Lavinia Meijer en Michiel Borstlap speelden samen de tournee Ghosts.
  • muziek

Michiel Borstlap - Biografie

Naam
Michiel Borstlap
Geboortedatum
5 augustus 1966
Geboorteplaats
Den Haag
Opleiding
Conservatorium
Awards
Eerste prijs Europe Jazz Contest, Thelonious Monk/BMI Composers Award, Gouden Kalf, Edison Jazz Award

Michiel Borstlap in De Tamboer

Ghosts

Op zaterdag 9 november 2019 stond Michiel Borstlap samen met Lavina Meijer op het podium met Ghosts. Twee muzikale grootheden op één podium! De samenwerking tussen Lavinia en Michiel is uniek: een wereldvermaard klassiek harpiste en een toppianist in de internationale muziekwereld. Ze betraden het podium nog niet vaak samen, maar vinden elkaar nu in de muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass, Ludovico Einaudi en Michiel Borstlap zelf. De albums Velvet en Georg van Michiel Borstlap vormen het uitgangspunt voor de innemende improvisaties van Lavinia en hemzelf, die als rode draad door het concert lopen.

Pas de deux

Al eerder (2016) liet Michiel Borstlap iedereen in De Tamboer genieten van zijn kristalheldere pianospel. Een samenwerking met het Scapino Ballet wat zorgde voor een prachtige symbiose tussen dans en muziek. 

Biografie van Michiel Borstlap

Componist en pianist Michiel Borstlap is in 1966 geboren in Den Haag. Hij groeide op in Utrecht en studeerde in 1992 cum laude af aan het conservatorium van Hilversum. In datzelfde jaar won hij zijn eerste prijs als beste solist: de eerste prijs van Europe Jazz Contest.

In 1994 trad hij voor het eerst op bij het North Sea Jazz Festival en sindsdien geeft hij daar elk jaar een concert. Twee jaar later ontving Michiel zijn tweede prijs: de Amerikaanse Thelonious Monk/BMI Composers Award.

In opdracht van de emir van Qatar werd Michiel Borstlap in 2003 uitgenodigd om de Arabische opera Avicenna te componeren en twee jaar later heeft hij zijn eigen platenlabel Gramercy Park Music opgericht. Hij heeft een Gouden Kalf gewonnen in 2008 voor zijn muziek in de film Tiramisu en is hij genomineerd voor een Edison voor de cd Eldorado. Met ditzelfde album won hij de Edison Jazz Award in 2009.

In de jaren die volgen brengt hij verschillende albums uit: SOLO, Blue, Frames en ArenA.  In 2017 bracht hij zijn piano solo abum Velvet uit, met opnames met zijn eerste staande piano. Met dit album werd hij genomineerd voor de Edison publieksprijs.

Anderen bekeken ook

Wibi Soerjadi - Biografie

Pianoduo Blaak - Biografie

Avalanche Quartet - Biografie

Lavinia Meijer - Biografie