Dana Winner - Biografie

Naam: Dana Winner
Geboortedatum: 10 februari 1965
Geboorteplaats: Hasselt
Awards: Gouden Oog (1993, 1994, 1995, 1996, 1997)
Website: danawinner.com

Dana Winner in Hoogeveen

Tegenwoordig focust Dana Winner zich vooral op Nederland en België. Op 9 februari 2018 is ze in De Tamboer te zien met haar theaterconcert Uit bewondering. Voor iedereen die van mooie muziek en prachtige liedjes houdt, is een theaterconcert van Dana Winner bijwonen een absolute must! In de gloednieuwe voorstelling Uit bewondering geeft ze antwoord op de veel gestelde vraag: wie of wat bewonder je? Het resultaat is een perfecte mix van ballades en swingende momenten, vol bekende Dana Winner-nummers, zorgvuldig geselecteerde covers en nieuw, origineel materiaal. De muziek, mensen en momenten die Dana het meest bewondert!

Biografie van Dana Winner

Dana Winner is de artiestennaam van Chantal Vanlee, een Belgische zangeres met een carrière van ruim 25 jaar. Haar liefde voor zingen had ze al in haar jeugd, toen ze zich aansloot bij het plaatselijke kerkkoor.

In 1990 bracht ze haar eerste single uit en in 1993 heeft ze haar eerste hit met Woordenloos. In 1995 stond ze in de Nederlandse top 40 met Westenwind. Ze heeft inmiddels al meer dan 2,5 miljoen cd's verkocht en daarmee meerdere gouden en platina onderscheidingen gekregen.

Eerst richtte ze zich aanvankelijk op België en Nederland, maar later werd ze ook daarbuiten bekend. In Nederland werkte ze mee aan een duetten-cd met de destijds recent overleden André Hazes. Met haar Duitse nummer Wenn du lachst was ze in 2007 zelfs de meest gedraaide zangeres op de Duitse radio. Ook in Zuid-Afrika is ze erg populair met haar Engelstalige cd's.

 

Gerelateerde artiesten


Deel via