Met de tour Back In Town duikt The Voice finalist Ruud Hermans de theaters in samen met zijn band. Naast eigen songs, speelt hij ook americana en country klassiekers. Ook vertelt hij verhalen en anekdotes uit de tijd dat hij als radiopresentator grote Amerikaanse country iconen mocht interviewen.
  • muziek

Ruud Hermans - Biografie

Naam
Ruud Hermans
Geboortedatum
24 december 1950
Website
ruudhermans.nl

Ruud Hermans in De Tamboer

Op 16 oktober 2021 stond Ruud Hermans in De Tamboer met zijn show Back in Town, Samen met zijn band dook hij tijdens deze tour de theaters in. Hij speelde eigen nummers, maar ook americana en country klassiekers. Daarnaast vertelde hij tijdens de show over de tijd waarin hij als radiopresentator grote Amerikaanse country iconen mocht interviewen. 

Biografie van Ruud Hermans

De Tilburgse Ruud Hermans is geboren op 24 december 1950 en is opgegroeid met muziek van Bon Dylan, Elvis Presley en James Taylor. in 1967 was zijn stem voor het eerst te horen op de LP The Clochard/The Story Of The Daughter Of The Count van de Tilburgse Folkgroup Heating. In deze groep heeft hij tot 1972 geopereerd en in 1973 werd Ruud zanger bij Tumbleweeds. Met het gelijknamige album is de band twee jaar later bekroond met goud en platina, de hitsingle Somewhere Between werd goud in Nederland en Zuid-Afrika. 

in 1977 vormt Ruud Hermans zijn eigen countrygroep genaamd de Ruud Hermans Band, later omgedoopt tot Tulsa. Met deze groep heeft Ruud enkele albums gemaakt voor Telstar en Phonogram, toerden ze door heel Europa en traden ze op in o.a. Tulsa, OK en Forth Worth, TX.

Eind jaren jaren '80 maken de covers van Ruud Hermans steeds meer plaats voor eigen nummers, welke op CD te horen zijn sinds 1993: Blue Horizon, little tear BIG SMILE (1998), Stills (2003) en Forevermore (2008).

Naast zelf muziek  maken, werd Ruud in 1979 presentator-programmamaker bij de KRO Radio. Gedurende 30 jaar was hij te beluisteren op Radio 1,2,3,5,6 in programma's als Country Time, Niemandsland, Adres Onbekend, Theater van het Sentiment, Tijd voor Twee, Café Kooijmans en American Connection. In maart 2010 kwam er een einde aan zijn radio-carrière, waarna hij tot 2016 actief is geweest als afscheidsbegeleider en spreker tijdens crematies.

Sinds 2016 heeft Ruud ervoor gekozen zich helemaal te richten op het maken en schrijven van muziek en het uitbouwen van zijn succesvolle huiskamerconcerten Bij Ruud Thuis in Tilburg. In 2019 besloot hij deel te nemen aan The Voice of Holland Senior, waar hij de finale heeft gewonnen! 

Anderen bekeken ook

Ricky Koole - Biografie

Martijn Fischer - Biografie

The Fureys - Biografie

George Baker - Biografie