Op 3 mei 2019 was de band DI-RECT te zien in De Tamboer en speelden ze voor een uitverkochte Tamboerzaal een prachtige show!
  • muziek

DI-RECT - Biografie

Naam
DI-RECT
Leden
Marcel Veenendaal, Frans "Spike" van Zoest, Bas van Wageningen, Jamie Westland, Paul Jan Bakker, Matteo Iannella
Opgericht
1999
Plaats
Den Haag
Awards
Edison Publieksprijs (2003), TMF Awards,
Website
di-rect.com

DI-RECT in De Tamboer

Naast reguliere theaterconcerten, kwam DI-RECT-frontman Marcel Veendendaal ook naar De Tamboer voor een bijzonder project: Grijs Gedraaid.

Grijs Gedraaid

Donderdagmiddag 22 december 2022 was Grijs Gedraaid in De Tamboer. Marcel Veenendaal opende de middag onder begeleiding van strijkorkest Kamerata Zuid. Eigen nummers werden afgewisseld met klassieke stukken en oud-Hollandse liedjes. 

Deze voorstelling verbond alle generaties door middel van muziek, beweging en creatie. Onder begeleiding van choreograaf Andrew Greenwood kwam het publiek ook nog uit de pluche theaterstoel. Met zijn bewegingsprogramma verbindt Andrew jong en oud. Het einde van de voorstelling bestond uit een verrassende creatieve activiteit: welke muziek heb jij vroeger grijs gedraaid?

Rolling with the Punches

Op 3 mei 2019 stond DI-RECT voor een uitverkochte Tamboerzaal met de Rolling With The Punches tour. De oude soul en funk spatte er vanaf in De Tamboer. Er waren bijzondere, semi-akoestische uitvoeringen te horen van bekende DI-RECT songs, meeslepende ballads en dampende soul. Het publiek werd meegevoerd naar een swingende nachtclub in Memphis. En na de pauze werd het dak eraf geblazen. Kortom, het was een fantastische voorstelling die het publiek niet snel zal vergeten. 

Biografie van DI-RECT

De band DI-RECT begon in 1999 met viermansformatie: Tim Akkerman (leadzang), Frans "Spike" van Zoest (gitaar, zang), Bas van Wageningen (basgitaar) en Jamie Westland (drums). De band had meteen al een vliegende start met hits als Just the way I do en Inside my head. Ze waren dan ook al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap.

De jaren daarop waren een heuze rollercoaster ride te noemen. Ze maakten zeven albums, ontvingen talloze awards, stonden diverse keren in de top 10 en speelden meer dan 2000 liveshows in binnen- en buitenland!

In 2009 maakte de band een grote verandering door. Tim Akkerman stopte en Marcel Veenendaal nam het stokje over. De eerste nieuwe single Times are changing werd de eerste nummer één hit die de band ooit scoorde en met deze droomstart werd een nieuw tijdperk gestart.

Hun 15-jarig jubileum vierde de band met een concert op het strand van Scheveningen voor maar liefst 12.500 man!  In 2017 verscheen hun - tot nu toe - laatste album Rolling with the Punches, waarmee ze door het hele land reisden.

In 2020 behaalde DI-RECT met hun nummer Color de NPO Radio 2 Top 2000 Award 2020 voor hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst, het nummer kwam maar liefst binnen op nummer 12!

Anderen bekeken ook

VanVelzen - Biografie

Edwin Evers Band - Biografie

Ilse DeLange - Biografie

Waylon - Biografie