De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Dick van Altena en Savannah vieren tien jaar Back To The Country met een twee uur durende show vol countrysongs. Een hoogstaand, onvervalst avondje nostalgie met fantastische artiesten, die na afloop nog even door gaan in de foyer bij de afterparty.
  • country
  • muziek

Back to the Country - Biografie

Naam
Back to the Country
Leden
Cor Sanne, Dick van Altena en band Savannah
Website
savannah.nl

Back to the Country in De Tamboer

De zalen worden voller, de shows talrijker… Back To The Country is niet meer weg te denken uit het theater, en zeker niet uit De Tamboer! De band komt al jarenlang met veel plezier naar De Tamboer. Het publiek ontvangt Back To The Country iedere keer weer met open armen in Hoogeveen. 

Part XIII

Solist Dick van Altena en de band Savannah bewezen op 16 maart 2024 in De Tamboer dat 13 echt geen ongeluksgetal hoeft te zijn. Het was genieten vanaf de eerste tonen van Neil Youngs Back To The Country tot de laatste klanken van het traditionele slotnummer Country Roads. Ook in Part 13 geniet je van bekende countrysongs en vergeten, soms onbekende juweeltjes. Back To The Country maakt het nostalgiegevoel compleet met muzikale uitstapjes naar de sixties, die worden overgoten met een countrysausje. Toen het slotakkoord klonk, ging het feest nog vrolijk verder in de Forumfoyer bij de afterparty!

Back To The Country op het Country Festival

De band Savannah en singer-songwriter Dick van Altena spelen het publiek keer op keer plat met hun aanstekelijke, doorleefde countrymuziek. Niet voor niets mag Savannah zich binnen haar genre de “meest populaire band van de Benelux” noemen. Deze veelzijdige publieksband stond samen met Dick op de eerste Country Festival in De Tamboer, op 17 februari 2023.

Back to the Country - Part 11

Op zaterdag 30 oktober 2021 kwam Back To The Country naar De Tamboer met Part 11. Nederlands langstlopende countrymuziekproductie vierde daarvoor al zijn tweede lustrum. Dick van Altena en de band Savannah staan al decennialang aan de Europese country top en hebben hun sporen ruimschoots verdiend.

De zevenkoppige cast stelde ook nu weer een menu samen vol liedjes om van te smullen. Het hoofdgerecht? De twee uur durende show met ruim dertig heerlijke countrysongs. Daarna volgde er ook nog een lekker toetje in de vorm van de inmiddels welbekende afterparty in de foyer. We gingen gewoon nog even gezellig door!

Alle ingrediënten voor een hoogstaand en onvervalst avondje nostalgie waren aanwezig: klassiekers uit de rijke countryhistorie met uitstapjes naar aanverwante muzieksoorten, opgediend door fantastische muzikanten met meer dan 80 jaar muziekervaring op zak.

Biografie van Back to the Country 

Al meer dan 12 seizoenen lang trekt Back to the Country volle zalen met hun shows. Back to the Country bestaat uit solist Cor Sanne, de Nederlandse zanger en songwriter Dick van Altena en de band Savannah. De band is een enthousiaste groep muzikanten bestaande uit Wilma, Marcel, Johan, Peter en Javier die elkaar feilloos aanvoelen. Dat zie je en dat hoor je als ze weer eens een publiek platspelen met hun aanstekelijke en doorleefde Country muziek. De band is zeer populair bij Country Linedancers in binnen- en buitenland en niet voor niets mag Savannah zich in haar genre de 'Meest Populaire Band van de Benelux' noemen! Savannah is een echte publieksband: veelzijdig en sfeerbepalend!

Dick van Altena

Voor Dick van Altena is het schouwburgpodium allang geen onbekend terrein meer. Hij toert al decennium lang door Nederland en België met Back to the country (en blijft dat doen). Maar daarnaast trekt Dick met zijn eigen muziekproductie Arm om je schouder langs de theaters. De titel van het programma is ontleend aan Dicks compositie Die arm om mijn schouder die inmiddels de status van evergreen heeft verworven. Tijdens U!TdagenD Anders op 5 september 2020 legde Dick van Altena een muzikale arm om de schouder met liedjes van zijn bejubelde album Novemberwind en zijn meest recente CD Late Lente. Natuurlijk kwamen ook titels voorbij uit het indrukwekkende country- en streektaaloeuvre van deze allround singer-songwriter die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena fan Johan Derksen als geniaal wordt omschreven.

Anderen bekeken ook

Her Majesty - Biografie

The Bluebirds - Biografie

Cor Sanne - Biografie

Danny Vera - Biografie