Dick van Altena en Savannah vieren tien jaar Back To The Country met een twee uur durende show vol countrysongs. Een hoogstaand, onvervalst avondje nostalgie met fantastische artiesten, die na afloop nog even door gaan in de foyer bij de afterparty.
  • country
  • muziek

Back to the Country - Biografie

Naam
Back to the Country
Leden
Cor Sanne, Dick van Altena en band Savannah
Website
savannah.nl

Binnenkort in De Tamboer

vr 17 februari 2023 20:00
Bestel

Back to the Country in De Tamboer

De zalen worden voller, de shows talrijker… Back To The Country is niet meer weg te denken uit het theater!

Back to the Country - Part 9

Op vrijdag 31 januari 2020 stond Back to the Country met Part 9 in De Tamboer.

In een twee uur durende muziekreis door de tijd passeerden ruim dertig liedjes uit de hoogtijdagen van country en rock-‘n-roll. Van Johnny Cash tot The Mavericks, van moeiteloze meezingers tot verrassende “oh ja”-titels. Na afloop ging het muziekfeest gewoon nog even gezellig door in de foyer tijdens de Afterparty.

Back to the Country - Part 8

In Part 8 nam Back to the Country het publiek opnieuw mee naar die onvergetelijke muzikale tijd, toen liedjes nog melodieus, kort en duidelijk waren. In hun achtste seizoen stond het thema nostalgie centraal. Terug in de tijd, naar Country en Rock-'n-Roll van de jaren '50, '60 en '70. Met bekende hits van onder andere Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Charlie Rich, Don Gibson, Jim Reeves en Buck Owens. Daarnaast gaven zij op speelse en humoristische wijze gratis muziekles in de vorm van bijpassende anekdotes over het liedjes, de artiest of de componist. 

Back to the Country - Part 6

Al eerder gaf Back to the Country een onvertgelijke show weg in De Tamboer. In Part 6 gingen Dick van Altena, Cor Sanne en de band Savannah terug in de tijd en passeerden er maar liefst 35 nummers de revue. Het was een muzikale meezingavond waar eenieder zichtbaar van genoot! 

Biografie van Back to the Country 

Al acht seizoenen lang trekt Back to the Country volle zalen met hun shows. Back to the Country bestaat uit solist Cor Sanne, de Nederlandse zanger en songwriter Dick van Altena en de band Savannah. De band is een enthousiaste groep muzikanten bestaande uit Wilma, Marcel, Johan, Peter en Javier die elkaar feilloos aanvoelen. Dat zie je en dat hoor je als ze weer eens een publiek platspelen met hun aanstekelijke en doorleefde Country muziek. De band is zeer populair bij Country Linedancers in binnen- en buitenland en niet voor niets mag Savannah zich in haar genre de 'Meest Populaire Band van de Benelux' noemen! Savannah is een echte publieksband: veelzijdig en sfeerbepalend!

Dick van Altena

Voor Dick van Altena is het schouwburgpodium allang geen onbekend terrein meer. Hij toert al decennium lang door Nederland en België met Back to the country (en blijft dat doen). Maar daarnaast trekt Dick met zijn eigen muziekproductie Arm om je schouder langs de theaters. De titel van het programma is ontleend aan Dicks compositie Die arm om mijn schouder die inmiddels de status van evergreen heeft verworven. Tijdens U!TdagenD Anders op 5 september 2020 legde Dick van Altena een muzikale arm om de schouder met liedjes van zijn bejubelde album Novemberwind en zijn meest recente CD Late Lente. Natuurlijk kwamen ook titels voorbij uit het indrukwekkende country- en streektaaloeuvre van deze allround singer-songwriter die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena fan Johan Derksen als geniaal wordt omschreven.

Anderen bekeken ook

Her Majesty - Biografie

Dutch Eagles - Biografie

Legendary Albums Live - Biografie

The Bluebirds - Biografie