Dana Winner is terug in het theater met een persoonlijk, muzikaal verhaal over haar leven, anno 2020. Met Nederlandstalige en Engelstalige hits en nieuw werk van haar nog te verschijnen album.
  • muziek

Dana Winner - Biografie

Naam
Dana Winner
Geboortedatum
10 februari 1965
Geboorteplaats
Hasselt
Awards
Gouden Oog (1993, 1994, 1995, 1996, 1997)
Website
danawinner.com

Binnenkort in De Tamboer

za 15 maart 2025 20:00
Bestel

Dana Winner in Hoogeveen

Dana Winner komt regelmatig naar Theater De Tamboer in Hoogeveen, waar ze altijd weer voor bomvolle zalen staat. Tegenwoordig focust Dana Winner zich vooral op optredens in Nederland en België.

Op zaterdag 9 maart 2024 stond Dana Winner in een uitverkochte Tamboerzaal met haar voorstelling Schilderij.

Schilderij

In haar nieuwe programma Schilderij geeft Dana de wereld kleur met haar grootste hits en nieuwe liedjes. “Het leven is als een schilderij dat kleurrijk en soms wat donkerder kan zijn. Wat mooi is: ieder schildert zijn unieke doek,” – Dana Winner.

One Moment

Dana Winner vierde haar dertigjarige carrière. Haar uitvoering van One Moment In Time werd meer dan 65 miljoen keer bekeken. Ze is moeder van een inmiddels 22-jarige dochter. Het zijn allemaal thema’s uit het leven van de Belgische zangeres, die op haar nieuwe album en in de nieuwe voorstelling aan bod komen.

Dana vertelde haar persoonlijke, muzikale verhaal anno 2022. Met grote Nederlandstalige en Engelstalige hits en begeleid door haar vaste muzikanten, garandeerde Dana Winner een nieuwe, emotionele en onvergetelijke avond.

Eerste liefde

Zaterdag 9 februari 2019 stond Dana Winner met haar show Eerste liefde in De Tamboer. Haar eerste én laatste liefde is muziek. Ja, natuurlijk werd ze verliefd op mannen en voelt ze voor haar dochter onvoorwaardelijke moederliefde. Maar wat het leven van Dana kleurt is haar hartstochtelijke passie voor muziek. Dana bracht met deze show een ode aan de muziek met schitterende, nieuwe songs en gaf haar eigen draai aan nummers uit de rijke muziekgeschiedenis. 

Uit bewondering

Op 9 februari 2018 was ze in De Tamboer te zien met haar theaterconcert Uit bewondering. Voor iedereen die van mooie muziek en prachtige liedjes houdt, is een theaterconcert van Dana Winner bijwonen een absolute must! In de voorstelling Uit bewondering gaf ze antwoord op de veelgestelde vraag: wie of wat bewonder je? Het resultaat was een perfecte mix van ballades en swingende momenten, vol bekende Dana Winner-nummers, zorgvuldig geselecteerde covers en nieuw, origineel materiaal. De muziek, mensen en momenten die Dana het meest bewondert!

Leven vol liefde

Zaterdag 23 januari 2016 kwam Dana Winner met haar voorstelling Leven vol liefde naar De Tamboer. Als Dana de liefde bezingt, is Cupido blij. De liefde mag dan blind zijn, doof is ze niet. Begeleid door drie muzikanten bracht de Vlaamse zangeres een oorstrelende selectie liefdesliedjes. Haar grootste hits en andere parels uit haar repertoire én dat van anderen. Tussendoor vertelde ze over de liefde: kalverliefde, passie, de eerste kus en de valkuilen. Eén van de beste stemmen van de Lage Landen en het vuur van de liefde, dat gaf vonken!

Biografie van Dana Winner

Dana Winner is de artiestennaam van Chantal Vanlee, een Belgische zangeres met een carrière van ruim 25 jaar. Haar liefde voor zingen had ze al in haar jeugd, toen ze zich aansloot bij het plaatselijke kerkkoor.

In 1990 bracht ze haar eerste single uit en in 1993 heeft ze haar eerste hit met Woordenloos. In 1995 stond ze in de Nederlandse top 40 met Westenwind. Ze heeft inmiddels al meer dan 2,5 miljoen cd's verkocht en daarmee meerdere gouden en platina onderscheidingen gekregen.

Eerst richtte ze zich aanvankelijk op België en Nederland, maar later werd ze ook daarbuiten bekend. In Nederland werkte ze mee aan een duetten-cd met de destijds recent overleden André Hazes. Met haar Duitse nummer Wenn du lachst was ze in 2007 zelfs de meest gedraaide zangeres op de Duitse radio. Ook in Zuid-Afrika is ze erg populair met haar Engelstalige cd's.

Anderen bekeken ook

Iris Hond - Biografie

Karin Bloemen - Biografie

Ellen ten Damme - Biografie

Sabrina Starke - Biografie