Martijn Fischer zingt Hazes
  • muziek

Martijn Fischer - Biografie

Naam
Martijn Fischer
Geboortedatum
28 januari 1968
Geboorteplaats
Utrecht
Opleiding
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Martijn Fischer in De Tamboer

Martijn Fischer zingt hits van Hazes

Na een succesvolle clubtour met de hits van Hazes was het de hoogste tijd om deze hits naar het theater te brengen en dat deed hij op vrijdag 20 december 2019 in De Tamboer!

Martijn Fischer is dé man die de nummers van Hazes als geen ander over kan brengen. Van groots en meeslepend tot klein en ingetogen. Met thema's als liefde, eenzaamheid en over het alledaagse leven. Vier met Martijn Fischer en zijn band wat André Hazes ons heeft nagelaten!

Biografie van Martijn Fischer

Martijn Fischer werd geboren op 28 januari 1968 in Utrecht en is een Nederlands acteur.

Na zijn middelbare school ging Fischer naar de conservatoriumvooropleiding in Hilversum. Hij stapte na een jaar over naar de Sociale Academie in Driebergen om, na het behalen van zijn propedeuse, zich aan zijn ware passie te wijden: acteren.

Hij werd aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en studeerde daar in 1997 af als acteur. Fischer werkte met veel verschillende regisseurs, onder wie Peter de Baan, Helmert Woudenberg en Pieter Kramer.

Martijn Fischer heeft onder andere gespeeld in Baantjer, Liever verliefd, Floris, Afblijven, Gooische Vrouwen, Het Glazen Huis, Bij Sinterklaas, ONM en Vrijland. Daarnaast speelde hij in toneelstukken en musicals als Soul, Matroos, Peter Pan en De Grote Vriendelijke Reus. Ook speelde hij de rol van Jezus in The Passion (2016) wat bij velen een diepe indruk heeft achtergelaten.

Al eerder vertolkte hij de rol van André Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij en ook op het witte doek was hij als deze cultheld te zien in de film Bloed, zweet & tranen. Voor deze rol ontving hij zelfs een Gouden Kalf. 

Foto: Mark Engelen

Anderen bekeken ook

Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina - Biografie

Lisa Lois - Biografie

The Legends - Biografie

Avalanche Quartet - Biografie