Hans Bouwens staat al vijftig jaar lang in binnen- en buitenland op het podium als George Baker. Hij reisde de wereld rond met zijn bekende hits als Little Green Bag en Una Paloma Blanca. Vanavond deelt hij zijn herinneringen met Hoogeveen.
  • muziek

George Baker - Biografie

Naam
George Baker
Geboortedatum
8 december 1944
Geboorteplaats
Hoorn
Awards
TrosKompas Oeuvre Award
Website
georgebaker.com

Fotograaf: René Laros

Biografie van George Baker

Johannes (Hans) Bouwens, beter bekend als George Baker, is een Nederlandse zanger die bekend is met zijn groep George Baker Selection. Hij werd geboren als enig kind en heeft een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader. Zijn vader is soldaat geweest en maakte deel uit van het Duitse leger dat Nederland bezet hield. Zijn vader overleed aan het einde van de oorlog en Hans werd door zijn grootouders in de Zaanstreek (Wormerveer) opgevoed. Hans begon al vroeg met werken en solliciteerde in 1967 als zanger bij de Zaanse band Soul Invention. Daar werd hij aangenomen en een jaar later werd de naam van de band veranderd in George Baker Selection.

Als liedjesschrijver schreef hij ruim zeshonderd liedjes en er zijn ongeveer 25 miljoen platen van hem verkocht. In 1969 scoorde hij met de groep George Baker Selection onder andere de hit Little Green Bag en in 1975 Paloma Blanca. Deze laatste hit is onder andere te horen in de Europese versie van de film The Executioner’s Song. Voor de Volendamse band BZN schreef hij de singles Sweet Silver Anny, Rolling Around the Band en Love Me Like a Lion. April 1999 werd de hit Little Green Bag opnieuw uitgebracht, nadat het onderdeel werd van de soundtrack van de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. In 2001 werkte Hans Bouwens mee aan de One Day Fly-grap van het Kopspijkers-team en in 2005 werd Paloma Blanca opnieuw uitgebracht als Una Paloma Blanca 2005 voor de film Vet hard. In 2017, 2018 en 2019 nam hij speciaal voor de commercials van supermarktketen Lidl een aangepaste versie op van Little Green Bag. In 2019 was Baker gastartiest tijdens concerten van De Toppers in de Johan Cruijff ArenA.

Anderen bekeken ook

Kim Wilde - Biografie

Tribute To The Cats Band - Biografie

Dolly Dots - Biografie

Jan Keizer en Anny Schilder - Biografie