In 2019 stond Dany Vera in De Tamboer met zijn voorstelling Pressure makes diamonds
  • muziek

Danny Vera - Biografie

Naam
Danny Polfliet
Geboortedatum
31 mei 1977
Geboorteplaats
Middelburg
Opleiding
Rockacademie
Awards
Zeeuwse Belofte
Website
dannyvera.com

Danny Vera in De Tamboer

Op 28 maart 2024 kwam Danny Vera opnieuw naar De Tamboer! Dit keer met zijn theatershow DNA, naar zijn gelijknamige nieuwe album. Op 12 oktober 2019 stond Danny al in een uitverkochte zaal in De Tamboer met zijn show Pressure makes diamonds.

Pressure makes diamonds

Tijdens zijn nieuwe tour Pressure makes diamonds pakte Danny Vera groter uit dan ooit, hij stond namelijk niet alleen op het podium maar met band, blazerssectie én strijkensemble. In de show zong hij nummers van zijn nieuwe gelijknamige album. Zijn song Rollercoaster groeide dat jaar razendsnel uit tot megahit in de Nederlands hitlijsten, waarmee de tournee ook binnen no time was uitverkocht.

Between the Dark & Daylight

De show Between the Dark & Daylight was 16 december 2017 te zien in De Tamboer. Na uitverkochte zalen in het hele land, memorable optredens bij DWDD en RTL Late Night en na acht jaar lang te zien te zijn bij Voetbal Inside, ging Danny weer de Nederlandse theaters in met het vervolg op de succesvolle The New Black & White theatertour, ook dit keer weer vergezeld door zijn band.

Met prachtige, zelfgeschreven nummers, vermakelijke anekdotes en ontroerende verhalen bracht Danny een bijzondere avond. Met nummers over zowel de donkere als de lichte kant van het leven, toonde hij zijn veelzijdigheid als muzikant. Daarnaast speelde hij nummers van de grootmeesters die hem inspireren. Een ongedwongen avond met de altijd sympathieke en best geklede man van Nederland!

Biografie van Danny Vera

Danny Vera is de artiestennaam van Danny Polfliet, een Nederlandse zanger, muzikant en songwriter in het genre americana. In 1995 kocht hij in New Orleans zijn eerste gitaar. Hij begon met het zingen van covers, maar ging ook eigen nummers schrijven. Hij studeerde aan de Rockacademie in Tilburg. In 2000 won hij met zijn eerste band Till Dawn de Zeeuwse Belofte.

In 2002 kreeg Danny een contract bij Universal Music en een jaar later bracht hij zijn eerste album uit. De resultaten vielen tegen en Universal Music haakte af in 2004. Danny Vera ging door en maakte in eigen beheer een nieuw album. Zijn derde album Ordinary Man nam hij in zijn eigen studio op.De nummers 1000 Miles, El Veracone en Hold on a While werden gebruikt in de bioscoopfilm Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi. In 2009 nam hij in Nashville zijn vierde album Pink Flamingo op. Van het opnameproces werd een documentaire gemaakt.

Dankzij muziekliefhebber Johan Derksen werden Danny Vera en zijn band de vaste huisband van het programma Voetbal Inside. Van 2011 tot en met 2014 waren ze op dezelfde zender ook huisband van Tour du Jour.

Het nummer Headin' for the city dat Danny schreef en zong voor de Royal Club reclame stond zeven weken stond op nummer 10 in de iTunes top 100. In 2014 werd Vera door het mannentijdschrift Esquire uitgeroepen tot best geklede man van Nederland.

In totaal heeft Danny Vera nu negen albums uitgebracht en twee dvd's van live optredens. Hij maakt regelmatig vlogs die hij op zijn Youtube-kanaal plaatst.

Foto: Cooper Seykens

Anderen bekeken ook

Jim van der Zee - Biografie

Daniël Lohues - Biografie

Niels Geusebroek - Biografie

VanVelzen - Biografie