Dana Winner is terug in het theater met een persoonlijk, muzikaal verhaal over haar leven, anno 2020. Met Nederlandstalige en Engelstalige hits en nieuw werk van haar nog te verschijnen album.
  • muziek

Dana Winner - Biografie

Naam
Dana Winner
Geboortedatum
10 februari 1965
Geboorteplaats
Hasselt
Awards
Gouden Oog (1993, 1994, 1995, 1996, 1997)
Website
danawinner.com

Dana Winner in Hoogeveen

Dana Winner komt regelmatig naar Theater De Tamboer in Hoogeveen, waar ze altijd weer voor bomvolle zalen staat. Tegenwoordig focust Dana Winner zich vooral op optredens in Nederland en België.

Eerste liefde

Zaterdag 9 februari 2019 stond Dana Winner met haar show Eerste liefde in De Tamboer. Haar eerste én laatste liefde is muziek. Ja, natuurlijk werd ze verliefd op mannen en voelt ze voor haar dochter onvoorwaardelijke moederliefde. Maar wat het leven van Dana kleurt is haar hartstochtelijke passie voor muziek. Dana bracht met deze show een ode aan de muziek met schitterende, nieuwe songs en gaf haar eigen draai aan nummers uit de rijke muziekgeschiedenis. 

Uit bewondering

Op 9 februari 2018 was ze in De Tamboer te zien met haar theaterconcert Uit bewondering. Voor iedereen die van mooie muziek en prachtige liedjes houdt, is een theaterconcert van Dana Winner bijwonen een absolute must! In de voorstelling Uit bewondering gaf ze antwoord op de veelgestelde vraag: wie of wat bewonder je? Het resultaat was een perfecte mix van ballades en swingende momenten, vol bekende Dana Winner-nummers, zorgvuldig geselecteerde covers en nieuw, origineel materiaal. De muziek, mensen en momenten die Dana het meest bewondert!

Leven vol liefde

Zaterdag 23 januari 2016 kwam Dana Winner met haar voorstelling Leven vol liefde naar De Tamboer. Als Dana de liefde bezingt, is Cupido blij. De liefde mag dan blind zijn, doof is ze niet. Begeleid door drie muzikanten bracht de Vlaamse zangeres een oorstrelende selectie liefdesliedjes. Haar grootste hits en andere parels uit haar repertoire én dat van anderen. Tussendoor vertelde ze over de liefde: kalverliefde, passie, de eerste kus en de valkuilen. Eén van de beste stemmen van de Lage Landen en het vuur van de liefde, dat gaf vonken!

Biografie van Dana Winner

Dana Winner is de artiestennaam van Chantal Vanlee, een Belgische zangeres met een carrière van ruim 25 jaar. Haar liefde voor zingen had ze al in haar jeugd, toen ze zich aansloot bij het plaatselijke kerkkoor.

In 1990 bracht ze haar eerste single uit en in 1993 heeft ze haar eerste hit met Woordenloos. In 1995 stond ze in de Nederlandse top 40 met Westenwind. Ze heeft inmiddels al meer dan 2,5 miljoen cd's verkocht en daarmee meerdere gouden en platina onderscheidingen gekregen.

Eerst richtte ze zich aanvankelijk op België en Nederland, maar later werd ze ook daarbuiten bekend. In Nederland werkte ze mee aan een duetten-cd met de destijds recent overleden André Hazes. Met haar Duitse nummer Wenn du lachst was ze in 2007 zelfs de meest gedraaide zangeres op de Duitse radio. Ook in Zuid-Afrika is ze erg populair met haar Engelstalige cd's.

Anderen bekeken ook

Trijntje Oosterhuis komt met haar band én haar rugzak vol 25 jaar aan muziek en bijzondere hartverhalen naar het theater. Een persoonlijke, muzikale avond: dit is Trijntje!

Trijntje Oosterhuis - Biografie

In theaterseizoen 2018-2019 was Ellen ten Damme te zien in De Tamboer met haar voorstelling Casablanca

Ellen ten Damme - Biografie

Singer-soul-writer Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een bijzondere ode aan de persoonlijke liedjes van jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste Nina Simone, zoals Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me Be Misunderstood en Ain’t Got No – I Got Life.

Sabrina Starke - Biografie

Bijgestaan door een zeskoppige band vertolkt Berget Lewis op weergaloze wijze het stemgeluid, de energieke optredens en de fantastische hits van the queen of rock-‘n-roll: Tina Turner.

Berget Lewis - Biografie