De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Bijgestaan door een zeskoppige band vertolkt Berget Lewis op weergaloze wijze het stemgeluid, de energieke optredens en de fantastische hits van the queen of rock-‘n-roll: Tina Turner.
  • muziek

Berget Lewis - Biografie

Naam
Berget Lewis
Geboortedatum
24 oktober 1971
Geboorteplaats
Amsterdam
Awards
Black Achievement Award (2017)

Biografie van Berget Lewis

Op donderdag 14 december 2023 stond Berget Lewist in De Tamboer met de voorstelling We Are One en Celebrate Tina.

We Are One en Celebrate Tina

Luister in dit dubbelconcert naar nieuwe nummers van Bergets album We Are One en haar muzikale ode aan Tina Turner. Met haar nieuwe gitaarsound en een maatschappijkritische noot zet ze je aan het denken. Tegelijkertijd is We Are One een heerlijk feel-good album. Berget liet zich inspireren door het levensverhaal van Tina. Met haar liveband brengt Berget de tijdloze songs van Tina samen met de rode draad van haar eigen leven.

Berget Lewis is een Nederlandse zangeres die zich bezighoudt met verschillende genres waaronder pop, soul, R&B en Happy Hardcore. Berget Lewis is geboren in Amsterdam en heeft Surinaamse ouders. Al op jonge leeftijd begon zij als acapellazangeres en in 1986 ging ze op tournee door de Verenigde Staten met een gospelkoor. Berget Lewis begon haar professionele carrière als achtergrondzangeres bij Total Touch en maakte deel uit van Candy Dulfers Funky Stuff en de band van Ruth Jacott.

In 2004 trad zij op in de theatershow van Angela Groothuizen en Julya Lo’ko en in de kerstshow van Karin Bloemen. In 1998 richtte zij zelf The Berget Lewis Gospel Train op. Later heeft zij als duo Lewis & Simon met het liedje Let’s give it a try meegedaan aan het Nationaal Songfestival van 2003. Met Edwin Evers heeft zij in 2007 het programma Just the Two of Us gewonnen en samen traden zij op tijdens het concert van De Toppers in de Amsterdam ArenA. Na het uitbrengen van de single It Don't Matter, uit de film Bolletjes Blues, kwam haar eerste album Finally uit in 2007. Daarbij heeft Berget Lewis mogen optreden voor koningin Beatrix op de opening van de Betuwegoederenspoorlijn. Op 26 mei 2008 was zij gastartiest tijdens Samen met Dré in concert in de ArenA. Op 5 april 2012 had zij samen met Danny de Munk de hoofdrol in de live-uitzending The Passion in Rotterdam. Zij vertolkte hierbij de rol van Maria.

Berget Lewis deed mee aan het TROS-programma De beste zangers van Nederland in 2012. Hierbij kreeg ze in de finale alle stemmen en zo stond ze dus op de eerste plek. 4 november 2013 werd haar tweede album genoemd naar haarzelf, beschikbaar gesteld op iTunes. In 2014 speelde zij de rol van ‘Effie White’ in de musical Dreamgirls. Ook heeft Berget Lewis de eerste drie singles ingezongen van Happy Hardcore formatie Lipstick. In 2017 werd de Black Achievement Award aan haar toegekend.

Anderen bekeken ook

Danny Vera - Biografie

Marco Schuitmaker - Biografie

Abafazi - Biografie

Avalanche Quartet - Biografie