Ilse DeLange stond op 31 oktober en 1 november 2019 tweemaal voor een bomvolle zaal in De Tamboer met haar New Amsterdam Theatertour!
  • country
  • muziek

Ilse DeLange - Biografie

Naam
Ilse Annoeska de Lange
Geboortedatum
13 mei 1977
Geboorteplaats
Almelo
Awards
Edison, 3FM Award, Oeuvre Award, DCMA Award
Website
ilsedelange.com

Ilse DeLange in De Tamboer

Ilse DeLange stond op 31 oktober en 1 november 2019 tweemaal voor een bomvolle zaal in De Tamboer met haar New Amsterdam Theatertour! Het gelijknamige album kwam als een volledige verrassing, dat zij met niemand minder dan de geprezen T-Bone Burnett opnam in Nashville. Haar show zat dan ook vol nieuwe muziek, maar natuurlijk kwamen ook haar grote, bekende hits voorbij. 

Biografie van Ilse DeLange 

Ilse Annoeska De Lange is geboren in Twente. Van jongs af aan was ze al bezig met zingen. Ze begon haar carrière als playbackartieste, maar al snel zong ze live op talentenjachten waarmee ze diverse prijzen in de wacht sleepte. Vanaf de jaren '90 begon ze bekendheid te krijgen door onder andere haar debuutalbum World of Hurt. Sindsdien behoort Ilse tot de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. De vele hitsingles, nummer één albums en prestigieuze awards volgden elkaar in hoog tempo op

DeLange is vandaag de dag veel te zien op de Nederlandse televisie. Zo was ze een populaire coach in het programma The Voice of Holland en The Voice Kids, heeft ze haar eigen televisieprogramma Ilse’s Veranda opgenomen in Nashville en had ze zelfs een rol in de Amerikaanse serie Nashville. Verder werd ze in 2018 met The Common Linnits tweede op het Eurovisie Songfestival. Waarna een nummer één hit volgde in maar liefst veertien landen. Na het internationale succes met The Common Linnets bracht llse DeLange na zes jaar haar langverwachte soloalbum uit. Een moment dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Het album werd direct bekroond met goud en onlangs sleepte de zangeres de Edison Oeuvre Award in de wacht. En nu komt Ilse terug naar het theater met haar theatertour New Amsterdam!

Anderen bekeken ook

In 2019 stond Dany Vera in De Tamboer met zijn voorstelling Pressure makes diamonds

Danny Vera - Biografie

Jeangu gaat voor het eerst de theaters in! De afgelopen jaren bestonden alleen maar uit hoogtepunten: hij schitterde als Judas in The Passion, zijn debuut werd genomineerd voor een Edison Pop Beste Album en zijn onlangs verschenen album Horizon wordt lovend ontvangen.

Jeangu Macrooy - Biografie

Persfoto Waylon

Waylon - Biografie

Racoon, foto door Bibian Bingen

Racoon - Biografie