leerde namelijk Joep van Deudekom en Viggo Waas kennen, waar hij goede vrienden mee werd. Eind jaren tachtig richtten ze de cabaretgroep NUHR op. In 1987 deden ze, totaal onvoorbereid, mee aan Camaretten waar ze tot de finale doordrongen. Sindsdien is Peter Heerschop niet meer weg te denken uit de Nederlandse cabaretscene. 

Ook was hij te zien in verschillende televisieprogramma's, waar hij ook zelf aan mee schreef. Dit waren onder andere Kopspijkers, Vrienden van Van Swieten127 wensen en teamcaptain bij het quizprogramma Ik hou van Holland.

Heerschop maakte in 2006 zijn theaterregiedebuut met het stuk Het Goede Lichaam. En sindsdien is hij zowel voor als achter de schermen te vinden in de theaters. Vanaf 2018 tourt Heerschop door het land met zijn solocabaretvoorstelling De Minister van Enthousiasme.

Foto: Walt Cisco, Joris van Bennekom en Geert Gratama

Anderen bekeken ook

Vrijdag & Sandifort - Biografie

Dolf Jansen - Biografie

Lebbis - Biografie

Niet Uit Het Raam (NUHR) - Biografie