25 jaar na zijn eerste theatertournee, bezoekt Frans Bauer opnieuw de mooiste theaters van Nederland waaronder De Tamboer. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, wordt het genieten van een oergezellige avond vol Hollandse hits, spektakel en de gulle lach van Frans!
  • muziek

Frans Bauer - Biografie

Naam
Frans Bauer
Geboortedatum
30 december 1973
Geboorteplaats
Roosendaal
Awards
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau; Zilveren Harp; Publieksprijs Beste Zanger van het Jaar (Rembrandt Awards); Gouden Televizierring
Website
fransbauer.nl

Frans Bauer in De Tamboer

Vrijdag 11 februari 2022 stond Frans Bauer op de planken van De Tamboer.

Live in concert

Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, reist Frans Bauer het theaterseizoen 2019-2020 langs de Nederlandse theaters. Het belooft een oergezellige, feestelijke avond te worden vol Hollandse hits. Daarnaast vertelt hij leuke anekdotes en over allerlei gebeurtenissen in het leven van de Bauers. Kortom, een onvergetelijk gezellige avond!

Biografie van Frans Bauer

Frans Bauer wil als klein jongetje maar één ding: zanger worden. Als hij negen jaar is brengt hij zijn allereerste single uit. Twee jaar later pakt hij het nog serieuzer aan en neemt zanglessen en treedt regelmatig op als voorprogramma bij onder andere Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt hij elk jaar zelf een single uit, waarmee hij persoonlijk langs de deuren gaat om te verkopen. De trouwe fanbase is geboren. 

Zijn landelijke bekendheid verkreeg Frans door zijn optreden in het populaire datingprogramma All you need is love. In 1994 brak hij definitief door bij het grote publiek met zijn single Als sterren aan de hemel staan. En in 1995 tourt hij voor het eerst door het land, wat een groot succes blijkt te zijn. Zijn Duitstalige album Liebesbriefe betekent ook de doorbraak in het buitenland, waaronder in Duitsland, Oostenrijk, België en Zwitserland.

In 1998 staat Frans voor het eerst in Ahoy waar hij optreedt voor zo'n 32.000 fans. In 1999 doet hij het nog eens dunnetjes over met vijf shows in dit Rotterdamse Sportpaleis. 

In de tussentijd brengt hij meerdere nummers en albums uit, waarmee hij verschillende successen haalt. Zo werden er in de voorverkoop al 100.000 exemplaren van zijn single Diep in mijn hart verkocht, die hij samen uitbracht met Corry Konings. En hij staat regelmatig genoteerd in de Top 40 en Top 20. Ook zijn fanbase breidt uit en in 2002 heeft hij zelfs een van de grootste fanbases van Europa met maar liefst 10.000 fans.

Vanaf 2003 was Frans samen met zijn gezin te zien in de realityserie De Bauers, dat een gigantisch succes wordt. Ze ontvangen zelfs de Gouden Televizierring.

Inmiddels is het alweer 25 jaar geleden dat Frans z'n eerste tournee had en doorbrak bij het grote publiek. Nog steeds behoort hij tot één van de populairste zangers van Nederland en is hij regelmatig terug te vinden in de Top 40 én op televisie. 

Anderen bekeken ook

Cor Sanne - Biografie

The Kik - Biografie

Jim van der Zee - Biografie

Van der Laan en Woe - Biografie