The Kik speelde op TamboerPop 2017
  • muziek

The Kik - Biografie

Naam
The Kik
Leden
Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Ries Doms, Arjan Spies, Paul Zoontjens
Opgericht
2011
Website
showcase.fm

The Kik in De Tamboer

The Kik speelde op 16 juli 2021 twee uitverkochte (semi)-akoestische theaterconcerten in de tuin van De Tamboer. The Kik stond eerder in De Tamboer tijdens de tweede editie van TamboerPop in 2017.

Akoestisch

Dave von Raven en zijn mannen speelden een bloemlezing uit hun oeuvre. Van Simone tot Angela, van Boudewijn de Groot tot The Beatles en natuurlijk Armand. Intiem, onvergetelijk en met de typische the Kik-humor en bravoure.

Over The Kik 

Neerlands bietband The Kik is geen onbekende. Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Ries Doms, Arjan Spies en Paul Zoontjens vormden The Kik na het uiteenvallen van andere bands en laten zich inspireren door muzikale helden uit de jaren ’60. In het voorjaar van 2011 maken ze met hun debuutsingle My Eyes Are Still Dry veel indruk bij DWDD, waar ze later ook huisband zullen worden.

In 2012 treedt de band op bij Noorderslag en datzelfde jaar brengen ze hun debuutalbum uit. Met het debuutalbum Springlevend weet The Kik zich te profileren als Nederlandse beatband, met veel aanstekelijke liedjes zoals Simone en Springlevend.

In 2014 brengt de band haar tweede album genaamd 2 uit, met allemaal zelfgeschreven nummers en maken ze het openingsnummer van de film Toen Was Geluk Heel Gewoon. Wanneer The Kik bij Giel op de 3FM Speelplaats het nummer In Your Arms van Chef Special vertaalt tot Schuilen Bij Jou, gaat het nummer viral en verkrijgt het een vaste plaats in de setlist. 

In 2012 werkte The Kik al samen met Armand voor het nummer Want Er Is Niemand (En Nou Ik), in 2015 maken ze in samenwerking het album Armand & The Kik. In 2020 brengt The Kik het nieuwe album Jin uit, waarbij ze een nieuwe sound laten horen met synthesizers. 

Anderen bekeken ook

Racoon - Biografie

TamboerPop - Geschiedenis

DI-RECT - Biografie

Tim Knol - Biografie