Legendary Albums Live kwam tijdens het theaterseizoen 2018 - 2019 met een twee uur durend rocktheaterspektakel!
Legendary Albums Live kwam tijdens het theaterseizoen 2018 - 2019 met een twee uur durend rocktheaterspektakel!
In het theaterseizoen 2019 - 2020 was Legendary Albums Live ook op bezoek in De Tamboer.
  • muziek

Legendary Albums Live

Naam
Legendary Albums Live
Leden
o.a. 3JS, Erwin Nyhoff, Bert Heerink, Jan Akkerman, LA-Live band
Edities
6

Legendary Albums Live in De Tamboer

Legendary Albums Live brengt al een aantal jaren met topmuzikanten fantastische platen naar het theater! 

Rolling Stones' Sticky Fingers

In het theaterseizoen 2019 - 2020 was Legendary Albums Live ook op bezoek in De Tamboer. Jan Akkerman, Bert Heerink en de Bombitas voerden samen met de LA-Live band een prachtige opvoering van het gevierde album Sticky Fingers van de Rolling Stones. Het album met de beroemde ritssluiting-hoes werd destijds al unaniem geroemd als hét creatieve hoogtepunt van Jagger, Richards & Co, maar ook een halve eeuw later zijn songs als Brown Sugar, Sister Morphine en Wild Horses nog altijd springlevend. De geweldige songs werden afgewisseld met achtergrondverhalen, videobeelden en hits van andere albums. Kortom, het was een onvergetelijke avond vol 'Stones Satisfaction'.

Bruce Springsteens' Born in the USA

Legendary Albums Live kwam tijdens het theaterseizoen 2018 - 2019 met een twee uur durend rocktheaterspektakel! 35 jaar na de release van Bruce Springsteens bekroonde album Born in the USA was het namelijk reden genoeg om eens flink uit te pakken. Erwin Nyhoff (zang/gitaar), Rob Winter (gitaar), Jan-Peter Bast (toetsen), Wies Kavelier (zang/gitaar), Wouter Kiers (saxofoon), Arie den Boer (drums) en Marco Dirne (bas) speelden nummers van het legendarische album, waaronder de top 10 hits als I'm on Fire, Dancing in the Dark en My Hometown. Daarnaast kon het publiek genieten van exclusieve beelden van Jan Douwe Kroeske's interview met Bruce Springsteen. Een swingende avond waar tot in de late uurtjes nog over werd nagepraat en nagenoten in de Foyer!

Brothers in Arms van Dire Straits

Eén van de beste verkochte albums ooit Brothers in Arms van Dire Straits werd in het theaterseizoen 2017 - 2018 opgevoerd in De Tamboer. Het publiek kon mee zingen en swingen met wereldhits als Money for NothingWalk of Life en Why Worry en genieten van de kleedkamersverhalen. Erwin Nyhoff, meestergitarist Marcel de Groot brachten samen met een vierkoppige band en winnares Marieke Piontek-Hofstra een prachtige voorstelling naar Hoogeveen. Een mooi theatraal plaatje met bijzondere aandacht voor het geluid!

The Joshua Tree van U2

Precies 30 jaar na het uitkomen van het befaamde album The Joshua Tree brachten 3JS brachten het complete album ten gehore. Het publiek kon de onvergetelijke U2 nummers als Where the Streets Have No Name, With or Without You en I Still Haven't Found What I'm Looking For herleven in Theater De Tamboer. Het album werd noot voor noot nagespeeld in een theatrale setting.

Over Legendary Albums Live

Legendary Albums Live produceert jaarlijks een legendarisch album uit de pophistorie dat integraal wordt uitgevoerd, waaronder Stevie Wonders Songs in the Key of Life, U2's The Joshua Tree, Dire Straits Brothers in Arms, Bruce Springsteens Born in the USA, Rolling Stones' Sticky Fingers en Bee Gees' Stayin' Alive. Van de eerste tot en met de laatste noot live in het theater!

Voor iedere uitvoering worden de beste muzikanten bij elkaar gezet. Zo waren onder andere Erwin Nyhoff, Bert Heerink, Jan Akkerman, de 3JS en de LA-Live band te horen. 

Anderen bekeken ook

OG3NE - Biografie

Van der Laan en Woe - Biografie

Bert Visscher - Biografie

Mathilde Santing - Biografie