Met de tour Back In Town duikt The Voice finalist Ruud Hermans de theaters in samen met zijn band. Naast eigen songs, speelt hij ook americana en country klassiekers. Ook vertelt hij verhalen en anekdotes uit de tijd dat hij als radiopresentator grote Amerikaanse country iconen mocht interviewen.
De topmuzikanten van Her Majesty duiken dit keer in de countryrock. De mannen spelen het werk van pioniers als Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark, van countryhelden als The Band, CCR, Grateful Dead en muziek van eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks. Een mooie zoektocht naar de tumultueuze relatie tussen country en rock.
Dick van Altena en Savannah vieren tien jaar Back To The Country met een twee uur durende show vol countrysongs. Een hoogstaand, onvervalst avondje nostalgie met fantastische artiesten, die na afloop nog even door gaan in de foyer bij de afterparty.

Country

in De Tamboer

Muziek is het meest populaire en bezochte genre in De Tamboer. Omdat De Tamboer steeds meer op basis van de vraag van het publiek programmeert, is het daarom geen verrassing dat een groot deel van het programma-aanbod bestaat uit muziek. Het muziekprogramma bestaat uit een enorm aantal en diverse theaterconcerten, muziektheatervoorstellingen en festivals in de meest uiteenlopende genres.

Country

Fans van country kunnen hun hart ophalen in Hoogeveen. De Tamboer programmeert jaarlijks diverse countryvoorstellingen. Zo maakten onder meer de volgende artiesten al hun opwachting in De Tamboer:

Waylon

Op zijn in 2018 uitgekomen album The World Can Wait keert Waylon terug naar zijn muzikale roots in zijn geliefde Nashville. Hij eert zijn grote helden van de countrymuziek, maar omarmt ook zijn eigen sound in die voor hem zo inspirerende omgeving. Met de titel verwijst hij naar het uitsluiten van alle invloeden van buitenaf. Waylon: "Ik hoop dat de mensen die naar mij komen kijken, volledig kunnen opgaan in de muziek. Op het podium ben ik er helemaal voor het publiek, dat verlang ik ook van hen. Meer dan ooit. Het liefst heb ik dat iedereen zijn mobiele telefoon thuislaat, of in ieder geval uitzet. Je ziet vaak dat mensen toch gaan filmen of foto's maken. Je creëert daarmee een filter tussen wat je ziet, voelt, hoort en ervaart. Wat is een herinnering waard als je hem per se moet delen. Net alsof het anders niet is gebeurd. Hoe mooi zou het zijn als je daar even een paar uur los van komt en alleen met jezelf of met mij de dialoog aangaat. Gewoon genieten. The World Can Wait."
Waylon stond 28 september 2018 met zijn nieuwe show in een uitverkochte De Tamboer.

Nashville Night

Artiesten als Garth Brooks, LeAnn Rimes, Sheryl Crow, Rascal Flatts en Carrie Underwood behaalden hun eerste successen in The BluebirdCafé. Taylor Swift werd hier op 15-jarige leeftijd ontdekt tijdens een songwritersavond en kreeg een platencontract aangeboden. Tijdens deze avond namen de muzikanten van Nashville Night het publiek mee naar deze historische plek. Een avond vol country en americana: de mooiste klassiekers, meerstemmig gezongen ingetogen liedjes en stevige uptempo nummers. Met hits als Tell me, I ain’t leaving without your love en A life that’s good uit de tv-serie Nashville. Nashville Night speelde in november 2018 in De Tamboer.

Motel Westcoast

Wie kent ze inmiddels niet? Topvocalisten Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee, Julian Thomas en hun vijfkoppige band brengen al meer dan tien jaar de meest populaire Amerikaanse Westcoast songs aller tijden. Ze komen al jarenlang naar De Tamboer en staan altijd voor een enthousiaste zaal met hun country & western, folkrock en strakke vocale harmonieën. Met nummers van o.a. legendarische groepen als Eagles, The Beach Boys, The Byrds, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, CCR, Joni Mitchell, Steely Dan en Kenny Loggins worden de grondleggers van de country in het zonnetje gezet. 

Back To The Country 

Dick Altena, Cor Sanne en de band Savannah gaan in Back To The Country terug naar die onvergetelijke muzikale tijd, toen liedjes nog melodieus, kort en duidelijk waren. De muzikanten stappen in een tijdmachine en reizen naar de country en rock’n’roll van de jaren ’50, ’60 en ’70. Dat betekent hits van Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Charlie Rich, Don (“Oh Lonesome Me”) Gibson, Buddy Holly, Chuck Berry, Jim Reeves, Buck Owens en The Everly Brothers. Het publiek krijgt op speelse en humoristische wijze gratis muziekles in de vorm van bijpassende anekdotes over het liedje, de artiest of componist. En omdat Back To The Country al vele seizoenen lang volle zalen trekt, geven de muzikanten vaak nog een extraatje cadeau: een afterparty in de foyer.

Anderen keken ook naar

Cor Sanne - Biografie

Back to the Country - Biografie

Ilse DeLange - Biografie

Tim Knol - Biografie