Karin Bloemen keert terug naar haar eerste grote liefde: zingen. Samen met de Old School Band presenteert ze een puur, muzikaal programma vol funk, jazz en soul met eigen stukken en covers van Billie, Aretha, Norah, Amy en meer.
Karin Bloemen keert terug naar haar eerste grote liefde: zingen. Samen met de Old School Band presenteert ze een puur, muzikaal programma vol funk, jazz en soul met eigen stukken en covers van Billie, Aretha, Norah, Amy en meer.
Karin Bloemen keert terug naar haar eerste grote liefde: zingen. Samen met de Old School Band presenteert ze een puur, muzikaal programma vol funk, jazz en soul met eigen stukken en covers van Billie, Aretha, Norah, Amy en meer.
  • cabaret
  • muziek
  • show

Karin Bloemen - Biografie

Naam
Karin Bloemen
Geboortedatum
28 juni 1960
Geboorteplaats
Alkmaar
Opleiding
Academie voor Kleinkunst
Awards
Officier in de Orde van Oranje-Nassau, Annie M.G. Schmidtprijs, Edison in de categorie Kleinkunst, Gouden Harp.
Website
labloemen.nl

Binnenkort in De Tamboer

za 15 maart 2025 20:00
Bestel

Karin Bloemen in De Tamboer

Ook Karin Bloemen is een graag geziene gast in Hoogeveen, zij komt dan ook regelmatig met haar theatershows naar De Tamboer. 

Waar waren we gebleven...

Waar waren we ook alweer gebleven, toen geluk het oude normaal was? Ka&Co noemen het C-woord niet tijdens dit avondje theater zoals het hoort. Ze doen net alsof er niets is gebeurd, met ouderwets leuke conferences en muziek op het hoogste niveau. Zonder Zoom, scherm en koptelefoon, maar met echte, lachende en genietende mensen om je heen.

Zangeres en cabaretière Karin Bloemen en pianist Cor Bakker hebben een lange historie samen. Van de eerste kennismaking op de Kleinkunstacademie tot grote theatershows.

Souvenirs

In je leven verzamel je van alles. Foto’s van bijzondere momenten, mooie en minder mooie herinneringen, kampeerspullen die je allang niet meer gebruikt en nog veel meer. Maar je huis en hoofd raken na verloop van tijd zo vol, dat het hoog tijd wordt eens goed op te ruimen. Karin voegde 14 maart 2019 in De Tamboer de daad bij het woord en gooide als een stier in een porseleinkast alle ballast de deur uit.
En dat deed ze heel letterlijk, want er werden elke avond een aantal persoonlijke items van La Bloemen verloot. Een jurk, schoenen, een tent, wie biedt? Natuurlijk was Souvenirs een ouderwets rijke Bloemen show boordevol dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en decor. 

Volle Bloei

De één ontluikt al in zijn jonge jaren, voor de ander begint het leven na zijn veertigste en sommige mensen lijken tot hun pensioen in de knop te staan. Karin trakteerde 27 januari 2017 in De Tamboer op een hartverwarmende avond vol grappen, muziek en inspiratie, zodat het publiek als herboren de zaal verliet. Klaar om de volgende dag te plukken. Want de bloei van het leven, dat is nu!

Cirque Stiletto 3

De 5 C’s van Karin Bloemen: circus, cabaret, chanson, comedy en de hoge C. Ze stond dan ook te trappelen als een circuspaard om de piste in te gaan. La Bloemen in de trapeze? Alles was mogelijk bij Cirque Stiletto 3 op 29 en 30 september 2015 in De Tamboer. De diva werd omringd door de zes muzikale alleskunners van de Wëreldbänd die samen ruim vijftig instrumenten bespelen. Opmerkelijke gast was de Italiaanse Lady LaLa McCallan en wederom stonden er internationaal bekroonde circusacts op het programma.

Biografie van Karin Bloemen 

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.

Nog voor ze haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam in 1984 afrondt, valt ze in de prijzen. Ze ontvangt de Pisuisseprijs, een onderscheiding voor de student met de beste theaterprestatie binnen de Academie. Deze prijs wordt na haar afstuderen al snel opgevolgd door de Pall Mall Exportprijs. Een prijs met als doel de ontwikkeling van jonge artiesten te bevorderen. En dat doet Karin. Ze ontwikkelt zich als zangeres en actrice in diverse Nederlandse musicals, speelfilms, televisie- en radioprogramma’s.

Karin Bloemen in het theater 

Na zes jaar is de tijd rijp voor haar eerste eigen theatershow Bosje Bloemen. Dit is de eerste show in een reeks van de twaalf succesvolle theatershows: Karin in Concert, La Bloemen, Everything… La on Tour, Late Nights, Kameleon, De Diva en de Divan, diverse Kerst Shows, Kameleon, haar 25 jarige Jubileum Show en Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic. Alle shows worden uitgezonden bij de Vara en verschijnen in de jaren daar op volgend op DVD.

In de loop van haar carrière wint Karin een Gouden Harp, een Edison en de Annie M.G Schmidtprijs. In april 2011 wordt Karin benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau.

Foto: Nick van Ormondt

Anderen bekeken ook

Dana Winner - Biografie

Plien & Bianca - Biografie

VanVelzen - Biografie

Ellen ten Damme - Biografie