Alex Ploeg speelde in 2018 zijn voorstelling Ultimatum
In 2019 stond cabaretier Alex Ploeg in De Tamboer
  • cabaret

Alex Ploeg - Biografie

Naam
Alex Ploeg
Geboortedatum
1985
Geboorteplaats
Haren
Awards
Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2011); Griffioen Zuidplein Cabaret Festival (2012); Publieksprijs van Cameretten (2016); Comedy Talent van 2018

Binnenkort in De Tamboer

vr 14 februari 2025 20.00
Bestel

Alex Ploeg in De Tamboer

Alex Ploeg was in het theaterseizoen 2018-2019 te zien in De Tamboer met zijn cabaretvoorstelling Ultimatum. Op vrijdag 25 maart 2022 kwam Alex terug naar Hoogeveen met zijn tweede show EGO

EGO

Na een succesvol debuut en een minder succesvolle pandemie, keerde Alex gelukkig terug in de theaters. Hij werd benoemd tot hét Comedytalent van 2018 en één van de meest veelbelovende cabaretiers van dit decennium. Zijn debuutshow Ultimatum werd genomineerd voor Neerlands Hoop. En tussendoor bedacht en speelde Alex ook nog even satirische sketches in Klikbeet. Genoeg redenen voor Alex om even flink naast zijn schoenen te gaan lopen dus.

Ogenschijnlijk zag je Alex in zijn cabaret-element: op het podium, strak in pak, gitaar in de hand. Zelfverzekerd, klaar om de boel op stelten te zetten. Maar zijn ware aard kwam al snel bovendrijven. In hoog tempo vuurde Alex harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende liedjes op je af. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. Op ongekend hilarische wijze fileerde Alex in EGO de wereld en zichzelf!

Ultimatum

Soms moet je jezelf een ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren, want kom op: hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Deze zelfverzekerde jongen weet het ook allemaal niet. Hij stelde rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. 

Biografie van Alex Ploeg

Alex Ploeg is een Nederlandse cabaretier en stand-upcomedian. Toen hij enkele cabaretfestivals won, waaronder het Amsterdams Studenten Cabaret Festival in 2011, Griffioen Zuidplein Cabaret Festival in 2012, meldde hij zich aan bij het comedygezelschap Comedytrain - inmiddels Toomler. Drie keer is scheepsrecht, want na zijn derde auditie werd hij toegelaten. 

Sindsdien is hij regelmatig te zien in het theater van Comedytrain/Toomler. Daarnaast is hij regelmatig te zien in verschillende televisieprogramma's zoals Foute vrienden, De Grote Improvisatieshow en Klikbeet

In oktober 2018 stond hij in de theaters met zijn eerste solovoorstelling genaamd Ultimatum. In 2019 maakte Ploeg de overstap van Hekwerk theaterproducties naar Breijwerk impressariaat.

Anderen bekeken ook

Rundfunk - Biografie

Jon van Eerd - Biografie

Nathalie Baartman - Biografie

Jochem Myjer - Biografie