De Tribute To The Cats Band trekt nog altijd overal bomvolle zalen met hun eerbetoon aan The Cats en de vele hits, zoals Lea, Why, Marian, Times Were When en de wereldhit One Way Wind.
  • muziek

Tribute To The Cats Band - Biografie

Naam
Tribute To The Cats Band
Leden
Cees Veerman, Harmen Veerman, Thoom Veerman, Jan Veerman, Kees Plat, Nico Tol, Larry Koning, Michel de Haan en Jan Schilder
Opgericht
2001

Tribute To The Cats Band in De Tamboer

De Palingsound

Tribute To The Cats Band stond in De Tamboer met De Palingsound. In 2002 bracht de Tribute to the Cats band een muzikaal eerbetoon aan The Cats, de grondleggers van de Palingsound. Maar de wijze waarop de band de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg. Ruim 15 jaar en meer dan 600 concerten later, zorgt de band wekelijks nog steeds voor een feest der herkenning met hits als Lea, Why, Marian, Times were when en One way wind. 

Over Tribute To The Cats Band

De Tribute To The Cats Band is een band uit Volendam, opgericht als tributeband van muziek van The Cats. In de loop van de jaren werd het repertoire ook aangevuld met werk van andere artiesten en eigen nummers.

In 2001 werd aan de Volendamse muzikant Piet Schilder gevraagd een ode te brengen aan The Cats in het plaatselijke ST. Jozef theater. Dit werd zo’n groot succes dat zij samen met andere artiesten uit hun directe omgeving de songs van The Cats zijn blijven spelen. Ze traden door het hele land op en hebben veel bekendheid gekregen als begeleidingsband van Jan Smit. Ook genoten zij van steun van de leden van de voormalige Cats.

Op 2 juli 2007 is de single Walking In The Rain, waarvan de tekst en de muziek geschreven zijn door de Tribute To The Cats Band, uitgekomen. Op de achterkant staat een nummer van The Cats: I Walk Through The Fields, opnieuw opgenomen door de Tribute To The Cats Band.

Wil Schilder besloot in 2008 om te stoppen en werd per augustus vervangen door Cees Veerman. Hij was voorheen bassist en zanger van Hot Ziggety en De Pietels.

Op 18 september 2008 kwam de dvd Acoustic uit met elf songs, opgenomen in de huiskamer van Jan Veerman. De dvd bevat daarnaast exclusieve opnamen uit Winterberg.

In de loop van 2011 kon Jack Stroek de druk en het drukke schema van Tribute To The Cats Band niet aan. Harmen Veerman, die eerder deel uitmaakte van de groep Left Side, sprong in om te helpen. Jack en Harmen speelden afwisselend de optredens en in augustus 2017 is Jack gestopt en opgevolgd door Larry Koning.

Op 10 augustus 2017 overleed zanger Piet Schilder. Kees Schilder, die al eerder met Piet optrad en een tevens goede bekende was, volgde Piet op. In november 2017 werd bekend dat Kees Schilder stopt met Tribute To The Cats band. 

De Tribute To The Cats Band bestaat sinds begin 2018 tot heden uit:

  • Michel de Haan, zang en gitaar
  • Cees Veerman, zang en gitaar
  • Kees Plat, zang en gitaar
  • Larry Koning, zang en gitaar
  • Harmen Veerman, zang en gitaar
  • Nico Tol, percussie
  • Thoom Veerman, toetsen
  • Jan Veerman, drums
  • Jan Schilder, Stage Sound Provider

Anderen bekeken ook

Frank Lammers - Biografie

Jan Smit - Biografie

Dominic Seldis - Biografie

Dutch Swing College Band - Biografie