Op zaterdag 29 februari 2020 stond Jim van der Zee in De Tamboer met zijn theatertour Starting the Engine!
  • muziek

Jim van der Zee - Biografie

Naam
Jim van der Zee
Geboortedatum
17 januari 1995
Geboorteplaats
Driebergen
Opleiding
Conservatorium
Awards
Winnaar The Voice of Holland 2018

Jim van der Zee in De Tamboer

Op zaterdag 29 februari 2020 stond Jim van der Zee in De Tamboer met zijn theatertour Starting the Engine!

Starting the Engine

In een intieme setting vertelde Jim van der Zee het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden. Samen met pianist Reinout Douma en zijn band speelden ze covers, maar ook eigen werken. Van soul tot jazz en van blues tot volk. Een krachtige show waarin Jim meer van zichzelf liet zien!

Biografie van Jim van der Zee

In 2018 won Jim van der Zee de talentenjacht The Voice of Holland, maar muziek is hem er met de paplepel ingegoten. Al op zesjarige leeftijd sloot hij een weddenschap met zijn meester: "Ik word later muzikant". En daar bleef hij de jaren daarop ook steevast bij. Hij studeerde aan het conservatorium en leerde naast gitaar spelen ook zingen. 

In de zomermaanden trok hij eropuit door Europa en Amerika en wist als straatmuzikant veel publiek om zich heen te verzamelen. Na die ervaring besloot hij zijn muziek te delen met een groter publiek en nam in 2017-2018 deel aan The Voice of Holland. Die won hij en sindsdien tourt hij langs diverse festivals zoals Concert at Sea en het Amsterdam Prinsengrachtconcert. En in het theaterseizoen 2019-2020 tourde hij samen met pianist Reinout Douma en band langs de theaters met de voorstelling Starting the Engine.

Anderen bekeken ook

Wibi Soerjadi speelt muziek uit bekende films, zoals Star Wars, The Dark Knight, James Bond, Back To The Future en Schindler’s List. Op bewonderenswaardige wijze doet Wibi bijzondere concerten en complete orkesten weerklinken uit slechts één vleugel.

Wibi Soerjadi - Biografie

 In theaterseizoen 2018 - 2019 stond Freek de Jonge weer helemaal alleen op het toneel met zijn voorstelling De Suppoost.

Freek de Jonge - Biografie

In theaterseizoen 2018-2019 was Ellen ten Damme te zien in De Tamboer met haar voorstelling Casablanca

Ellen ten Damme - Biografie

A brand new day is een wervelende show vol diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decennia, aangevuld met strakke, moderne dans en vele kleurrijke kostuums

The Magic of Jeans - Biografie